Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøttsuppe

#1

Vimsen sa for siden:

Jeg tenkte å lage en diger prosjon suppe, til å ha flere dager.
Kom med din beste oppskrift!


#2

emm sa for siden:

Pleier å koke kraft fra høyrygg okse. Skyller kjøttet litt, legger det i en stor kjele og fyller med vann så det dekker alt. Har oppi salt pepper og en "suppekvast".
Lar det hele koke opp mot et par timer. Siler kraften over i noe annet, vasker kjelen og heller kraften tilbake. Deretter skjærer jeg oksekjøttet i små biter.
I denne suppen kan du bruke det meste: gulrot, potet, kål, selleri, persillerot osv.
Smaker nydelig med ferske rundstykker til.
(Ungene er ikke så glade i storfekjøtt, så jeg pleier å ha noen farseboller til de oppi suppen, denne retten får de hvertfall til å innta store mengder grønnsaker!)


#3

Mandino sa for siden:

Vi koker alltid kjøttsuppe med potet, gulrot, kålrot, persillerot, fenikkel og løk. Det er så utrolig godt.


#4

Vimsen sa for siden:

Hva er en suppekvast?


#5

emm sa for siden:

Nja, litt forskjellig. Jeg pleier bruke rosmarin, laubærblad og timian. Alt av friske og tørkede urter. Bind dem sammen med hyssing, og du har en suppekvast.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.