Joika sa for siden:
Da mener jeg feks om dere skal lage kjøttkaker, pannekaker, hvit saus osv.
Nysgjerrig. :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Joika sa for siden:
Da mener jeg feks om dere skal lage kjøttkaker, pannekaker, hvit saus osv.
Nysgjerrig. :)
krystallklart sa for siden:
Nei. Har det i hodet hva som skal oppi, også duser jeg mengden.
Manga sa for siden:
Kjøttkaker: Nei
Pannekaker: Ja
Hvit saus: Nei
Det kommer altså an på hva jeg lager.
Adrienne sa for siden:
Nei, ikke nå lenger, nå slumpes det sammen, og som regel går det greit. Men det er ikke mange år siden Haugesund Husmorskules kokebok var min venn i nøden, den hadde svar på alt av slike "vanskelige" ting.
SpetakkelRandi sa for siden:
pannekaker og vafler ja.. :)
Toffskij sa for siden:
Nope.
F!reF|y sa for siden:
Det kommer helt ann, noen ganger bruker jeg det, andre ganger ikke.
Gwen sa for siden:
Nei, det meste går på slump når det gjelder matlaging gitt.
Det er ikke jeg som lager pannekakene her i huset så det kan jeg ikke svare på. :knegg:
Retz sa for siden:
Kjøttkaker lager jeg ikke, pannekaker lager jeg så sjelden at jeg alltid må sjekke hva som skal være i røra. Hvit saus derimot - eller rettere sagt bechamelsaus - den har jeg inne.
Maxine sa for siden:
Bruker aldri oppskrift på slikt, kun på kaker og noe bakst.
allium sa for siden:
Jeg bruker igrunnen sjelden oppskrift til annet enn kaker (og ikke til pannekaker).
Filifjonka sa for siden:
Vafler, kjøttkaker, sauser og det meste igrunnen lager jeg uten oppskrift. Men når jeg en sjelden gang skal lage pannekaker, bruker jeg min faste oppskrift som jeg skrev ned en gang for veldig mange år siden. Da vet jeg at de blir helt perfekte, tynne og lette å steke. Hadde jeg lagd pannekaker ofte hadde jeg helt sikkert hatt mengdene i hodet, men vi spiser det sjelden.
Hannah sa for siden:
Nei, jeg bruker så og si aldri oppskrift på noe. Slumper bare sammen som det passer seg, og etter hva vi har. Vafler er perfekt til dette. Der får jeg brukt opp det jeg måtte ha av rømme/fløte/surmelk/kesam osv rester.
Bruker kun oppskrift på kaker, og hvis jeg skal lage en spesiell rett før første gang.
Hasselnøtt sa for siden:
Jeg leser bakpå pakka. :knegg:
Tjorven sa for siden:
Nei. De tingene du nevner lager jeg på slump.
Mannen min hater det, for hvis jeg av en eller annen grunn ikke kan lage det, så er jeg elendigpå å forklare. Det blir sånn: du tar litt mel og litt smør til det er sånn passe konsistens. Han har ikke peiling på hva "passe konsistens" er, og så er krangelen i gang. Jeg hadde dem samme krangelen med min mor i en årrekke, men jeg lærte til slutt.
Pamina sa for siden:
Nei, bruker bare oppskrifter på helt nye ting.
Joika sa for siden:
DårligMorTM : pekerpå:
Malus sa for siden:
Det jeg lager ofte husker jeg (pannekaker, hvit saus, pizzadeig) mens mer sjeldne ting trenger jeg oppskrift for, selv om det er basic (eks. kjøttkaker). Gløtter så vidt på oppskrifta, og måler ikke så nøye. Det er mest for å ikke glemme noe viktig i farta.
Candy Darling sa for siden:
Kjøttkaker, ja. Jeg husker aldri hvor mye salt og sånn det skal være. :utålmodig:
rajraj sa for siden:
Ikke oppskrift på hverdagsmaten, men prøver jeg nye retter bruker jeg det gjerne. Faller retten i smak, lager jeg gjerne min egen vri, så da bruker jeg ikke oppskrift neste gang.
