Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp, størrelse på oppskrift

#1

Zip sa for siden:

Hei

Skal ha besøk i morgen og skal lage stekt ris, tenkte jeg skulle lage ca slik som under (fant på nett), men det stod ikke antall personer. Vi blir 4 voksne og to små. Dette er vel kanskje ikke nok?, hvor mye bør jeg ta?. Skal også ha i reker helt til slutt.

Marinerer en kylling fillet(skåret i biter) i krydder og olje.

Koker risen, setter til side (bruker jasmin, 6 dl vann og 4 dl ris)

Steker 4 egg til passe eggerøre i en vanlig stekepanne.

Chopper opp 2 stk gulerot i små biter, grovhakker en halv purre.

Steker så kyllingen og tar den ut av wokken, Steker en boks piknikkskinke skåret i små biter. Kryddrer med hvitløkpepper + litt ingefær....

Steker så grønnsakene og hiver i ca 4 dl frosen amerikansk blanding eller finhakket brokkoliblanding.

Smekker oppi kyllingen når grønnsakene har fått et fræs.....tar oppi tre til fire spiseskjeer soyasaus(etter ønske), har en god slurp med sweet chillie saus oppi.

Måker så på med ris til ønsket konsistens.

Salt og pepper etter behov.

Dette er noe som er vanskelig å stoppe å spise når man er mett


#2

daffy sa for siden:

Det som er litt kjipt er at du ikke kan safe med å lage mye ris, for gjør du det "vanner du ut" godsakenes som er oppi hvis du lager for mye. Men jeg ville tatt litt mer enn det som står som porsjonsberegningn per person på rispakken. Og så ville jeg økt til minst to kyllingfileter til fire stykker, jeg tror jeg hadde beregnte en kyllingfilet til hver person.

Lykke til!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.