Ibidelma sa for siden:
Hvorfor vokser de kålrabien? Og hvordan skal jeg behandlet voksede grønnsaker? Voksen smuldrer jo av :æsj:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Ibidelma sa for siden:
Hvorfor vokser de kålrabien? Og hvordan skal jeg behandlet voksede grønnsaker? Voksen smuldrer jo av :æsj:
Miromurr sa for siden:
De vokser den for at den skal holde lenger. Voksen forsvinner når du skreller kålrabien, gjør den ikke? For du spiser den vel ikke med skalet på?
Ibidelma sa for siden:
Nei, spiser ikke med skallet på. Men når jeg skreller, så følger det voks på kniven/skrelleren (og dermed tilbake på grønnsaken) og på skjærefjøla.
Men regner med at det ikke er noe farlig å spise hvis det skulle ligge igjen rester på grønnsaken.
Miromurr sa for siden:
Det er nok ikke farlig, men jeg bruker å skylle av bitene etter at jeg har skrelt dem, dersom det er voksrester som har fulgt med.
pippimamma sa for siden:
Ser Miromurr har svart på hvorfor de vokses. Jeg bruker kniv når jeg fjerner skall og voks. Det har aldri blitt noe søl. Selvfølgelig skylles kålroten etter at jeg har skrelt den og jeg kutter den ikke opp der jeg har skjært av skrellet, uten å rengjøre fjøla først.
Ibidelma sa for siden:
Jeg spyler alltid av alle grønnsaker etter jeg har skrelt dem. Særlig om de skal spises rå.
Takker for innslagene :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.