Jeg har en peppermynteplante ute. Rart at det kan være så tilfredsstillende å hente inn noen blader og lage te, bare fordi det er sånn rett-fra-naturen, egen avling.
Jeg leste forøvrig om peppermynten at den er en krysning mellom to andre slags mynter, og at hvis man prøver å formere den med frø så kan det komme hva som helst opp av jorda, en av de to "foreldremyntene" eller rett og slett peppermynte. Man vet aldri hva man får fra frø fra den planten, og det beste er å formere den med utløpere fra rota. Naturen er rar.
Peppermynte? Den må man i følge min mor passe på at ikke sprer seg (med underjordiske utløpere) til hele hagen. Ellers er den lett. Jeg har nå isolert min i en krukke så den ikke skal overta hagen.
Har ei stor kanne som eg hiver nokre kvaster med mynte oppi. Koker opp ei kanne med vatn. Heller over og har ca 4 ss sukker oppi. Rører godt og prøver å klemme mynteblada litt.
Så er det berre til å sette den kaldt. Har eg god tid setter eg den i kjøleskapet, lita tid så setter eg den i frysaren
Har lurt på om eg heller skal koke opp vatn med mynte i på plate. Då får eg ut meir myntesmak.
Kan underskrive på det. Den sprer seg noe helt utrolig. Jeg hadde peppermynte i hagen min... Måtte fjerne den, for den holdt på å overta hele bedet. Den passer nok aller best i en krukke ja.
Jeg har mynte i urtebedet... men jeg har tredd sånn tykk svart plast ned i bakken rundt hele planten, slik at den ikke skal ta over verden... ser foreløpig greit ut.
Min Fantastiske Mynte ser ut til å ha dødd i løpet av vinteren :sukk:. Har aldri funnet like god mynte på hagesentrene - har noen en Fantastisk Avlegger å avse?
Det hørtes helt herlig ut, og nå som jeg er i gang med å anlegge hage og alt... Er det noen som vet hvor hardfør peppermynteplantene er? Det er en staude regner jeg med, men vil den klare seg gjennom den nordnorske vinteren? Jeg tror jeg kan få til H5-H6 planter, men ikke noe mer krevende enn det.