Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fra langpanne til springform

#1

Beckett sa for siden:

Jeg skal lage denne kaken til et møte i dag. Siden den er så knakende god (og fordi Ener´n elsker den), tenkte jeg å lage en til, men da i springform. Kan jeg rett og slett bare halvere oppskriften? Hva med steketiden da?


#2

Sol sa for siden:

Tykkelsen er viktigst for steketiden.

Så om du har målene på langpanna og springformen, så kan du regne ut en pekepinn, i alle fall (forholdet mellom volumene relativt til å halvere oppskriften).

En langpanne på 30*20 cm (gjetter) har areal på 600 cm2
En springform med 24 cm radius areal på ca 450 cm

Så kaka bør ha ca 30% kortere steketid i sprinformen (og den blir litt tynnere)


#3

Beckett sa for siden:

Langpanna er 28*36 = 1008 cm2. Springformen er 24 cm. Må nesten halvere, da. Hm. Får halvere i første omgang, og så bruke testepinne flittig.

#4

Sol sa for siden:

Da syns jeg halvering høres greit ut, og så blir steketiden sikkert litt lenger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.