Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Disset av den katolske kirke

#1

kie sa for siden:

...


#2

Chanett sa for siden:

Vi vet vel om en katolikk som kunne duge. ;)


#3

Maz sa for siden:

"Gift of the gab"!!!

Det har du iallefall selv om du ikke er katolikk. Noe så fjollete. Om du ikke var god nok burde jo det ha blitt bestemt for 16 år siden.


#4

Estrella sa for siden:

Jeg må nesten humre litt. :humre: Pappa er/var katolsk og mamma er protestant. Både jeg og søstern min er døpt protestant. Jeg er fadder til min nevø som jeg mener ganske bestemt ble døpt katolsk. Faren hans var katolsk. Ingen problem der.
Nå vet jeg ikke hvordan det hadde blitt hvis han hadde konfirmert seg da han ikke gjorde det. Han er 21 år nå.

Mannen min er katolsk og jeg er protestant. Christian er også døpt protestant.


#5

cilen sa for siden:

Jeg måtte ha to faddere til eldstemann som ble døpt katolsk. Min venninne var nemlig ikke katolikk,så mamma måtte være fadder itillegg.


#6

Chanett sa for siden:

Hun er jo ei kjekk jente, så du skal ikke se bort i fra det. :jupp:


#7

Ru sa for siden:

Jeg kjenner mange katolikker. Trenger du låne en - gi en pling.
Jeg har vokst opp med en bøtte vietnamesere, og de er katolikker alle bortsett fra en.


#8

LaBanga sa for siden:

Jeg er også katolikk, så det er bare å spørre meg.

Det blir gjerne litt begrenset med fadderkandidater når man er katolikk. Jeg er heldig som har en bestevenninne som er katolikk, så hun er fadder til eldstemann (sammen med kameraten til mannen min, som ikke er katolikk). Til yngstemann så stilte min bror opp.

Det er en sånn formell greie i selve seremonien som gjør at man må være katolikk under selve konfirmasjonen. Min mor stilte forøvrig opp som reservefadder for min bestevenninne da hun ble konfirmert, og det var forsåvidt mye hyggeligere, for bestevenninnen min hadde hatt null kontakt med sin fadder siden hun ble døpt. Min fadder kom ikke i konformasjonen, og husker ikke å ha møtt ham. Det var vel en i menigheten som stilte opp da jeg ble døpt. Men jeg fikk 500 kroner av ham i posten da, og var strålende fornøyd med det ;)

Men jeg synes at presten var veldig ufølsom da han behandlet deg på den måten. En forklaring og beklagelse burde vært på sin plass!


#9

Botero sa for siden:

me too!

ungene mine ha 4 faddere hver, 2 katolikk og 2 protestant.


#10

Obelix sa for siden:

Jeg måtte bare le litt jeg nå altså.


#11

Nenne sa for siden:

:humre: Ta det med humør og kniper det alldeles kan du få låne mannen min den dagen, han pleier å være grei. Dessuten er ikke rumpa så verst heller, men det skyldes nok heller løping enn aktiv kirkegang er jeg redd.


#12

C3PO sa for siden:

Jeg er katolikk, og synes at presten kunne ha håndtert dette mye bedre. Jeg har slitt veldig med å finne faddere til mine to barn, og har måttet bruke venner som bor i det fjerne utland. Så jeg kan nok ikke få et tredje barn, for da ville jeg ha måttet gå til familien.

Jeg husker dog at ifm. dåpene til begge barna, betraktet den katolske kirken kun den katolske fadderen som ekte fadder. Jeg mener tom. at den protestantiske fadderen ble kun registrert som "vitne". Så det kan godt være derfor i prestens hode var du ikke "fullverdig". Jeg synes uansett han kunne ha oppført seg bedre.


#13

allium sa for siden:

Det har ikke skjedd hos oss. Jeg kan ikke huske annet enn at alle fadderne ble behandlet likt.


#14

C3PO sa for siden:

Nå måtte jeg sjekke her. Jeg fant dåpsmeldingen, og der er kategoriene

"Hovedfaddere (i kirkelovens forstand – inntil to; i så fall en av hvert kjønn; må være katolikker, fermet og fylt 16 år)"

og "Vitner og andre faddere (kryss av om døpt og katolikker)"

Alle ble forresten behandlet likt i kirken. Det var bare formelt jeg mente.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.