Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Favorittfornøyelsepark?

#1

Lotte sa for siden:

Vi var på tusenfryd i helgen. Jeg koste meg veldig sammen med barna der. Vi har ikke bestemt oss for for hvor vi skal på ferie, men det hadde vært gøy å prøve ut flere fornøyelses parker.

Hvor er ditt/deres favoritt sted å tilbringe en dag eller to?
Jeg tror jeg holder en knapp på legoland.


#2

Tertit sa for siden:

Fårup sommarland i danmark er vår favoritt!


#3

Ru sa for siden:

Djurs sommarland i Danmark.
Legoland er bare alt for fullt.


#4

Mirasol sa for siden:

Liker Hunderfossen vi. Ikke veldig spennende for de store barna, men ideelt for de små. Dernest liker jeg Bø sommarland pga vannlandet. Tusenfryd er veldig "kommersiell" synes jeg (mye ekstra spill o.l. som frister og koster penger).


#5

Tertit sa for siden:

Liseberg imponerte med de fine "parkanleggene! syns jeg. Sjelden man ser en så flott fornøyelsespark.

Er det forresten noen her som har vært på Amadeusparken i Stange da? En skikkelig trivelig liten dyrepark syns jeg. Ingen favoritt akkurat, men absolutt verdt et besøk. Det som forbauser meg, er at ingen rundt oss noen gang har hørt om Amadeusparken en gang. Flere som har vært der?


#6

Mirasol sa for siden:

Den er en stor hit hos barna mine. Koselig med dagstur dit, medbrakt grillmat gjør dagen perfekt. Mange barnehager som tar turen dit i området her hvertfall.


#7

Maxine sa for siden:

Vi har ikke vært i Danmark enda, men trives på Hunderfossen, har vært greit å dra dit pga avstand.

Amadeusparken anbefales også. Det blir jo mer dyrepark igjen, ganske liten, men helt klart et sted man kan tilbringe en hel dag, blir roligere former, og ganske behagelig slikt sett. Nederst på "runden" man går for å se alle dyrene, er det lekeområde, en liten kiosk og grillområde, fint sted å innta lunsjen på, vi pleier ta med egen mat :) Enig i at det er rart mange ikke har hørt om stedet, ligger jo heller ikke så langt fra Oslo, fin dagstur :) Utvalget av opplevelser er jo mindre enn f.eks. Tusenfryd, men så koster det jo også 1/3 av prisen da :)


#8

Lotte sa for siden:

Dyreparker er hyggelig og veldig barnevennlig:)


#9

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har ikke vært i Legoland på en del år, men har alltid hatt det veldig bra der. Det står høyt på listen over fornøyelsesparker å dra tilbake til. Noe jeg har ferskere i minnet er EuroDisney i Paris. Der har vi vært to ganger, og hatt det supert begge gangene. Det er jo genialt, for da får man både storbytur og fornøyelsespark i samme slengen. (Det er en god togtur fra byen da, 45 minutter eller deromkring, men det er ikke mye pes.)

Tusenfryd synes jeg er kjedelig, muligens fordi vi har vært der for mange ganger.


#10

Vimsen sa for siden:

Vi skal til Djurs i sommer!! Minst to dager!!

Fårup er oppskrytt.


#11

allium sa for siden:

Vi tilbringer helt problemfritt en hel dag i Terra Mitica ved Benidorm. Det eneste jeg har å utsette på stedet, er at man ikke får ha med egen mat.


#12

Dixie Diner sa for siden:

GARDALAND i Italia! En av Europas største fornøyelsesparker, den er helt enorm! Mest fantastiske stedet jeg noensinne har vært på.

Ms.Lee; de hadde til og med en egen del av parken som var fra "Gamle Egypt" med statuer av Ramses II, og en hule man kjørte inn i med et lite tog og møtte på mumier, utgravninger osv. :hyper:

[url]www.gardaland.it[/url]


#13

Karamell sa for siden:

Mine favoritter så langt er Hunderfossen med en tur til Lilleputthammer også.
Og Dyreparken i Kristiansand. Sabeltanns verden var stas for to år siden.

I vår var vi i Tivoli i København og det var et veldig flott sted å være!

