Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En stor fordel med å ha italiensk svigerfar ...


#2

Nenne sa for siden:

Misunnelig. Her kjøpes parmaskinke i 100 grams pakker og det får som regel holde.


#3

Albertine sa for siden:

Min svigerfar kommer med torsketunger. :urk:



#5

Inagh sa for siden:

Åh - det hørtes digg ut! :jupp:


#6

Estrella sa for siden:

Jeg har jo også italiensk svigerfar men han reiser nesten aldri hjemover gitt. :skuffet:


#7

Dixie Diner sa for siden:

For en sleiping. :knegg: Her er det mange turer i året, i fjor sommer ble jeg, mannen og vesla med. Møtte hele familien, et tonn med italienere som kom og klemte meg ihjel og var helt forgapt i vesla, hun har vel aldri blitt så bortskjemt i hele sitt liv. Gleder meg til jeg kan prate ordentlig med dem, altså når jeg lærer meg italiensk. De kan jo ikke ETT ord engelsk, noen av dem!
Jo, det ene søskenbarnet til min mann kan ett ord. Fuck. Bare han sier "fåk". :knegg:


#8

Canisa sa for siden:

Parmaskinke er jo digg bare som snacks.:nam:
I tillegg til det bruker vi den på pizza, i salater, på koldtbordet og vi har også brukt den oppskåret i små biter sammen med pasta, pesto, parmesan og evt. andre godsaker (soltørkede tomater, oliven osv).

Kan sikkert serveres sammen med wokede grønnsaker, godt brød og en liten dæsj ris.

Gud nå ble jeg sulten ...:rolleyes:


#9

Estrella sa for siden:

Hehe, ja italienere er jo utrolig glade i barn. Når vi var i Italia når Christian var 1 år gammel. Han var helt lyseblond i håret og de store mørkebrune øynene.

Alle kom bort og sa " Ay que bello". Tror dere han ble lei den kommentaren eller? :knegg:


#10

Esme sa for siden:

Nå om sommeren synes jeg parmaskinke med melon, mango, jordbær og lun potetsalat er helt fantastisk. Eller liker jeg hjemmelaget pizza med råtynn bunn, tomater og parmaskinke på. Salater med parmaskinke er svingodt, om man lager en salat med en såvidt kokt brokkoli, kokte brekkbønner, kokte linser, vårløk, tynne gulrotskviver, cherrytomater skavet parmesan og noen parmaskinkeskiver på toppen får man et kongemåltid på rundt 100 kcal som er fantastisk til lunsj. (Har akkurat begynt å gå igjennom kostholdet mitt.)


#11

Dixie Diner sa for siden:

Haha kan tenke meg han ble litt lei til slutt ja, det ble nesten Camilla også. Hun fikk jo aldri fred. :knegg: Men de er herlige! Savner dem og gleder meg til å se dem igjen neste sommer, da skal vi ned igien, og da SKAL jeg snakke italiensk!!

Faader, vi skal jo ha dåp (det blir dåp i stedet for navnefest ja, har ikke råd til navnefest-seremoni OG selskap visst) i august og da skal jeg lage koldtbord/tapasbord. Hadde vært flott å ha parmaskinke på bordet da, men den holder seg vel ikke SÅ lenge i kjøleskapet? Og jeg tør ikke fryse den i tilfelle den blir ring.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Åh takk for tips! :sikle:
Mannen min lager verdens beste italienske pizza. Han har eksperimentert i årevis, hehe. Han bruker et spesielt pizzamel fra Italia (Tipo 0 eller 00) og bunnen er tynn som papir omtrent. Og med fersk mozarella og ruccola på, selvsagt. Helt fantastisk!

Den salaten din høres nydelig ut, den skal jeg lage!


#13

Esme sa for siden:

Jeg har laget den og varianter av den til lunsj de siste ukene, og det er kjempesunt, spiser meg helt mett og det varer utover hele arbeidsdagen. På 100 kcal, fatter ikke at jeg har holdt meg til kjipe brødskiver i så mange år. Jeg har faktisk gått ned 3 kg på 2 uker bare på å bytte til sånn salat. :nemlig: :litt hallelujah-frelse-stemning dette da, sorry for det:


#14

Estrella sa for siden:

Du Iset, vi skulle nesten ha kommet på besøk til dere så kan mannen min skravle italiensk med mannen din hehe. Og kose oss med mannen din sin gode pizza. :nam:


#15

Left sa for siden:

:vilha:

#16

Dixie Diner sa for siden:

Så bra!! Nå må jeg passe meg litt da, har fått beskjed om å helst ikke gå ned mer i vekt nå, men jeg kan jo ha på noe dressing, hehe. Høres knallgodt ut!

Åh jaa! :glis:


#17

Koma sa for siden:

Du mangler jo bare masse grønne asparges, som stekes litt.
Med parmaskinke og parmesan er jo himmelen nær. Mums


#18

konemor sa for siden:

Forslag: hva med å bytte parmaskinke mot fisk eller vilt?


#19

Dixie Diner sa for siden:

Hmm ja det kunne jeg jo gjort. :hmm: Ikke dumt! Men akkurat nå skal jeg spise det jeg orker, for jeg har ventet så lenge på denne parmaskinken, hehe. Er en stund til han skal ned igjen, tror jeg. Mannen er overlykkelig, for han fikk masse Salsichia eller hvordan det skrives (sånn italienske grove pølser med fennikel og annet krydder i, jeg liker ikke dem) og Mortadella, favorittpålegget sitt.

Nå står han og baker italiensk pizza med parmaskinke og fersk mozarella. :sikle:


#20

Angelique sa for siden:

Din HELDIGGRIS ..nå er jeg skikkelig misunnelig.

Parmaskinke, det er godt til alt , kokte nypoteter med rømme og kokt nykål.
Potetsalat og eggerøre. Smågodt ved siden av en duggfrisk pils . det er jo parmaskinke godt til også , sitte å småspise.
Dette kan vi alle spise i dagevis til midag her , så godt er det.

ønsker seg italiensk svigerfar


#21

Pamina sa for siden:

Jeg har frosset ned parmaskinke, og det har gått helt fint det. Selvfølgelig er den aller, aller best fersk, men den smakte definitivtyikke vondt da jeg tinte den og spiste. Hvis du har den i skiver, lønner det seg å legge noen få skiver med matpapir eller bakebapir mellom når du fryser den. Det hadde jo vært supert å ha den til dåpen.


#22

rajraj sa for siden:

Løvtynne skiver av parmaskinke funker godt som bacon ekstravagansa. Stekes under grillen i stekeovnen. :nam:

Pasta carbonara med parmaskinke. Og i omelett. Eller kok kraft på bittesmå terninger og lag salt og god ertesuppe. Det er også knallgodt oppi blomkålsuppe (var det noen her som nettopp skrev det? :gruble: ).


#23

jannski sa for siden:

Wraps eller stor myk lefse med kremost, ruccola, parmaskinke og kanskje litt rødløk? Rulles sammen. Fint å ta med på stranda eller på tur.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Takk for alle tipsene, jeg tror nok denne skinken får bein å gå på ja. :glis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.