Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middagstips

#1

Mams sa for siden:

Fra ca august av blir jeg alenemor til 3 gutter i alderen 6- 14 år.
Jeg trenger desperat tips til enkle, gode og ikke minst billige middager.
Også retter som kan lages og fryses.

Alt blit mottatt med en stor takk.
(og innrømmer at jeg er litt sløv og ikke orker å lese gjennom alle de oppskriftene som er å finne her.)

Kan ta med at jeg vil være hjemme fra jobb sånn ca 5 på ettermiddagen etter å ha hentet minstemann på SFO.
Jeg vil få noen dager hvor jeg dropper middag da (ungene skal til faren og jeg spiser ekstra på jobben før jeg drar hjem) de dagene kan det jo fint være mulighet for å lage klart retter som kan legges i fryeseren og taes opp ved behov.
(en middagsplan skal på plass, men fantasien min er ikke mye å skryte av for øyeblikket)


#2

Tertit sa for siden:

Vi har en sikker vinner for tavle dager. En pose betasuppe, en pose lapskausblanding (må være fra Rema1000), en terning grønnsaksbuljong og pølse. Ha i litt mer vann en det som står på pakken. Ha alt i kasserolle og kok i ca 20 min. Du får en deilig suppe, som faktisk smaker "hjemmelaget". Serveres med flatbrød.


#3

Fadese sa for siden:

Prøvde å legge inn en tabell her, men det gikk ikke ...


#4

Mams sa for siden:

Så kjedelig da.


#5

Fadese sa for siden:

Jeg vet ikke hvor billige disse er, men de er i alle fall gode, koster ikke alt for mye og tilberedes forholdsvis kjapt.
[color=#000000][/color]
Tomatisert fiskegryte (kan tilberedes dagen i forveien)

500 gram torskefilet (saltet)
2 gulrøtter
1 løk
½ brokolli

Saus:
1 boks hermetiske tomater
1-2 fedd hvitløk
½ hakket chili
1 neve frisk basilikum
1 ½ ts salt
1 ts worchestershiresaus
3 store ts tomatpuré
1 ½ dl vann
1 ½ dl matfløte
nykvernet pepper

En liten neve revet ost.

Gulrøtter, brokkoli og løk deles opp, og legges i en ildfast form. Fiskefileten deles i skiver og legges oppå grønnsakene.
. sausen helles over fisken og grønnsakene.
Revet ost på toppen. Gratineres i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter. Serveres sammen med kokte poteter.

Pølseform (kan tilberedes dagen i forveien)

Pølseblandingen

450 gram mager kjøttpølse
1 stor løk
4 egg
4 ss vann
purreløk
olje til å steke i

Pølsene skjæres i biter, løken hakkes, og dette skal surre på lav varme i steikepanna.
Når løken er myk, piskes fire egg sammen, vannet blandes sammen med eggene og eggeblandingen helles over pølsene. La det surre i panna til egget stivner litt, men ikke helt.

Grønnsakspurèen

7 store poteter
4 gulrøtter
1 stor løk
1-2 fedd hvitløk
Melk
Salt
Pepper
2 ss smør eller margarin

Spagetti med tunfisk:

Kok spagetti.
Ved siden av blander du:
1 beger kesam
hakket løk, purreløk eller vårløk
salt
pepper
1 boks tunfisk i vann

Spagetti med tomatisert kjøttsaus
Lag en mengde kjøttsaus og frys ned i passe porsjoner. Jeg pleier å bruke karbonadedeig, løk, hvitløk, aubergin, gulrot, hakkede tomater, tomatpuré, vann, worchestershiresaus, bittelitt sukker, salt, pepper og basilikum.

Karbonader med en enkel saus:
Bland litt salt, pepper (vann, potetmel) og kanel i karbonade- eller kjøttdeig.
Saus:
1 boks hermetiske tomater
1 stor ss worchestershiresaus
1 ss balsamicoeddik
hakket løk
litt hakket chili
salt
pepper

La koke så lenge som du har tid til. Mos med stavmikser.
Server sammen med ris.

Kjapp lakserett
Laksefileter krydres og steikes.

Serveres med salat av:
Ruccola (eller annen salat)
halve cherrytomater
en boks røde bønner (skylles)
vårløk eller purreløk

og dressing av:
1/3 beger yoghurt naturell
salt
pepper
litt presset sitron

Tomatsuppe
Jeg tror jeg pleier å bruke:
1 boks hakkede tomater
litt finhakket løk
litt presset hvitløk
1 1/2 boks vann
ca 3 ss tomatpuré
ca en buljongterning
1/2 boks melk + 1 1/2 ss mel --> blandes til jevning
pepper
ev. salt
basilikum

Pitabrød

  • Kesam med presset hvitløk (dressing)
  • revet ost
  • diverse grønnsaker
  • skinke (jeg har kjøpt rimelig skinkepålegg og bare klippet den i strimler)
    Løksuppe

400 gram løk
3 ss olje
1 lite fedd hvitløk
1 terning hønsebuljong
1 liter vann
1 liten ss worchestershire-saus
2 ss edikk
2 ss sukker
1 ts balsamicoedikk
1 liten ts salt
grovmalt pepper

Revet ost.
Biter av loff.

Skjær løken i skiver, press eller hakk hvitløken, og fres dette i olje til løken er gyllen og myk (skal ikke brunes!). Tilsett vann og hønsebuljong, og la suppa koke i cirka 20 minutter.
Smak til med de øvrige ingrediensene. Kan serveres som den er eller gratineres: Suppa has i porsjonsskåler, biter av loff legges oppi og revet ost has på toppen. Gratineres i ovnen på 220 grader i noen minutter.