Legoland bli nok vårt neste mål - neste år kanskje?


#14

Garbella sa for siden:

Dyreparken! Fordi den er lettest tilgjengelig med rullestol og de har elektriske scootere som man låner gratis :riktig:


#15

Pebbles sa for siden:

Kristiansand står øverst på listen her. Ungene elsker å være der, og selv synes vi det er hyggelig å rusle rundt i parken. Vi har alltid vært der litt utenfor sesongen.

I sommer skal vi til Legoland for første gang. Vi skal dit før fellesferien og håper det ikke er så fullt da som i høysesongen.

Hunderfossen er super for de litt yngre barna. Ikke noe plastic-fantastic og avslappet atmosfære.


#16

Tjorven sa for siden:

Jeg er veldig glad i Liseberg i Gøteborg. Begynner å bli en stund siden sist jeg var der, men jeg var der veldig mye som barn.

Det ser ut som om snuppa har arvet sin mor og fars fasinasjon for berg- og dalbaner (hvordan skriver man det?). Hun tar med stor glede alt hun får lov til, og det eneste som begrenser henne er høyden. Vi håper inderlig at knerten er lik på det feltet.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Sånn er det her også. Jeg ELSKER berg- og dalbaner, og vesla er heldigvis også helt vill etter dem. Desverre er hun for kort for disse største banene, og det er med stor sorg i blikket hun står og ser på dem når vi er i fornøyelsesparker. Jeg gleder meg sånn til hun kan ta dem ... Foreløpig kjører vi alle de hun KAN kjøre og da tar vi dem mange ganger i strekk.

Vi var nettopp i Kongeparken og kjørte berg- og dalbane, og i juli skal vi igjen, med Ms.Lee-familien. :hyper:


#18

Hyacinth sa for siden:

Jeg holder faktisk en knapp på Kongeparken, jeg. :sparke: Ikke lokalpatriot, neeeida. :D Men det ER en fin park, og den blir stadig bedre. Mye bedre enn da jeg var liten.

Har forøvrig ikke vært i så mange parker i Norge, bortsett fra dyreparken i Kristiansand. I Danmark, derimot, er vi mer bereist.


#19

Balanse sa for siden:

Jeg har "bare" vært i Liseberg, Legoland, Dyreparken, Kongeparken og noen småparker i Norge og Danmark. Alle disse er fine på hvert sitt vis. Personlig liker jeg Legoland best, kanskje fordi jeg har et lite barn og har vært der på vår eller høst?

Jeg regner med det blir Eurodisney til sommeren, når Lærlingen og jeg skal på interrail :hyper:


#20

Dixie Diner sa for siden:

Kongeparken er av og til litt kjedelig for oss berg- og dalbane-entusiaster. Jeg savner en SKIKKELIG berg- og dalbane der og skjønner ikke hvorfor de alltid fjerner de de bygger. Det har jo vært 2-3 store baner der opp gjennom årene, men alle er blitt fjernet. :sur:

Nå er det jo kommet en ny da, den skal jeg prøve i juli. Fikk ikke prøvd den sist pga. noen uenigheter med de ansatte. :hormonell:

Men Kongeparken er kjempekoselig. Bob-banen er jo fabelaktig, jeg kunne kjørt den hele dagen! Flere kilometer med rutsjebane nedover fjellsiden, det er jo helt fantastisk!! Bremsene hadde ikke trengt å være der engang. :knegg: Jeg elsker den! Gleder meg til vi skal dit igjen! Da skal vi ta med masse grillmat.


#21

Hyacinth sa for siden:

For meg som elsker fart på bakken, men har høyeskrekk er Kongeparken helt fabelaktig. :)


#22

Fibi sa for siden:

Jeg vet, jeg har sett bildene du tok der. Jeg tror at du og jeg skal reise på husmorferie dit om noen år. Bare du og jeg. :nemlig:



#24

Fibi sa for siden:

Frem til da får vi overleve med Kongeparken. :jupp: Malin gleder seg som en unge (vel hun er jo faktisk en unge :knegg: )og maser hull i hodet på meg om "er det i dag vi skal i Kongeparken, mamma?"


