Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ansiktsrens med mer

#1

Hannah sa for siden:

Nå avslører jeg for hele FP at jeg er helt utenfor når det gjelder hudpleie og sminke, men det får bare stå sin prøve. :flau:

Jeg nærmer meg de tretti, med stormskritt, og har funnet ut at det kanskje er på tide å begynne å tenke på å ta vare på huden min.

Noen som har tips om gode produkter?

Jeg har skjønnt at det er lurt å rense huden. Bør man gjøre dette hver dag? Med hva? :o Hva bruker man etterpå?

Jeg har sett at det finnes sånne 3 i 1 produkter. Er dette bra greier, eller er det en nødløsning helst?

Til sist så trenger jeg tips om en god ansiktskrem. Nå om sommeren er huden grei, men til vinteren er jeg plaget med tørre felt som ofte klør, er litt såre, og kan flasse litt om jeg ikke smører meg ofte.

Håper noen vil forbarme seg over meg nå da, og gi meg en liten innføring i enkel pleie av ansiktshuden.

:flau:


#2

Elin sa for siden:

Jeg sverger til Clarins produkter og også Declèor.

Clarins er 100% plantebasert dvs. ikke kjemisk fremstilt som bl.a. Clinique.

Du bør som fast rituale bruke og ha rensekrem, rensevann/tonic, en god nattkrem en god dagkrem og øyekrem.
Innimellom bruker jeg også øyemaske, ansiktsmasker og dersom huden er ekstra tørr en ansiktsolje under nattkremen når jeg sover.

3 i-en-produkter er IKKE bra nok når man skal ta godt vare på huden sin, men som en nødløsning f.eks. på reise, så er det helt ok. Det viktige er at du finner produkter som passer hudtypen din.

Lykke til! ;)


#3

Libra sa for siden:

Jeg har ikke tro på x'antall i en produkter. Produktene virker på forskjellig vis og virkningen blir ikke den samme når det kombineres.

Jeg liker ikke bruke mye tid på badet til hverdags og har funnet ut at det jeg greier meg med er en en renseolje som fjerner make-up som jeg bruker bare når jeg har på meg make-up, i tillegg bruker jeg en renseskum, den brukes morgen og kveld. Jeg har problemer med veldig tørr hud og bruker derfor en fuktighetsserie fra Kanebo med to trinn, vann og fuktighetskrem.

Beste tipset du kan få er å gå innom en hudpleiesalong eller parfymeri og få med deg en prøver på en full serie som du kan prøve i 14 dager. Det som funker på meg, trenger ikke funke på deg. De som jobber med dette bør kunne se hva du bør forsøke. Er du ikke fornøyd med første serie, så ber du om å få prøver på en ny serie. Det var slik jeg kom frem til Kanebo for min del, prøvde meg gjennom serie for serie.


#4

Hannah sa for siden:

Ok, men hvordan gjør jeg da? :blond:
Vasker man ansiktet før, mellom og/eller etter man har hatt på rensekrem og (eller?) rensevann/tonic?

Som du skjønner så er jeg helt utenfor på dette området. :o

Takk for tips om produkt forresten. :)


#5

Joika sa for siden:

Kan trøste deg med at jeg er like clueless.


#6

Hannah sa for siden:

Ja, et spørsmål til. Bør alle produktene være av samme merke?


#7

Hannah sa for siden:

Takk. :) Godt å vite at jeg ikke er alene. :humre:

#8

Mani sa for siden:

Ja, dessverre kan ikke jeg heller hjelpe deg. Har så mange kviser nå om dagen at jeg ser mest ut som fjortis. Regner med at det skyldes hormoner pga amming ( og tidligere svangerskap) Samtidig burde jeg sikkert begynne å tenke på antirynkekrem, jeg ble jo hele 31 år i dag.
Har tidligere vært hos hudpleier og ble da anbefalt Dermalogica, det tror jeg er et bra merke om du bare finner ut hvilke produkter som passer din hud.


#9

Libra sa for siden:

Det trenger ikke være det nei. Men, ofte er det sånn at når man finner et produkt man liker fra en serie, så vil man like resten av produktene fra samme serie.

