Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge holder feta-ost seg etter den er åpnet?

#1

DM sa for siden:

Har en slik boks med fetaost med tomater fra Tine som har stått i kjøleskapet i 1-2 uker. Kan den brukes enda, eller må den spises med en gang?


#2

Susse sa for siden:

Den er vel i olje ?
Hvis den er det hadde jeg glatt brukt den. Smak på en, rett og slett. Her i huset har vi ofte feta på glass med skrulokk og bruker over lang tid.


#3

DM sa for siden:

Ja, den er i olje. Jeg spiser ikke selv, så jeg kan ikke smake på (tåler ikke), jeg bare serverer til lillebror, men jeg kan jo få mannen til å smake på.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Fetaost holder seg ganske lenge tror jeg. Jeg har i hvertfall hatt slike i kjøleskapet i 3-4 uker og spist av dem, smaker helt likt. De på glass holder seg i en hel liten evighet.


#5

DM sa for siden:

Ok. Takk. :)


#6

Nessie sa for siden:

Mener det står på glasset, og at jeg ble overrasket over den korte levetiden....



#8

Dixie Diner sa for siden:

Herregud, du har jo rett, mennesk! Jeg leste på glasset mitt nå. "Bør brukes innen 4-6 dager etter åpning". :dåne:

Jaja, da har jeg spist utgammel fetaost i mange år. :knegg:


#9

DM sa for siden:

Uffda. :S Jeg får kjøpe ny og servere mer om gangen neste gang da.


#10

Nessie sa for siden:

:dulte:


#11

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg også. Og så er det jo umulig å se eventuell mugg på. Den svømmer jo i små hvite prikker uansett.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Kristin; fader altså. Nå tenkte jeg "jaja jeg ser jo om den er gammel". TAKK!! :mumle:

Jaja, en god unnskyldning til å proppe i seg mer fetaost på kortere tid. :knegg:


#13

Hyacinth sa for siden:

:knegg: Jeg tror alltid det hvite som svømmer rundt i oljen og ligger på bunnen er mugg, jeg, hvis den har stått noen dager. Men sannsynligvis er det bare små fetaostbiter. :knegg:


#14

Susse sa for siden:

Hehe, vi er visst ekle gitt. Ja,ja ingen som har blitt syke så langt.


#15

Ibidelma sa for siden:

Fetaosten på glass lukter ganske surt når den ikke er spisbar. Her i huset kastes glasset etter 1 uke. 4-6 dager brukstid etter åpning er som regel normalt med melkeprodukter, foruten ost da.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke tenkt på at den ikke holder seg, for det ER jo en ost? Fankens dritt altså. Men den lukter aldri surt, selv om den står i 3-4 uker. Smaker likt og lukter likt.


#17

Ibidelma sa for siden:

Jo, det er jo ost, men en mykost(?). Mykoster holder seg mye kortere enn vanlig norvegia. Ville uansett vært forsiktig med å spise fetaost en uke etter åpning...Men det er meg =)


#18

Avatar sa for siden:

Dette skulle mannen lest. :knegg:


#19

Dixie Diner sa for siden:

Pyse. Hvor lenge holder Brie seg, forresten? :skremt: :sjuske:


#20

Ariel sa for siden:

:løper hjem og hiver glasset med feta: :redd:


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jeg hiver IKKE mitt (som har stått i to uker). SNØFT! Har lagt inn 113 på speed-dial i tilfelle.


#22

Ariel sa for siden:

Min har stått en smule lenger. :sparke:


#23

Skytte sa for siden:

:eek: Bare 4-6 dager?


#24

Skytte sa for siden:

Det står ikke at den blir dårlig da.... :sparke:


#25

tinkadott sa for siden:

jeg har blitt matforgiftet av fetaost som var stått for lenge. Så det ikk epå den. Luktet det ikke. Men FY så dårlig jeg var, og de andre som hadde spist av den! q


#26

Dixie Diner sa for siden:

Alle som sier sånne ting som tinkadott bes holde seg langt unna tastaturet i denne tråden. :mumle:


#27

rajraj sa for siden:

Til den blir brun og hard utenpå, og flytende inni. Det er da franskmenn foretrekker den. :nam:


#28

Dixie Diner sa for siden:

Hæ? Seriøst eller bare herjer du litt med meg nå? Jeg tror jeg foretrekker den hvit/beige og halvfast. :knegg:


#29

rajraj sa for siden:

Jeg overdriver kanskje en smule, da. Men de lager brie av upasteurisert melk, så den modner kjappere og blir mer muggen. Den har kraftigere smak og ser brunere ut, og kjernen skal være myk som smør omtrent.

Fra matogmer.no :


#30

Ariel sa for siden:

Jeg kastet mitt glass i dag, men ikke før jeg hadde lest på etiketten. :knegg: 30 dager står det at det kan oppbevares etter åpning. Need I say more?


#31

Ciela sa for siden:

Jeg kjøpte et glass på smartclub og det hadde 3-4 ukers holdbarhet etter åpning .


#32

Superior sa for siden:

:knegg: nå måtte jeg inn å lese.. En tråd om feta-ost kan da umulig bli 2 sider lang..

jooooda :knegg:

Jeg rekker aldri å la den stå for lenge. Den forsvinner jo så fort.. :sparke:


#33

Dixie Diner sa for siden:

Fetaosten med chili som de har på Lidl er FANTASTISK!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.