Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster: Pizzabunn som ikke trenger heving

#1

Stikka sa for siden:

Noen som har oppskrift på en god pizzabunn som ikke trenger heving?

Vil ha pizza nå, men orker ikke vente for lenge.


#2

Maxine sa for siden:

22 22 55 55.


#3

Veronal sa for siden:

Vi hever aldri pizzabunnen annet enn den sjokkhevingen den får i ovnen.

Vi lager italiensk pizza, da.

2 dl vann (varmes i mikro eller på plate til 45 grader)
1 pk tørrgjær (det holder sikkert med mindre)
litt salt
hvetemel til riktig konsistens

Kjevler ut til en stor pizza. Pynter etter eget ønske og setter inn i forvarmet ovn ved 250 grader og gjerne undervarme hvis du har det.


#4

Kanina sa for siden:

Jeg lager vanligvis vanlig pizzabunn, og lar den bare heve mens jeg gjør klart fyllet. Den hever jo litt inni ovnen også, og det er heller ikke behov for at den hever så voldsomt mye.


#5

Stikka sa for siden:

De leverer ikke her. Dessuten har de ikke pizza med laksepølse. Det er det jeg skal lage.

Takk. Jeg prøver denne. :blomst:


#6

Stikka sa for siden:

Mannen gjør klart fyllet mens jeg lager bunnen, så rekker ikke så mye heving da.


#7

Fibi sa for siden:

Jeg lager deigen etter standardoppskrift i brødbakemaskin, men lar den aldri heve. Når jeg lager f.eks ostehorn så bruker jeg samme oppskriften, men da hever jeg.


#8

pippimamma sa for siden:

Har oppskrift på pizzabunn med bakepulver. Lettvinn og god:

3 1/2 dl hv.mel
1 3/4 ts bakepulver
1 ts salt
ca. 1 1/2 dl melk
25 g smeltet smør (eller litt olje)


#9

Mei sa for siden:

Hever aldri pizzabunnen - den blir ikke flat av den grunn :niks:. (Ikke mer flat enn den må være i allefall)


#10

Stikka sa for siden:

Nå står pizzaen i ovnen. Lagde en italiensk bunn, basert på Veronal sin oppskrift. :)

Jeg har prøvd den vanlige oppskriften uten å heve, men den blei stein hard. God trening for tennene da. :knegg:

Bunn med bakepulver lagde vi mye før hjemme. Denne skal jeg prøve en dag snart. Takk for oppskrift. :)


#11

Stikka sa for siden:

Min ble ikke bare flat, men også hard, uten heving.


#12

Veronal sa for siden:

Blandet du tørrgjær i den varme væsken? Hvor lenge stekte du? (Vår blir aldri hard.)


#13

Mei sa for siden:

Har aldri skjedd oss, og jeg kan aldri huske at vi har hevet pizzabunnen :hmm:.


#14

Pia sa for siden:

:skremt:


#15

Dixie Diner sa for siden:

De selger ekte italiensk pizzamel (Farina Tipo 0) på Ultra og Maxi (og sikkert andre større matbutikker). Vi bruker bare det melet til pizza, det gir en helt spesiell konsistens og smak, slik man får på ekte italienske pizzasjapper. Nyydelig! Blir ikke helt det samme med vanlig hvetemel, synes vi. Vi kjøpte en pakke med oss fra Italia i fjor sommer og ble elleville da vi så at de faktisk selger det her også!

Vi hevet ikke pizzabunnen før, men nå pleier vi å heve den 5-6 timer faktisk.


#16

Stikka sa for siden:

Denne gangen ble den ikke hard. Den ble helt perfekt og veldig god. Tok salt og tørrgjær i den varme væsken og så blandet i mel og litt rapsolje. (Hadde ikke mer olivenolje.)

Det ble veldig godt faktisk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.