Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Førerkort - antall timer

#1

gajamor sa for siden:

Dere som har tatt førerkort nylig, hvor mange timer brukte dere - inkl. alt? Kjørelæreren antydet 40-60, jeg syns det hørtes vanvittig dyrt ut. Er jeg utrolig elendig bak rattet, eller er det vanlig med så mange timer?


#2

Appelsin sa for siden:

Jeg holder på med den siste delen nå, og har ikke øvelseskjørt noenting i mellom timene.

Begynte høsten 2006, og hadde 14 timer, men ble avbrutt av div. flytting og svangerskapsspying, så jeg gjenopptok kjøringen nå i mars. Har hatt 20 timer nå, så da blir det vel 34 totalt og jeg skal sikkert ha et par-tre timer til før oppkjøring (grøøøøss).
Jeg synes jeg har hatt mange timer, men det har gått mye bedre nå mot slutten. Hvis jeg hadde hatt mulighet til å øve privat, hadde det nok gått enda fortere.

Men dyrt - det er det jammen :rolleyes:

Lykke, lykke til da!


#3

Marge sa for siden:

Jeg hadde 20 timer. 40-60 høres enormt mye ut, men det kommer jo an på om du har noen å øvekjøre med utenom.

Bor forresten i Norges nest største by.


#4

Juste sa for siden:

I sin tid så hadde jeg 4 timer + mørkekjøring og langkjøring,men reglene er nok helt annerledes nå. Prøv og få øvelseskjørt så mye du kan, noen timer i bil med en erfaren sjåfør som ikke stresser så har du kommet langt.


#5

Lizzie sa for siden:

Hvor mange timer man trenger avhenger også veldig av hvor man kjører. I Oslo trenger man flere timer enn på Otta, rett og slett fordi man må dekke mer.

Selv kjørte jeg i Oslo og hadde vel rett i overkant av 40 timer og ingen øvelseskjøring ellers.


#6

apan sa for siden:

Dette kommer helt an på hvor du kjører ja. Jeg tror jeg hadde rundt 35 i Oslo, i tillegg til privat øvelseskjøring, men jeg er rimelig sikker på at jeg hadde klart meg med 20 ute av byen. Men dette er kjempelenge siden da. Det er uansett vanskelig å si hva som er normalt. Ta det du trenger og tenk på det som en investering!


#7

Maxine sa for siden:

Tok lappen for noen år tilbake da, men hadde 8 kjøretimer + kjøretentamen + den obligatoriske delen. Bodde i liten by, hadde øvelseskjørt mye.

Søstra mi hadde bortimot 50 kjøretimer, og kan fortsatt ikke kjøre bil..


#8

Anne C sa for siden:

Jeg tok lappen for 3.5 år siden og slapp akkurat unna endel av det man trenger nå. Men jeg var hysterik redd og brukte nok over 40 timer ja. Når jeg hadde klart å ta lappen fortalte kjørelæreren min at han til tider følte han drev med trafikal voldtekt på meg :o. Så jeg trengte hver eneste time for å tørre å kjøre. Men når jeg først hadde tatt lappen var jeg blitt ganske god og, til nybegynner å være.


#9

Joika sa for siden:

Var det jeg hadde også, men hadde øvelseskjørt MYE... Tok lappen for 3,5 år siden. I Oslo.


#10

Honda sa for siden:

Hadde jeg kjørt opp i mosjøen så hadde jeg ikke trengt mere en ca 12 med alt. det min venninne hadde, mens jeg kjørte opp i herhadde 12 timer + langkjøring,mørkekjøring,glattkjøring.
8 år siden i januar at jeg kjørte opp :sjokk:

Jeg hadde kjørt før men følte for å ikke bli vranglært av min pappa:fnis: så tok kjøretimer så kjørte jeg ilag med min mamma.
Jeg begynnte på kjøreskolen i august å kjørte opp i januar. var klar for oppkjøring i desember men pga kø og jul så fikk jeg ikke kjørt opp for sist i januar.
fra oktober til desember hadde jeg ingen timer pga lærklinge tiden og ikke tid å ha kjøretimer på formidagen.

Min mann hadde 14 dagers intensivkurs og havnet på ca det samme som meg.i pris


#11

tinkadott sa for siden:

I denne byen her, er det mange som mener at de presser elevne litt, lar elevene ta flere timer enn strengt tatt nødvendig, da det ikke kommer positivt ut fra kjøreskolen at elever der stryker, samt at skolen selvf tjener en god del på det.... :sukk:


#12

Fluke sa for siden:

:sniker:
Har hatt fire timer til nå og blir ikke forundret om jeg bikker 40 før jeg er ferdig ...


#13

Isolde sa for siden:

brukte 20 til sammen ink alt. Mange som tok den samtidig som meg brukte 40-50 og mannen brukte nesten 60 timer.


#14

Azi sa for siden:

Kun 10 timer. Altså vanlig kjøretimer. Husker ikke hvor mye det ble sammen med alt annet.
Kjørte mye privat ellers.


#15

turi sa for siden:

Nylig, da blir kanskje for 19 år siden for lenge? :gammel dame, stikker ut av tråden:


#16

kokosbolle sa for siden:

Jeg hadde ca 13 kjøretimer pluss langkjøring, mørkekjøring og glattkjøring. Jeg tok lappen da jeg fyllt 18, for snart 6 år siden. Jeg kjørte en del med mamma og pappa, men det var først etter noen kjøretimer.


#17

Skjevo sa for siden:

Jeg aner ikke, men det var mange. :o Hadde vel jevnlig kjøretimer i et halvt år før jeg hadde første oppkjøring. Lyktes ikke før tredje oppkjøring, da. :o Mer p.g.a nervøsitet enn dårlige sjåføregenskaper.


#18

Slettet bruker sa for siden:

Jeg tok lappen i fjor. Aner ikke hvor mange timer jeg hadde, men det var MANGE. Øvelseskjørte ikke før eller mens det stod på. Jeg er sikker på at det ble minst 60 timer alt i alt. Og det var dyrt, ja.


#19

Donald sa for siden:

Ca 15 timer + langkjøring, mørkekjøring og glattkjøring.


#20

Martis sa for siden:

Jeg brukte 17 timer og kjørte opp i Reykjavik (for der kan man ta lappen når man er 17 år :D ).


#21

Angelique sa for siden:

Noen år siden, men jeg hadde ingen kjøretimer.
Kun glattkjøring og teoriprøven, ikke kurs.Kjørte opp i Drammen.

Tok fase to den gang,og da måtte man ha mørkekjøring, glattkjøring og langkjøring.


#22

Fruktflua sa for siden:

Kjørte opp for 8 år siden, og jeg hadde 8 kjøretimer. Glattkjøring og langkjøring kom i tillegg. Jeg kunne kjøre bil på forhånd.


#23

Libra sa for siden:

Jeg tror jeg hadde tilsammen rundt 30 timer. Det var fordi jeg lot meg lure av en gammel ekkel gubbe som mente bestemt at jeg måtte ha dobbeltimer HVER eneste gang. (Og hver dobbeltime ble avsluttet med at han måtte stryke meg over låret for å fortelle meg hva jeg hadde gjort galt :grøsser: ) Vel jeg godtok dette en stund, men fikk til slutt nok og byttet både kjøreskole og kjørelærer og trengte ikke mange timene etter det. Jeg tror jeg at jeg skulle ha greid meg på 20 timer eller færre hvis jeg hadde gått til rett skole første gang.


#24

Observatøren sa for siden:

Noen som har en totalpris de vil ut med? :vurderer:

Og gjerne en anbefaling på trafikkskole i Oslo sentrum. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.