Forvarm ovnen på 190 C
Vask anglekake formen, den skal være fettfri.
Sikt mel og melis sammen.
Visp eggehviten og salt i mikseren til det er skummende.
tilsett kremortartari, vaniljesukker og mandelessens. Visp til røra kan
formes i små topper. Toppene skal være så myke at de bøyer seg litt på
tuppen.
strø 1 ss sukker om gangen over eggehviten og forsett å vispe til det er
stivt.
Sikt melblandingen litt og litt over eggehviten. Ikke alt på en gang.
Brett melet inn i eggehviten med en flat spade.
Hell røra i en usmørt angel food form. Skjær forsiktig gjennom røra med
en kniv for å fjærne luftbobler. Stek kaka i 30 -35 min. Prøv med en
pinne for å se om kaka er stekt. Snu kaka opp ned til kjørling i en time.
(min venninne har sånn hjerteform men hull i midten. Men jeg vet ikke om man MÅ ha det altså.. jeg skal prøve den en dag jeg og, i bake it easy formen feks)
Denne kaken laget tanten min til meg da jeg var liten. (hun er amerikansk)
Hun hadde conditorfarger i så vi fikk kake i alle mulige farger. Lurer på om det var en slags glasur og?!
Jeg lager alltid gullkake om jeg har mange eggeplommer igjen, gullkake er jo fantaaastisk!! Eller omelett/eggerøre av bare eggeplommer, det er jo mye bedre enn med hvitter. :D
kremortartari brukes også når man lager øl (eller julebrygg) - Tror det er for å hjelpe på med gjæringa..Så kanskje det er med på å gjøre den ekstra luftig :gruble:
kremortartari brukes for å lage eggehviten stivere, og en må bruke form med hull i midten for bedre å fordele varmen.Dette får kaken til å heve seg jevnere...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.