Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Passer alle objektiv til alle kamerahus?

#1

Kanina sa for siden:

Jeg har et "gammeldags" speilreflekskamera fra Pentax, med to objektiver. Jeg har ikke brukt det på år og dag, pga at det er så lettvint med digitalt kompaktkamera. Men hvis jeg nå skulle finne på å kjøpe et digitalt speilreflekskamera, må jeg kjøpe Pentax-kamerahus for at objektivene mine skal passe?


#2

Sol sa for siden:

Ja, det tror jeg. Alle kameratypene har egne innfestinger for objektiver.


#3

Malus sa for siden:

Ulike fester til de forskjellige merkene. I tillegg kan det være ting som ikke passer likevel, pga autofokus og eksponering. Stikk innom en bra fotobutikk og ta med linser, og spør hva de kan brukes til. Evnt. spør på www.foto.no , der er det alltid noen som vet.


#4

Inagh sa for siden:

Jepp, vil tro det. Inspirert av tråden din sjekket jeg i hvertfall nå om jeg kunne bruke teleobjektivet til mitt gamle Nikon speilreflekskamera på det digetale Canon-kameraet vårt. Funka ikke, nei.


#5

Fadese sa for siden:

Jeg har i alle fall merka meg at Canon har ulik diameter på EOS- og EOS D-serien. :mumle:
Skal se at de fleste merkene har gjort det for å få solgt litt ekstrautstyr.


#6

Maverick sa for siden:

De fleste store merkene har noen billigmerker med objektiver som matcher. (Tokkina til Nikon, så vidt jeg husker.)


#7

Sol sa for siden:

Og andre billigmerker, som Sigma, har samme linse med infesting til flere typer kamerahus. Altså flere varianter av samme linsa.


#8

TBM sa for siden:

Det var en endring av innfesting for en del år tilbake. Jeg fikk et Canon i konfirmasjonsgave (-85 eller -86) og ca ti år etter skulle jeg på en lang reise og skulle da kjøpe meg en ny linse. Da måtte jeg imidlertid også kjøpe et nyere kamerahus fordi det hadde skjedd en endring i mellomtiden.


#9

trøtt sa for siden:

Jeg har EOS og EOS D. Kan bruke samme objektiv på de to.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.