Sue sa for siden:
Jeg skal lage en salat til uken og tenkte jeg skulle putte oppi litt andre ting enn bare de "vanlige" og kom til å tenke på spinat i fersk form - kan det brukes på samme måte som salat og er det egentlig noe god smak på det?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Sue sa for siden:
Jeg skal lage en salat til uken og tenkte jeg skulle putte oppi litt andre ting enn bare de "vanlige" og kom til å tenke på spinat i fersk form - kan det brukes på samme måte som salat og er det egentlig noe god smak på det?
Elin sa for siden:
Jepp, spinat kan brukes som hvilken som helst annen salat! :)
Libra sa for siden:
Fersk spinat smaker nesten ingenting. Kan fint brukes i salat. Vi bruker det ofte.
Sue sa for siden:
Smaken da?
Sue sa for siden:
Ok, takk. :)
Tangina sa for siden:
Ganske nøytral smak.
Albertine sa for siden:
Spinat er fint i salat, og så føler man seg så skrekkelig sunn etterpå. :)
Ariel sa for siden:
Jeg synes det er knallgodt å lage en salat av kun spinatblader(uten stilk), cherrytomater, avocado og agurk. :nam:
Bluen sa for siden:
Må ikke spinat forvelles?
Sue sa for siden:
Høres iallfall godt ut. :jupp: Skal prøves. Takk.
Tangina sa for siden:
Nei, den kan helt fint spises rå.Bluen sa for siden:
Hæ? Da har noen bedrevet vranglære overfor meg i alle år.
Java sa for siden:
Spinat i salat er veldig godt! Jeg bruker det ofte, helt uten forvelling.
Tangina sa for siden:
Jeg oppdaget dette bare for noen uker siden - husker ikke helt hvor, men jeg tror det var i Magasinet ellet et ukeblad om forskjellige salater.Libra sa for siden:
Har du fått noen forklaring på hvorfor den skal forvelles? Kan det være bare gammel vane, at de du har hørt det fra synes at den er best slik? Smaken kommer mer frem etter at den forvelles, det kan kanskje være forklaringen.
Ekorn sa for siden:
Joda, hvis du skal fryse den så må den det.
Bluen sa for siden:
Nei, jeg trodde spinat inneholdt en form for gift som forsvant ved forvelling eller annen varmebehandling. :flau:
Nå skal det sies at jeg vel aldri har brukt spinat i matlaging - det er det kun mannen som har gjort her i huset. Så for å svare på prikken jeg fikk: Nei, jeg har ikke brukt mye tid på denne forvellingen. :fnise:
Sue sa for siden:
Hmmm - ble jo en lærerik tråd, dette. :ja:
Det jeg vet om spinat er iallfall at den ikke bør varmes opp flere ganger fordi den inneholder nitrat som omdannes til et eller annet som er kreftfremkallende.
Ole Brumm sa for siden:
Ja men da blir jo forvelle og fryse helt meningsløst, spiser jo ikke kald spinat (om den er forvellet vel og merke).
I salat derimot er spinat utmerket kald. :humre:
Har spinat i grønnsakshagen min. Blir gøy å lage egenprodusert salat om ikke så lenge. :D
Ole Brumm sa for siden:
Takk for tips, skal prøves. :jupp:
Skilpadda sa for siden:
Jeg bestilte en gang spinatsalat med parmesan på en kafe i LA, og ble litt overrasket da salaten bare bestod av spinat og parmesan. :humre: Men det var riktig godt, og jeg lager ofte en salat av spinatblader, blåmuggost og valnøtter som gjester ofte spør om oppskriften til (og før noen spør, iler jeg til med å fortelle at jeg ikke har noen oppskrift, jeg bare blander grovoppdelt spinat, grovsmuldret blåmuggost og grovknuste valnøtter, og heller på sammnslumpet olje-og-eddik-dressing).
meisje sa for siden:
Det er knallgodt. Smaken er litt tørr-bitter.
Jeg laget salat med spinat blader, 1-2 rød pepper i små biter, 2-3 SS ristede solsikkekjerner, 150 g pecan nøtter, og dressing basert på sennep, hvitløk, hvit balsamico og olivenolje.
Jeg spiser da 3 ganger så mye salat som ellers.
I tillegg lager jeg ofte spinatpesto til pasta, det er også knallgodt.
Sue sa for siden:
Skjønte ikke helt hva du mente, men jeg tenkte på om dersom man har spinat i en pai feks, så skal man visst ikke varme opp og avkjøle denne flere ganger pga nitraten (eller noe i den duren).
Ole Brumm sa for siden:
Jo altså du har masse spinat og forveller den eller steker den for å ha som tilbehør til f.eks fisk. Restene fryser du ned for å benytte en annen gang, og da måp man jo varme den opp ved neste korsvei.
Samme med spinat kjøpt i butikk som er frysevare, den er jo forvellet og skal jo brukes i en varm-rett senere. Altså blir det (minst) to oppvarminger.
Elin sa for siden:
Spinat-pesto er kjempegodt!! :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.