Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har en liten kalvestek ...

#1

daffy sa for siden:

i kjøleskapet. Og lurer på hva i all verden jeg skal gjøre med den. Noen som har et godt tips? Jeg kan selvsagt bare steke den i ovnen med ovnsbakte poteter og grønnsaker til, men det hadde vært gøy å gjøre noe mer spennende.

Noen som har prøvd å koke kalv noen gang? Kan jeg gjøre det med en ferdig surret stek mon tro? Jeg husker TV-kokken Tina Nordstrøm snakket om kokt kalv på et program en gang, men jeg finner ikke oppskriften hennes på nett.

Ellers lurte jeg på Vitello Tonnato, altså skiver av stekt kalv med tunfiskrøre på, noen som har en god og velprøvd oppskrift? Steker eller koker man kalven da?


#2

rajraj sa for siden:

Abonnenerer. Jeg har en alvesteik i fryseren, som jeg venter på at skal få en anledning. Har vurdert å grille den jeg, da. Går det, mon tro?


#3

Vimsen sa for siden:

alvestek? :skremt: :skremt:


#4

Pingis sa for siden:

Farvel, Legolas.


#5

Pamina sa for siden:

Dette er riktig nok til indrefilet av kalv, men fremgangsmåte og tilbehør passer jo til kalv uansett.

Filet Oscar til 4

Denne retten passer også veldig godt servert med reker og asparges om sommeren. Bon appétit!

Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4

Ingredienser:
400 g indrefilet av kalv
salt og pepper
2 ss smør til steking
1 stk. kokt brokkoli i buketter
8 skive røkt skinke
8 stk. digre frisk sjampinjong

Choronsaus:
2 stk. sjalottløk
8 stk. hel hvit pepper
2 stilk frisk estragon
2 ss frisk kjørvel
3 ss estragoneddik
250 g smør
2 stk. eggeplomme
salt og pepper
2 ss tomatpuré

Fremgangsmåte:
Saus:
Hakk løk og knus pepperkorn. Kok løk og pepper sammen med estragon og kjørvel i eddik (du kan godt bruke hvitvinseddik istendefor estragoneddik) til det er ca. 1 ss væske igjen. Sil væsken og ta vare på den. Smelt smøret. Ha eggeplomme i en bolle og sett den i kokekar med 60 grader varmt vann. Visp eggeplommen med ørlite salt til lys og luftig, tilsett silt væske og visp kraftig til plommen begynner å tykne. Spe med smør under stadig omrøring, først dråpevis, så i tynn stråle. Hvis sausen viser tegn til å skille seg, reddes den ved å røre inn litt vann. Ta bollen opp fra vannbadet. Smak til med salt, pepper og tomatpuré. Holdes forsiktig varm i vannbad. Skal IKKE koke.

Rens sopp og skjær rutemønster på toppen av hattene. Stek dem gyldne i smør. Rull kokte brokkolibuketter inn i skinke.

Renskjær de to filetene (à 100 gr hver), salte og pepre og stek dem i smør et par minutter på hver side. Serveres med små nypoteter eller råstekte poteter, og gjerne flere grønnsaker


#6

rajraj sa for siden:

:knegg:
Har du aldri sett alvestek på tilbud i dypfrysen på kooperativen i Strømstad?


#7

Minerva sa for siden:

:rofl:

Men seriøst, grille den? Det blir bra det? Marinade?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.