Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Angel food cake

#1

Nessie sa for siden:

Dette er en Canadisk kake.. utrolig god synes jeg, og perfekt å "frakte" med seg fordi den ikke har noe fyll/krem etc :jupp:

Angel food

2.25 dl siktet finbakstmel
1.75 dl melis
3.5. dl eggehvite ( 10-12 egg)
1/4 ts salt
1 1/2 ts kremortartari ( kjøpes på apoteket) NB!
1 ts vaniljesukker
1/4 mandelessens ( ca 4 - 5 dråper)
2.25 dl sukker

Forvarm ovnen på 190 C
Vask anglekake formen, den skal være fettfri.
Sikt mel og melis sammen.

Visp eggehviten og salt i mikseren til det er skummende.

tilsett kremortartari, vaniljesukker og mandelessens. Visp til røra kan
formes i små topper. Toppene skal være så myke at de bøyer seg litt på
tuppen.

strø 1 ss sukker om gangen over eggehviten og forsett å vispe til det er
stivt.

Sikt melblandingen litt og litt over eggehviten. Ikke alt på en gang.
Brett melet inn i eggehviten med en flat spade.
Hell røra i en usmørt angel food form. Skjær forsiktig gjennom røra med
en kniv for å fjærne luftbobler. Stek kaka i 30 -35 min. Prøv med en
pinne for å se om kaka er stekt. Snu kaka opp ned til kjørling i en time.

(min venninne har sånn hjerteform men hull i midten. Men jeg vet ikke om man MÅ ha det altså.. jeg skal prøve den en dag jeg og, i bake it easy formen feks)


#2

Daisy sa for siden:

Denne kaken laget tanten min til meg da jeg var liten. (hun er amerikansk)
Hun hadde conditorfarger i så vi fikk kake i alle mulige farger. Lurer på om det var en slags glasur og?!


#3

Nessie sa for siden:

Her er det ikke noe glasur. Men kan drysse på melis da.
Den er jo litt "svampete" .. men god! :D


#4

Daisy sa for siden:

Jeg husker den som veldig veldig god!


#5

Mirasol sa for siden:

Mmm, godt ja! Men guri så mange eggehviter da. Har bare spist "kake-mix" versjonen jeg. Nå fikk jeg lyst til å prøve denne! :nam:

Men hva i all verden er kremortartari?


#6

Nessie sa for siden:

Får lage is av eggepommene ;)

Jeg hadde aldri hørt om kremortartari :niks:
Får høre på apoteket. Den gjør kanskje noe med konsistensen?


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager alltid gullkake om jeg har mange eggeplommer igjen, gullkake er jo fantaaastisk!! Eller omelett/eggerøre av bare eggeplommer, det er jo mye bedre enn med hvitter. :D

Kaken så flott ut, Guniss. Må prøves en dag.


#8

Nessie sa for siden:

Sikkert vært kult med denne formen fra Cacas..

Men jeg tar bare vanlig form, og håper det funker.


#9

Che sa for siden:

kremortartari brukes også når man lager øl (eller julebrygg) - Tror det er for å hjelpe på med gjæringa..Så kanskje det er med på å gjøre den ekstra luftig :gruble:


#10

Angellover sa for siden:

kremortartari brukes for å lage eggehviten stivere, og en må bruke form med hull i midten for bedre å fordele varmen.Dette får kaken til å heve seg jevnere...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.