Jeg skal ha med en sjokoladekake (type langpanne) til sommerfest i barnehagen imorgen. Kan jeg bake den i kveld og pynte den imorgen, eller må jeg bake hele greie imorgen? Sliter litt tidsmessig, i og med at sommerfesten begynner halv fem, og jeg må på jobb først....
Jeg har lagt ut oppskrift på ei langpannekake som heter Texas, og den blir definitivt best hvis du lar den stå en dag før den spises. Det er ei saftig kake med rømme i.
En dag går helt fint, jeg synes sjokoladekaker er best dagen etterpå. Du kan gjerne ha på glasur i dag også, men dersom du skal ha på non-stop som pynt bør den vente til i morgen, for den har en tendens til å bli litt bløt.
Jeg laget bestandig sjokoladekake kvelden før.
Møllerens sjokoladekakelangform pose. Pga at det ikke er melk i den. jeg får ikke til sjokoladekake med laktose red. melk.
Så smelter jeg litt smør men 1 mørk kokesjokolade og en lys kokesjokolade og litt vann. og har på melis. Klisjer det utover og i kjøleskapet
Det finnes mange gode grunner til å ta seg litt fri fra jobben, men det å måtte bake sjokoladekake er nok ikke en av dem, dessverre. Lag sjokoladekaken i kveld du!
Forrige uke hadde barna bakt kake til foreldrekaffen i barnehagen dagen i forveien og den var kjempegod!
glitter la den ut for en stund siden, av en eller annen grunn kom ikke den tråden opp når jeg søkte, men her;
Chocolate Fudge Cake
2 2/3 kopp / 6,5 dl mel
1 1/2 kopp / 3,75 dl sukker
1 kopp / 2,5 dl hardpressa lysebrunt sukker
1/2 kopp / 1,25 dl kakao
2 ts bakepulver
1 ts baking soda eller natron
1/2 ts salt
3 store egg, romtemperert
2/3 kopp / 1,6 dl rømme
1 ss vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
3/4 kopp / 1,9 dl (125 g.) usaltet smør (eller vanlig smør, og droppe det andre saltet), smeltet
1/2 kopp / 1,25 dl maisolje
1 1/4 kopp/3 dl. isvann
Fudge Frosting
6 ounces / 170 gram mørk kokesjokolade, gjerne uten sukker
1 kopp / 2,5 dl usaltet smør (eller vanlig), romtemperert og mykt (ikke smeltet)
2 kopper /5 dl melis
1 ss vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
Sett ovnen på 175 grader (190 for gassovnen, og ikke enda). Smør sidene på enten to runde former, eller en langpanne. Rist mel rundt i pannene, og hell av det overflødige.
I en medium bolle bland alt det tørre med en visp.
I en annen bolle, bland egg, rømme og vaniljeekstrakt (hvis du bruker vaniljesukker har du det i det tørre i stedet).
Hvis du har en kjøkkenmaskin bruker du "the paddle attachement" og slå sammen det smeltede smøret og oljen på lav hastighet (går fint an å gjøre det for hånd også). Slå inn vannet (det er viktig at det er virkelig iskaldt). Tilsett det tørre og miks på lav hastighet i omtrent ett minutt, til det er blandet sammen. Skrap ned sidene, ha oppi eggeblandigen, og miks videre i ett minutt. Skrap blandingen over i formen(e)
Bak kaka/kakene i 50-55 (60 min. i gassovnen vår, i ildfaste formen, 48 i langpanne i vanlig ovn) minutter, kan hende den trenger litt kortere tid i langpanne, hold et øye med den. En tannpirker stukket i midten skal ikke ha noe hengende igjen på seg når kaka er ferdig.
6. La kaka avkjøle seg.
7. For å lage glasuren smelter du sjokoladen i vannbad, avkjøl.
I en elektrisk mikser bruk samme "paddle attachement" (vet ikke hva det heter på norsk, men syns ordet var så beskrivende at dere skjønner det sikkert) slår du smøret i omtrent et minutt på medium/høy hastighet, til det er kremete. Tilsett melis og slå videre i to minutter, eller til det er godt blandet og har en lett konsistens. Bland i vaniljeekstrakten, reduser hastighetentil lav og slå inn den smeltede sjokoladen. Sett opp hastigheten igjen, til blandigen er blank og smooth.
Hvis du har to runde kaker skjærer du av evt. bulker på toppen slik at de blir helt flate. Det du har skåret av heller du i en blander og kjører til smuler på ca 20 sekunder.
Leg noe av glasuren på toppen av ene kaka, legg dne andre oppå og dekk til med resten av glasuren. Oppå, og på sidene. Strø på sjokoladekakesmulene og klapp dem fast på sidene.
Har du langpannekake heller du all glasuren oppå, og strør evt. over sjokoladekakesmuler.
Voila! Verdens beste sjokoladekake.
Jeg synes dog ikke glasuren er god, men det er fordi jeg ikke liker lys sjokolade, så jeg laget en mørk sjokoladeglasur med dette utgangspunktet; omtrent 3,5 dl. melis, 3 toppede ss. kakao, 1 ts. vaniljeessens/2 ts. vaniljesukker, 5 ss. sterk kaffe og 7 ss. smeltet smør. Men det var nok til ca. halve kaken.
Den ble helt fantastisk med den glasuren og jeg fikk masse komplimenter for den.
Tusen takk for bra svar!! :blomster:
Da blir det baking ikveld og jobb imorgen istedenfor omvendt.
Og ja, samme Sommerjente :cool2: Dukker opp sånn innimellom
Glitterfudgekaken var definitivt enda bedre etter to netter i kjøleskapet. Om den hadde blitt enda enda bedre dagen etter det igjen, vil vi aldri få vite. :gikk berserk:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.