Kylling på thai-vis

2 rødløk (eventuelt 1 stor)
20 gram revet ingefær
3 gulrøtter i skiver
4 sjampinjonger
2 fedd hvitløk
½ paprika
¾ chili
2 sitrongress fra glass
1 boks vannkastanjer (deles i skiver)
750 gram kyllingfilet
1 boks kokosmelk
1 ts salt
¾ ts gurkemeie
en kvast sitronmelisse (bruk litt mer presset lime dersom du ikke har sitronmelisse)
en real neve koriander (kan ev. erstattes med hakket koriander på glass)
presset lime

Kyllingkjøtt og grønnsaker kuttes, og surres i steikepanna. Når løken er blitt litt myk og kyllingen er stekt utenpå (ikke brun), tilsettes kokosmelk. Smak til med krydder, urter og presset lime. Kok til grønnsakene er ferdige og kyllingen er gjennomstekt.
Server med ris.

Couscous med svinekjøtt og grønnsaker

250 gram couscous
1 ½ dl vann
1 dl appelsinjuice
1 ts salt
En dæsj smør eller margarin

350 gram svinekjøtt
4 sjampinjonger (middels store)
1 løk
½ squash
1 liten neve casewnøtter
½ dl vann
1 ss worchestershire-saus

1 ts salt
½ ts paprikapulver
pepper
1 neve småtomater (10-12 stk)

Kok couscousen som anvist på pakken, men erstatt noe av vannet med appelsinjuice. Grønnsakene hakkes/deles i små biter.
Svinekjøtt og grønnsaker (unntatt tomatene) steikes. Tilsett væsken, smak til med krydder og tilsett tomatene like før servering.


#6

IOA sa for siden:

Fiskegryte:
Skjær opp grønnsaker i små biter og stek dem i panna. Jeg pleier å bruke løk, squash, paprika, sellerirot og kanskje litt blomkål. Skjær hvit fisk i biter (her bruker jeg frossenfisk), og hiv oppi panna etterhvert. La steke en liten stund. Hell oppi litt fløte og en ss currypaste. Kok opp og la småkoke en stund. Serveres med ris.


#7

BÆTTY sa for siden:

kok potetstappe å kok makaroni,skjær pølse i biter,legg dette lagvis i ildfast form å ha på ost!Stek i ovnen!


#8

Benzo sa for siden:

Lag et par liter kjøttsaus i slengen og frys ned, da har du mange middagsretter som er gjort unna i en fei. Bruk den til spagetti, lasagne, pizza osv. Hjemmelaget tomatsuppe smaker 10 ganger bedre enn pose, enkelt å fryse er det også. Kjøp stort på tilbud, det meste kan fryses ned. Kok alltid litt ekstra ris, bruk det dagen etter til stekt ris med egg, skinke eller kylling. Det er fort gjort å slenge sammen.


#9

Kaprifol sa for siden:

Fiskepudding i hvit saus:
Lag hvit saus av mel og smør som jevning, tilsett 1 terning fiskebuljong og 1 ss karripasta, spe med melk. Del opp fiskepudding i terninger og sleng oppi. Kok ris og grønnsaker ved siden av, vi bruker mye gulrøtter til dette. Gulrøttene kan raspes også. Om du vil kan du bruke frossegrønnsaker ala amerikansk blanding, eller bare en boks med erter. Frossengrønnsakene kan man bare slenge oppi sausen.

Fisk i form:
En passende laksefilet legges i ildfastform. Hakk opp to hvitløksfedd og del opp ti-tolv sjalottløk, ha dem i formen. Du kan bruke enten soltørka tomat eller fersk ingefær (pasta på glass fra butikken) som ekstra smakstilsetning. Salt og pepper. Stek i ovnen med aluminiumsfolie over på 200 grader 20 min hvis fileten er fersk. Hvis frossen fisk kan du bare øke steketiden til 30-40 minutter. Jeg kjøper ofte laksefilet frossen, noen ganger på tilbud fersk, begge deler funker flott. Torsk og sei likeså.


#10

Balanse sa for siden:

Hvis noen av guttene er hjemme tidligere enn deg anbefaler jeg varmt alle typer ovnsretter. De kan lages klare dagen før og stå i kjøleskapet, og så kan eventuelt guttene sette på ovnen og sette inn formen. Jeg tar det jeg har, som regel deler jeg poteter i stor båter, gjerne brokkoli, løk, gulerøtter eller andre grønnsaker. Alle typer kjøtt kan hives oppi, jeg liker godt kylling og fisk også. Krydr rikelig med diverse krydder etter hva slags kjøtt dy har valgt, buljong (hjemmelaget eller pulver) og hell over vann.



#12

Mams sa for siden:

Tusen takk skal dere ha.
Hadde glemt hele tråden i snekkermodus som jeg er om dagen.
Men nå skal jeg lage meg en oppskriftsbok på maskine så jeg har det liggende.


#13

Left sa for siden:

Du får kjøpt engangsformer i aluminium på bla. Europris.
Lag store porsjoner med fiskegrateng og pølsegrateng og frys ned.
Det er mange gode gratenger som er fine å fryse. Blomkålgrateng med skinke i tillegg til de jeg har nevnt osv.
Kjøp store poser med kyllingfilet på f. eks Bunnpris. 149,- for en stor pose.
Kan brukes til wok sammen med yum yum nudler og litt grønnsaker, raskt og godt når man ikke har all verdens tid og overskudd til å lage mat. Har sett flere ganger tilbud på sånne poser med ferdig wok-blanding også.
Steke kyllingfilet i panna med god saus, salat og ris. Tar ikke så lang tid å lage.
Betasuppe/tomatsuppe i store porsjoner og fryse ned i melkekartonger.
Lag dobbelt av alt som kan lages dobbelt, og frys ned halvparten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.