Jeg har ca 150 g karbonade deig og noen kalkunpølser.
Jeg har potet, ris og pasta.
Jeg har grønnsaker.
Jeg har de vanligste kryddertypene og alt slikt som er vanlig å ha i hus.
For meg så vil det logiske være å lage en pytt i panne-middag.
Steke karbonadedeigen, pølsene og poteter i panna, ha grønnsaker ved siden av, og så si vær så god.
Om du ønsker variasjon, kunne du lage en grateng. Men potetmos, eller pasta eller grønnsaker i bunnen av en ildfastfrom, også kjøttsaus (kjøttdeig, knuste tomater, løk, krydder, pølserester) over og ost på toppen og inn i ovnen til gratinering. For ekempel ..
Risotto er også en mulighet. Med litt mer kjøttdeig kunne du laget kjøttkaker eller karbonader
Men nå fant jeg akkurat ut at jeg hadde hjemmelaget fiskegrateng i fryseren, så det blir det til middag i dag.
Men i morgen skal jeg lage kjøttdeig/pølsegrateng!
Du kan koke ris, steke kjøttdeigen, dele opp kalkunpølsene og hive alt i woken, sammen med de grønnsakene i wok-biter som du har lyst på. Smak til med soyasaus, sweetchilisaus og hva hjertet ellers skulle begjære.
Du kan også lage en god ovnspanne:
skrell 6-7 store poteter og del dem i små biter, kok dem i usaltet vann. I mens gjør du følgende: Skru ovnen på 200 C, stek kjøttdeigen sammen med løk og gulrøtter i små biter. Ha i kalkunpølsene i småbiter oppi pannen. Hell noen (3-4) dl. kraft i pannen, jevn med maizena brunjevner og ha i en ørliten dæsj med matfløte. Smak til med salt og pepper. Ha dette i en ildfast form. Ha i evt ekstra grønnsaker nå. Brokkolitopper, aspargesbønner, selleri osv.
Potene er sikkert møre nå, bruk mixmaster og mos sammen emd en klatt smør og litt melk og litt fløte. ha gjerne litt revet ost oppi mosen og smak til med salt og pepper. Bre mosen over formen og stek i 15-20 minutter.
Du kan også lage en god ovnspanne:
skrell 6-7 store poteter og del dem i små biter, kok dem i usaltet vann. I mens gjør du følgende: Skru ovnen på 200 C, stek kjøttdeigen sammen med løk og gulrøtter i små biter. Ha i kalkunpølsene i småbiter oppi pannen. Hell noen (3-4) dl. kraft i pannen, jevn med maizena brunjevner og ha i en ørliten dæsj med matfløte. Smak til med salt og pepper. Ha dette i en ildfast form. Ha i evt ekstra grønnsaker nå. Brokkolitopper, aspargesbønner, selleri osv.
Potene er sikkert møre nå, bruk mixmaster og mos sammen emd en klatt smør og litt melk og litt fløte. ha gjerne litt revet ost oppi mosen og smak til med salt og pepper. Bre mosen over formen og stek i 15-20 minutter.