Skilpadda sa for siden:
Jeg må ofte slå opp steketemperaturer og -tider på ting som skal i ovnen, men jeg bruker ikke oppskrift på slike "hverdagsting" som du spør om, nei. Jeg har noenlunde i hodet f.eks. hvor mye mel som skal til for en saus til oss tre, og omtrent hvor mye jeg sper en pakke kjøttdeig med og slikt. Bruker i det hele tatt sjelden oppskrifter på middagsmat, bare hvis det er en ny rett eller en spesiell rett der jeg veldig gjerne vil gjøre det akkurat som oppskriften sier. (Når jeg baker, bruker jeg derimot oppskrift.)
Mandarin sa for siden:
Sauser nei, - pannekaker ja, kjøttkaker av og til.
Kommer helt an på hva jeg skal lage.
turi sa for siden:
Bruker somregel oppskrift første gangen jeg lager en rett, og når jeg lager kaker/gjærbakst. Ellers går det på slump og prøvesmaking.
Veronal sa for siden:
Nei, bortsett fra pannekaker og vafler som jeg bare har laget et par-tre ganger.
Zip sa for siden:
Nei.
Dixie Diner sa for siden:
:knegg:
Det kommer an på hva jeg lager. Ofte liker jeg å prøve ut nye retter eller variasjoner, og da bruker jeg oppskrift de første gangene. Hvit saus og sånt trenger jeg ikke oppskrift på, men vafler, pannekaker osv lager jeg såpass sjelden at jeg som regel bruker oppskrift, spesielt siden jeg liker å variere oppskriftene hver gang jeg lager slikt.
Jeg pleier å lage kjøttkakene fra [url]www.matprat.no[/url], de er FANTASTISKE! Så da har jeg brukt den oppskriften, og den sitter ikke HELT inne enda, for jeg lager den så sjelden.
Mirasol sa for siden:
Er det mulig å få den perfekte pannekakeoppskriften? :blafre:
Så til hovedspørsmålet:
Det varierer. Jg kan lese bak på en pakke, bruke en oppskrift eller slumpe litt.
Che sa for siden:
Nei, ikke på slike retter og på de tingene jeg lager ofte.
Anda sa for siden:
Nei, her slumpes det i vilden sky, og det blir stort sett greit.
De ytterst få gangene jeg baker bruker jeg oppskrift, men det er vel heller ikke hverdagsmat.
Lucifer sa for siden:
Helt håpløs, så her går alt etter oppskrifter. :blånn:
Left sa for siden:
Bruker oppskriften jeg har i hodet:)
Aminta sa for siden:
Nja, stort sett sitter oppskriftene i hodet rimelig kjappt, etter å ha brukt dem en gang eller to. Men så er det stort sett mannen som lager mat her i huset da, så da hender det at jeg glemmer noe fordi det er lenge siden jeg har laget et eller annet, det kan jo gå måneder mellom hver gang jeg lager middag. (Så da hender det altså at jeg dobbeltsjekker ting.)
rajraj sa for siden:
Nå, for eksempel, står en pai lagd på slump i ovnen. Det ble bemerkelsesverdig mye fyll og eggestand og den vil liksom ikke stivne. Hmm. :o
Ru sa for siden:
Kjøttkaker ja.
Jeg har nettopp begynt å lage det, så jeg trenger et par runder til før jeg kan slumpe det.
Brød og rundstykker derimot, lages utelukkende på slump her i huset. :knegg:
Tertit sa for siden:
Jeg bruker så og si aldri oppsrift på noe jeg lager. Det er nok derfor jeg ikke er noen baker også :knegg: Har skjønt at det kan være lurt å følge oppskrift når man baker... Bruker jeg oppskrift er det mer som ei rettledning. Det er svært sjelden jeg bruker ei oppskrift fra begynnelse til slutt.