#25

Dixie Diner sa for siden:

Åh ehhe, ja jeg gleder meg ihjel! Vi må ta det i begynnelsen av juli, siden jeg (og ungene) er så utålmodige. Vi får sjekke værmeldingen. Forresten, det er jo FEM UKER til de helsikes mannfolka våre har ferie, og jeg har så lite lyst å gå en lørdag eller søndag, det er for mye folk da. :sur:


#26

Guava sa for siden:

I Skandinavia er vurderingene av de parkene jeg har besøkt slik:

Beste park for hele familien, fra de aller minste til de eldste: Dyreparken i Kristiansand

Ellers vurderer jeg de andre slik:

Mummiland i Finland: Fin park for de voksne fordi den er rolig og koselig. Den er også flott for de minste barna, men er nok ikke noe for barn som trenger action eller for større barn.

Astrid Lindgrens verden i Sverige: Fin park for voksne og barn som kjenner bøkene til Astrid Lindgren. Ikke noe for karusellfantaster.

Liseberg: Ikke blant mine favoritter, men mannen min som elsker karuseller liker seg der. Ikke noen koselig park akkurat, men nok å finne på om man liker ting som går rundt.

Hunderfossen: Helt grei park, men ikke kult for barn som er akkurat under den høyden som kreves for de morsomme tingene. Ikke min favorittpark akkurat, men helt grei.

Bø Sommarland: I finvær er det morsomt for de badeglade. Badelandet er det store der og da er det nok best med barn som ikke må passes på hele tiden.

Kongeparken: Ikke blant mine favoritter i det hele tatt.

Legoland: Morsom park, ikke så mye for de aller største barna akkurat. Alt for liten park i forhold til folkemengden som bruker å være der.

Tivoli i Aalborg: Helt greit, men heller ikke mer.

Tivoli i København: Min personlige favoritt, men bare på kveldstid uten barn.


#27

Fibi sa for siden:

Vi får nok bare drøye det til de har ferie, og ta en dag den uka. :nemlig: Så har vi noe å glede oss til også!


#28

Hyacinth sa for siden:

Hatti-Fnatti: Men Finland er ikke i Skandinavia. :pirker:


#29

Guava sa for siden:

Det har du selvsagt rett i skjerpe seg


#30

Tertit sa for siden:

Jeg likte meg faktisk bedre på Fårup enn Djurs.


#31

Pebbles sa for siden:

Eurodisney er jo kjempefint!
Dit skal vi når begge barna går på skolen - best for barn i den aldersgruppen - og like morsomt for tenåringer og voksne.


#32

Guava sa for siden:

Siden vi har beveget oss litt nedover i Europa nå så må jeg bare nevne Heide Park i Soltau i Tyskland. Det er en flott park synes jeg. Den er koselig å vandre rundt i og blir derfor ikke så overfylt. Den har også grei variasjon på attraksjonene. For slike som elsker berg og dalbaner er det en super park, men den er også grei for slike som meg som foretrekker roligere ting og egentlig mest av alt setter pris på parker hvor det er koselig å gå rundt.

www2.heide-park.de/index.php?id=175&L=0&tx_ttnews[cat]=16&cHash=dd8864724c


#33

Balanse sa for siden:

Kristin, jeg skjønner ikke den høye-skrekken? Du får det vel servert, jeg har aldri sett noen av din art bidra i slåtta? :divergerer:


#34

Shamu sa for siden:

Hvis jeg skal bevege meg laaangt utenfor viddene, så må jeg bare nevne min absolutte favorittpark: Six Flags Magic Mountain i USA. Heeeeeelt fantastisk hvis man elsker berg og dal baner. Jeg og mannen var der uten barn, og vi kjørte de største karusellene i 9 timer. Elsket det!
De hadde den gang 8 av verdens 10 største berg og dalbaner. Det er endret på nå har jeg hørt. Men fremdeles virkelig verd turen over dammen. Ikke noe for små barn dog.

Av parker med litt mindre avstand fra heimen, liker jeg:

Kongeparken (Lokalt og lett tilgjengelig. Veldig hyggelig, rolig og kjekt for alle aldre. Medbrakt grillmat er obligatorisk.

