Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melkeallergi? Kake med smør?

#1

Teofelia sa for siden:

Jeg skal lage muffins til Blobbens barnehage, og det slår meg plutselig at et av barna ikke tåler melk. Jeg vet ingen ting om hvor lite han tåler, jeg bare fikk høre i forbifarten i lunsjen deres en dag at de passer på at han ikke tar melkekoppen til de andre ungene siden han ikke kan drikke melk.

Er det vanlig å kunne spise kaker som inneholder smør hvis man ikke tåler melk? Hvis ikke: har noen en enkel oppskrift på muffins eller kake som ikke inneholder melkeprodukter overhode?


#2

Kneazle sa for siden:

Bak med Blå Soft margarin, den er melkefri. :jupp:


#3

annemede sa for siden:

Møllerens kakaemons er melkefri, bare tilsett vann og olje.
Ellers vil jeg tro at du bare kan erstatte melken med vann og olje i din oppskrift.


#4

Ariel sa for siden:

Jeg ville heller brukt den blåe Soft'en enn olje. Olje setter en egen smak på, uansett hvor nøytral den er. :nemlig:



#6

Teofelia sa for siden:

Tusen takk for tipset! Blå Soft skal bli. :)

(Melken i oppskriften kan jeg erstatte med juice, så det er uproblematisk.)


#7

Kneazle sa for siden:

Vær obs på at margarinen ikke inneholder salt heller, så det kan være lurt å tilsette en liten klype salt for å unngå at muffinsene blir tamme på smak.


#8

Dragen sa for siden:

Blå soft inneholder salt.


#9

goldnugget sa for siden:

Det kan være at dette barnet allerede får med kake av foreldrene sine.

Selv har jeg alltid med egen kake til min sønn - rett og slett fordi jeg ikke tar sjansen på å la han få noe annet ennå. Det er ikke lett å bake 100% melkefritt når man ikke har gjort det før. Selv gikk mye til spille her(eller til andre) i begynnelsen fordi jeg rett og slett ødela perfekte brød og kaker med feks plutselig å smøre formene med vanlig smør eller andre småting.

Jeg synes du er veldig grei som tenker på dette barnet da:jupp:


#10

Kneazle sa for siden:

Dragen har rett. Jeg blanda. :flau:


#11

Teofelia sa for siden:

Tusen takk for tipset!


#12

Dragen sa for siden:

Blå soft smaker mye bedre enn blå melange, og kan brukes på brødskive, til steking og baking.


#13

mumrik sa for siden:

Det er veldig stas når allergikere blir husket på og får spise det samme som andre. Hilsen mamma til pjokk som har spist mye is i stedet for kaker i barnehagen.


#14

Go\jenta sa for siden:

Signerer.
Mamma til tidligere melkeallergiker som alltid spiste medbrakt.


#15

Isolde sa for siden:

Jeg ville nok brukt blå soft eller melange ja. Vi bruker begge deler om hverandre. Soft smaker absolutt best. Den er jo faktisk ganske god. Men melange er greit i baking og steking.

toro sjokoladekake og møllerens 1-2-3 kakemons som er billig på rema er helt uten melk, og jeg synes de er veldig gode!


#16

annemede sa for siden:

Jeg har fått skryt av Møllerens sjokoladekake de gangene jeg har laget den. (2 ggr)


#17

Teofelia sa for siden:

Tusen takk for tips, alle sammen! Blå soft fungerte kjempefint, og muffinsene ble riktig gode.

Det skulle bare mangle at man lager mat som alle kan spise, så jeg er veldig glad for at jeg husket melkeallergien før jeg begynte å bake.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.