Nenne sa for siden:
Nei, til sånne ting bare slumper jeg.Tante Sofie sa for siden:
Niks.
Optimist sa for siden:
Jeg er såå imponert over alle som lager deilig mat på slump!! Jeg må ha oppskrift til det meste! :flau: Har da noen ting jeg enten kan utenat eller lager på slump, men det er ikke så mye...
løve70 sa for siden:
Pannekaker, hvit saus og kjøttkaker lager jeg uten oppskrift. Det er ikke så mye jeg lager uten oppskrift, da jeg ikke akkurat er noen racer på kjøkkenet, men akkurat dette går bra ;)
Fru Snurp sa for siden:
Er kjøttkaker basisrett? :confused:
Ellers nei... pannekaker, hvit saus, pizzadeig (og innhold), brun saus, paideig (og innhold) går på slump. Men må ellers ha oppskrift (eller pakkevedlegg) på det meste!
Obelix sa for siden:
Nei.
Eller bare på paideig. Den husker jeg aldri.
Ellers kan jeg sjekke Cappelens store kokebok for steketemp og steketid.
Bruker bare oppskrift på kaker. Les; leser bak på posen :flau:
Hyacinth sa for siden:
Nei. Bare hvis det er noe nytt som jeg vil prøve. Mat jeg har laget flere ganger bruker jeg ikke oppskrift på.
*mia* sa for siden:
Her brukes det ikke oppskrifter til "basisretter"
Honda sa for siden:
Kjøttkaker lager jeg aldri, liker ikke kjøttkaker eller brunsaus.
Men bruker å lage karbonadekaker av karbonadedeig, å da har jeg bare litt oppi.
Pannekaker: Ja pga jeg lager det 2 ganger i året. Samme med vaffelkaker.
Turbo får pannekaker hos svigermor,så slipper jeg å lage det grusomhetene.
hvitsaus , må jeg ha "oppskrift" på hvor mye mel forhold til laktosefri melk.
Kanina sa for siden:
pannekaker var den første oppskriften jeg lærte meg, av min far: ett glass melk og en stor øse mel pr egg.
vafler lager jeg litt på måfå. kjøttkaker likeså.
Filifjonka sa for siden:
På oppfordring, min pannekakeoppskrift. Det er ikke noe så veldig spesielt med den altså, men pannekakene blir sånn som jeg liker, tynne og ikke så melete. Dette er en liten oppskrift, jeg lager aldri mindre enn dobbel porsjon.
2 dl hvetemel
3 dl melk
2 egg
1/2 ts salt
2 ss smør
Lag jevning av mel og melk. Rør til den er klumpfri. Bland i egg, salt og smeltet smør. La den svelle en halvtimes tid før steking.
safran sa for siden:
Niks, sånne ting slumper jeg på.
Shamu sa for siden:
Jeg slumper på en del som kjøttkakr, karbonader, hamburgere, pannekaker, lappekaker, vaffelkaker, brød, kjøttsaus til pasta, pizzadeig osv.. det jeg kommer på.
Ellers bruker jeg my oppskrift som veiledning og endrer der jeg tør, som hvis jeg har lagd det før og vet at man kan endre på den.
Kaker følger jeg slavisk oppskrift på. Stort sett. Utenom aniljekaka jeg fikk oppskrift på her inne, som har blitt en vaniljeeplekake nå. mmm...:D
cilen sa for siden:
Kun på sukkerbrød her. Ellers slumper vi ivei..
Røverdatter sa for siden:
Jeg bruker alltid oppskrift når jeg baker. Har hatt min andel kakekatastrofer. :himle:
Når jeg lager mat bruker jeg nesten aldri oppskrift hvis det ikke er en helt spesiell rett. Kjøttkaker og sauser lager jeg oftest uten oppskrift hvis det ikke er noe nytt jeg forsøker på. Pannekaker lager jeg aldri siden jeg ikke liker det så godt, og mannen sverger til FY-FY-Toro når han en sjelden gang lager det.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.