Dyreparken - Trenger 2 dager for å virkelig få glede av alt. Kjempestas for hele familien og mengder med aktivitetstilbud og flotte dyreopplevelser.

Tusenfryd - Kjempekjekt hvis man har litt større barn med seg.

Legoland - Esket parken, og ble positivt overrasket at den også hadde mye å tilby en 1 1/2 åring. Trengte nok 2 dager, hadde bare 1. 1-åringen var i ekstase hele dagen.

Fårup sommerland - Oppskrytt. Men koselig dog.

Tivoli i København - Fantastisk når man er på kjæresteweekend i køben.

Tivoli i Ålborg - Storesøster elsker parken. Hun har vært der oftere enn meg, så jeg husker den ikke.

Åblorg Zoo - Utrolig koselig sted!!!!! HEr koste vi oss, hel familen!


#35

Mandarin sa for siden:

Vi var i Djurs Sommerland i fjor. Det var suverent for små barn ihvertfall. Vi skulle bare være der en dag, men vi måtte tilbake andre dagen også. Så jeg anbefaler å kjøpe et todagerkort. :jupp:
Tivoli i Køben elsker jeg bare simpelthen. :elsker: Men det er mest fordi jeg synes det er så romantisk.


#36

Alexy sa for siden:

Vi har vel kun vært på Tusenfryd og i Dyreparken. Og Dyreparken var helt fantastisk! Vi var der 3 hele dager, og koste oss masse. Skal tilbake neste år, når lillesøster blir 3 år. Før den tid, synes jeg hun blir for liten til mange av aktivitetene. Storbroren vil sikkert synes det er stas at hun kan være med han på flere ting. :)


#37

Ole Brumm sa for siden:

Signerer.



#39

Mor til 4 sa for siden:

Her står Bø Sommerland øverst på listen, så kommer vel dyreparken i Kristiansand, Hunderfossen familiepark og til slutt Tusenfryd. Har bare vært på Tusenfryd en gang, de andre stedene har vi vært flere ganger.
Har ikke vært i fornøyelseparker i utlandet.


#40

Dixie Diner sa for siden:

Eller uten barn. :knegg:
Vi var forresten der med vesla da hun var 2,5 år gammel og vi hadde det strålende. Er masse å gjøre for de bittesmå, men man bør ha noen til å passe ungene innimellom så man kan kjøre seg ihjel på de store karusellene. Vi var der i fjor også, og vesla er helt BESATT av den parken.


#41

Hyacinth sa for siden:

:haha: Jo, jeg er veldig redd høy. ;)


#42

Balanse sa for siden:

Snakk om kortlevd morsomhet :knegg:
Gratulerer med endringene!


#43

Skilpadda sa for siden:

Denne er nok favoritten - der har vi vært et par ganger før vi fikk barn. (Og kjørte en gang gjennom mye av New Jersey for å komme til denne søsterparken.) Men Legoland var også bra, og Tivoli i København var hyggelig - det er de eneste stedene vi har vært med barn så langt. Kanskje det blir Disneyland neste år. :)


#44

turi sa for siden:

Hunderfossen: kjedelig, grei nok når en bare har med små barn opp til skolealder.
Kristiansand dyrepark: en av de beste parkene!!
Tusenfryd: kan bli litt lange køer, men morsomt for hele familien
Legoland: den beste parken vi har vært i, var der midt i juni, og køene var helt fine!For hele familien!!
Bonbonland: var der midt i juli, køer til og med på de minste tingene på over 1 time. Vi dro kjapt!
Mumiland: Vi hadde nok for store forhåpninger, syntes det var koseligt, men ikke noe mer enn det. Langt å dra for veldig lite.
Fårup: Helt toppers, for hele familien.
Tivoli i København: morsomt for hele familien!
Bø badeland: Helt toppers, for hele familien.
Liseberg: lange køer, men helt all right.


#45

Lotte sa for siden:

Jeg har fått noe å tenke på her jeg. Så kom jeg plutselig til å tenke på at jeg skal på "husmor"ferie til København. Da skal jeg dra med meg de andre husmødrene på tivoli. Tror ikke de er vanskelige å få med. ;)

Vi var på legoland og Astrid Lindgrens verden i fjor sommer. Jeg likte Astrid Lindgrens verden, men ungene husker no legoland best. Der var de action som guttungen sier.

