Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melkeallergi

#1

Meta sa for siden:

Lille storesøstera i heimen er ille plaget av eksem for tiden. Plutselig slo det meg at det muligens kunne komme av melkeallergi, siden det er det eneste hun får i seg hver eneste dag. Jeg har lest litt på nett, og har egentlig fått sterkere tro på at det kan være melk som gir jenta mi eksem.

Så jeg lurer litt på hva dere som har unger med melkeallergi, hvordan har dere gjort det... Lurer på å ha hørt om at vi kan få dekket utgifter til spesialmelk, stemmer dette, må det gå via legen da eller?

Og så videre; hvordan får barna deres i seg nok kalsium? Hvordan kan de ulike melkeerstatningene brukes til drikke og/eller matlaging?

Grunnen til at jeg spør her, og ikke går til legen, er vel at jeg bare vil prøve en periode, og da er det ikke noe poeng i å vente på passende legetime, for så å antakelig få beskjed om å gjøre som jeg allerede har tenkt å gjøre.

Usikker på om dette er rett forum, flytt tråden om den passer bedre et annet sted.


#2

Maylen sa for siden:

Må nok innom lege hvis du skal ha noe på resept. Men nå vet jeg jo ikke hvor gammelt barnet er. Her får frøkna Rismelk tilsatt Kalsium. Brukes også i matlaging.


#3

krystallklart sa for siden:

Vi bruker rismelk eller havremelk.
Ville nok gått til lege/spesialist for veiledning før jeg fjernet noe fra barnets kost.


#4

Meta sa for siden:

Joda, jeg tar med jenta til legen om vi ser noe endringer. Men det er bare snakk om en prøveperiode på en uke eller så.


#5

Dragen sa for siden:

Det tar tre uker før melk er helt ute av kroppen. Vær obs på at det er mange produkter som inneholder melk, du kan jo finne tips på [url]www.utenmelk.com[/url]


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.