Ser du spør om rekkefølge og slikt. Jeg gjør følgende:

  1. Tar en dæsj renseolje i hånda og fordeler ut i ansiktet, masser godt og bruker vaskeklut for å vaske denne vekk.
  2. Tar litt vann i hånda og en dæsj med renseskum, masserer opp et skum som jeg fordeler ut i ansiktet og vasker av.
  3. Smører inn fuktighetstonic
  4. (glemte i sted) "smører" inn øyekrem
  5. Smører inn fuktighetskrem

#10

Elin sa for siden:

Først vasker du ansiktet med rensekrem/rensemelk, deretter tonic på en bomullspad som fjerner evt. gjenværende smuss og fett i porene, deretter nattkrem/dagkrem/øyekrem.


#11

Elin sa for siden:

Det er en fordel at det er samme merke, da produktene "jobber med hverandre".


#12

Ariel sa for siden:

Jeg sverger til Dermalogica til rens.

I tillegg bruker jeg en øyekrem fra Ericson Laboratoire som er helt fantastisk, og en fuktighetskrem fra Shiseido. (Man ikke følge en serie, det viktigste er at produktene passer til huden.)

Om du har problemer med å finne tid til rens, anbefaler jeg å ha renseproduktene i dusjen. Det tar kun 1 ekstra minutt. Men i følge hudpleieren "min" bør huden renses minimum 1 gang om dagen(Helst 2, men om morgenen kan det gå rimelig kjapt for seg i heimen min i alle fall. :fnis: ).
Om du har begynt å få "tørhhetsrynker" under øynene er en god øyekrem alfa og omega, da de har lett for å "spre" seg utover til ved siden av øynene. :skremt:


#13

Guava sa for siden:

Jeg er ingen ekspert, men jeg er virkelig fornøyd med produkter fra Dermalogica.

Til min hud bruker jeg Special Cleansing Gel som rensegele og Active moist.
Hvis du er tørr i huden er det nok andre produkter som passer best for deg. Det er mulig å bestille prøvesett på nett. Produktene er forferdelig dyre her til lands, men er billige på ebay.


#14

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg kan også godt forbarme meg over deg og fortelle at jeg er 34, og like blank. Jeg har to flasker stående i dusjen med en ansiktsvask, det ene er clinique, det andre vichy, begge er gaver. De bruker jeg når jeg dusjer. Så har jeg en fuktighetskrem. Der har jeg prøvd meg fram og funnet noe som hverken blir for tørt eller fett, men som jeg synes er OK.

Lykke til. :) Selv har jeg omtrent hundre nå-skal-jeg-bli-flink-forsøk bak meg, og brukt en liten formue hver gang, men det ender med fiasko etter fire dager ...


#15

Ariel sa for siden:

Og på Strawberrynet. ;)

#16

Myrsnipa sa for siden:

Jeg skulle virkelig ønske at jeg var så "uvitende" om dette. Det vitner nemlig om at dere har hatt ekstremt flott hud, som tydelig har klart seg selv.

Jeg er derimot ekspert innen mitt problemområde - kvisete - men tørr hud. En kombinasjon som dessverre ikke så mange andre er ekspert på.


#17

Hannah sa for siden:

Tusen takk for alle gode råd, tips og ikke minst forklaringer. :)


#18

Hannah sa for siden:

Det er sant! Jeg er veldig takknemlig for at jeg ikke har hatt særlig problemer med huden min oppgjennom ungdomstiden.


#19

ullmor sa for siden:

Jeg bruker Vichy sin renseserie. Når jeg er flink renser jeg ansiktet og halsen hver kveld og morgen. Viktigst er det om kvelden (påstår hudpleiere).

Skrubb bruker jeg en gang i uken.


#20

Hasselnøtt sa for siden:

:knegg: Ja, det kan du tro. :rolleyes: Jeg hadde mine runder med mye kviser i puberteten, og prøvde mye rart da. Kjerringråd som potetmel, sterke kvisemidler som Basiron ... Det resulterte imidlertid ikke i at jeg fant noe som helst som virket dengang, ei heller at jeg gadd å fortsette etter av kvisene forsvant. :hehehe:


#21

Asolia sa for siden:

Får jeg spørre hvorfor du syns den øyekremen er fantastisk? har du prøvd noen andre merker? Jeg leter nemlig etter øyekrem, men har ikke fått somlet meg til å kjøpe ennå ;) Er 35 i år, og har endel rynker og tørr hud :(


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.