Namskogan familiepark er også en hyggelig dyrepark. Med litt forskjellig aktiviteter å være med på.


#46

goldnugget sa for siden:

I Norge synes jeg dyreparken i Kristiansand er flott ellers er favorittene Disneyland og Sea World og Universal Studios i California. Gleder meg til barna er litt større og vi skal dit igjen:jupp:

I sommer skal vi prøve litt forskjellig i Danmark. I fjor var vi i Jesperhus Blomsterpark. Dit skal vi igjen. Helt nydelig park med både blomster, dyrepark og fornøyelser for de minste! Tror vi venter litt med Legoland. Drar kanskje til høsten når det er litt færre folk der. Eller....våren kanskje når babyen ikke er helt ny!


#47

T-bone sa for siden:

Besøkte Disneyland i Paris i fjor, og det var veldig bra.

Det mest geniale var såkalte "fast-pass" billetter til de mest populære attraksjonene. Poenget med disse er at man får en billett til et fastsatt tidspunkt og man slipper den kjempelange køen. Jeg trodde dette kostet ekstra, men det var faktisk gratis!


#48

Dixie Diner sa for siden:

Dyreparken i Kristiansand er koselig, men for oss fartsgale blir den fort uhyre kjedelig. Tømmerrenna er kjekk, men det er vel det eneste de har og. Nei, takke meg til parker med svære skumle berg- og dalbaner og karuseller som nesten tar livet av en! Helst uten barn. :knegg:


#49

Zip sa for siden:

Digger SpeedMonster på Tusenfryd. Eg og svigerinna mi satt fremst i den no når me var der og det var litt av ein opplevelse ja. :eek::D:digger:


#50

Dixie Diner sa for siden:

Jaaa!! Jeg elsker den jeg også, og alle de andre på Tusenfryd. Vesla mi på snart 5 år står og hyler etter å ta de største banene men hun er jo for liten, stakkars. Gleder meg til hun kan kjøre hun også.


#51

Zip sa for siden:

Heidi var med på den gamle berg og dalbanen med loop, berre 110 på den og ho var akkurat over. :D


#52

leliane sa for siden:

Dyreparken kommer veldig høyt. :inhabil:

Fårup er ungene veldig glad i, men der har vi vært seks år på rad, så vi voksne begynte å gå litt lei og valgte Legoland i år. Men de har visstnok oppgradert seg nå i år. Djurs er også bra.

Vi var altså i Legoland i vår (hadde ikke vært der siden jeg selv var 6!), og det var rett og slett litt nedtur. Det var alt for mye folk på et alt for lite område. Men for legofrelste barn, var det et eventyr å vandre i lego-verden...

Kongeparken har jeg dårlige vibber med (russetreff), men der har det visst også skjedd litt, så jeg skal ikke uttale meg.

Kommer litt an på hva man liker og hva slags aldersgruppe man skal underholde.


#53

Dixie Diner sa for siden:

Er det bare 110 på den?? Seriøst? :hyper: Da kan hun bli med på den jo! Og så akkurat i år da vi ikke skal dit. :sur:


#54

Zip sa for siden:

Ja ho fekk hvertfall vere med og dei slepp nok ikkje for små med på den. Er vel veldig strengt alt slikt. Ho er berre rett over 110.
Må ta ein tur allikevel da. ;)


#55

Dixie Diner sa for siden:

Hadde vi bodd nærmere hadde vi vært der flere ganger i året (jeg er besatt av sånt), men det blir for dyrt å reise helt fra Stavanger. :sur: Vi har vært der de to siste årene da, men i år hadde vi ikke tenkt på noe ferie, kanskje Dyreparken bare, siden det blir en dagstur med bil.


#56

Bingo sa for siden:

Tusenfryd er faktisk veldig bra, også i internasjonal målestokk. mnage gøyale berg og dalbaner og veldig fine omgivelser.


#57

Avelonia sa for siden:

Legoland
Djurssommerland
Ebeltoftzoo


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.