Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mormors oppskrift på rabarbrasyltetøy

#1

Malus sa for siden:

I dag har jeg kokt rabarbrasyltetøy etter mormos oppskrift, og det ble så nydelig at jeg vil dele den med dere.

Ca 1,6 kg rabarbra skåret i biter (1cm).
Vaskes godt og trengs ikke å skrelles.
Ca 700gram sukker.

Ha rabarbra i en kasserolle. Strø sukker over. Sette den i kjøleskapet over natta. Neste dag er sukkeret blitt til væske, og den er klar for å kokes. La den småkoke i 1,5 time til den har fått rødbrun farge. Rør om jevnlig. Ikke tilsett noe. Kjøl av.

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.......


#2

Tertit sa for siden:

Jeg elsker rabarbra, men er litt sånn anti sylte. Hva bruker du syltetøyet til da? Vafler, brødskive?


#3

Pelen sa for siden:

Dette må nesten testes. Her er det mye rabarbra i ahgen.


#4

Canisa sa for siden:

Åh, rabarbrasyltetøy ...:elsker:


#5

Tertit sa for siden:

Er det godt på brødskive da? Liker godt rabarbragrøt, men har aldri tenkt tanken på å lage sylte. Spiser stort sett sylte kun på vafler.


#6

Canisa sa for siden:

Nydelig på brødskiva!:jupp:
Skal innom å hente noen kilo rabarbra hos svigermor, så da blir det syltetøykoking her i huset også. Rabarbrasyltetøy gir meg gode barndomsminner, for bestemor kokte alltid masse syltetøy, grøt og suppe til meg. Jeg er vel det eneste av 5 barnebarn som elsker rabarbrasyltetøy. Det hender forresten enda at hun sniker til meg et glass syltetøy når vi er på besøk. Mannen er like glad i rabarbresyltetøy som meg.:hjerter:


#7

Canisa sa for siden:

Rabarbrasyltetøy er stort sett det eneste syltetøyet jeg spiser i tillegg til hjemmeplukkede multer og Hervik sitt rips og bringebærsyltetøy.:nam:


#8

Pamina sa for siden:

Rabarbrapai må jo være ypperlig å bruke dette syltetøyet til.


#9

Canisa sa for siden:

:jupp:
:nam:


#10

Malus sa for siden:

Bruker det på brødskiva, på vaffler, på havregrøt,og sammen med hvitost. Rett og slett som jeg bruker annet syltetøy.
Rabarba til pai bruker alltid svigermor. Biter av rabarbra i bunnen av en paiform, og "smuldrepai-deig" på toppen. I ovnen til deigen er stekt, og serveres med is. Nam :)


#11

Fibi sa for siden:

Jeg har en haug rabarbra i hagen, men har ikke ant hva jeg skal bruke den til. Før nå! :D


#12

scilla sa for siden:

Det er overhode ikke meningen å kuppe din mormors oppskrift, men det er veldig godt å ha vaniljestang oppi der også. Rabarbra er utrolig godt og minner meg om sommerferiene hos mormor og bestefar.


#13

Tertit sa for siden:

Jeg skal ut å plukke rabarbra! Rabarbrapai frister veldig. Tror nesten jeg må prøve å lage litt syltetøy også. :)


#14

Honda sa for siden:

Kanskje det jeg skulle lage en om rabarbraen noen gang kommer opp.

Tror jeg trenger en ny rot.

Ser svigermor sine erbgynnt å komme opp, så her oppe funker vel ikke at rabarbren skal brukes FØR st.hans :fnis:


#15

morgana sa for siden:

Gammel tråd, men i morgen skal jeg jammen prøve denne :D Har gjort klart og satt i kjøleskapet nå!


#16

venla sa for siden:

Det hørtes veldig godt ut. Mamma har masse rabarbra i hagen, så jeg får spørre om litt ekstra i år så jeg har til både syltetøy og pai.


#17

Fluke sa for siden:

Hvor lenge holder det seg?


#18

Frost sa for siden:

Har masse rabarbra. Tror jeg må prøve meg på denne oppskriften. Jeg prøve en annen oppskrift en gang, men det ble rabarbra suppe.

Jeg pleier også å lage rabarbrapai med smuldredeig. Nydelig med vaniljesaus.


#19

morgana sa for siden:

Skal lage rabarbrapai med smuldredeig til kveldskos i kveld. Gleeder meg. Syltetøyet ble kjempebra,forresten.


#20

Eia sa for siden:

Jeg drar opp denne igjen, jeg. Dette syltetøyet laget jeg i fjor. :nam:

Det åt vi opp såpass fort at vi ikke fikk testet holdbarheten. Noen som vet hvor lenge det holder seg, evt. hva man kan tilsette for bedre holdbarhet?

Bill.mrk. Drukner i rabarbra


#21

Flubby sa for siden:

Bestemoren min brukte å fylle fyrstekake med rabarbrasyktetøy, det var helt utrolig godt!
Ennå har ikke rabarbraen vokst seg såpass at den kan høstes her, men jeg skal jaggu lage syltetøy i år :jupp:


#22

Malus sa for siden:

Jeg bruker å fryse i passe bokser, så da holder det jo lenge. Når det tines, så spiser man jo opp før det blir dårlig i kjøleskapet. Jeg har aldri prøvd meg på å ha kokt syltetøy på varme glass, men på den måten får man det jo "hermetisk" og det kan lagres lenge. Sikkert noen her som vet mer om sånn lagring.


#23

Eia sa for siden:

Ja, det var holdbarhet utenom fryser jeg var ute etter. Jeg tenkte å gi bort noe, og da er det kjekt å vite litt. Men takk for svar.


#24

Mjau sa for siden:

Jeg drar også opp denne igjen. Lurer på holdbarhet om man har over på sterile glass. Satt i kjølerom med ca seks grader, eller kanskje litt mer. Så dumt å bruke all plassen i fryseren, og mye finere å ha det på glass enn å ha det i plastbokser.


#25

Malus sa for siden:

Jeg hadde i fjor nykokt syltetøy på varme glass og skrudde godt igjen med en gang. De har stått kaldt og siste glass ble åpnet i helga. Like godt :)


#26

Tjorven sa for siden:

Takk for oppskrift. Jeg har ingen hage, men det er vel rabarbra å få kjøpt på butikken?

Jeg elsker rabarbra, så denne bør jeg nok prøve ut.


#27

IzziCreo sa for siden:

Akkurat det lurte jeg også på, for har heller ingen rabarbra i hagen. Får man kjøpt det i vanlig dagligvare eller må man i mer spesialiserte grønnsaksbutikker? Kan liksom ikke huske å ha sett det på Rema, meny e.l - men så har jeg jo ikke sett etter det direkte heller :humre:

Mmmm, har lyst på pai, rabarbragrøt og whatnot nå kjenner jeg :dåne:


#28

Trude1970 sa for siden:

Jeg lagde også rabarbrasyltetøy her om dagen. Og jeg kokte det i over to timer, nesten tre. Jeg vil gjerne ha det nesten karamellisert... Da blir det skikkelig tjukt og godt... Elsker det på skiva!! :)


#29

Mjau sa for siden:

Har 3,7 kg rabarbra her nå. Skrellet de da, før jeg leste at jeg ikke hadde trengt det. Jaja...
Så da blir det koking i morgen kveld. :D

Tester ut å ha det på glass jeg siden dere sier det går greit.
Gleder meg til å smake!

Tenkte å ha noen glass jeg kan gi bort og. Syns sånt er fine gaver. :jupp:

Har forresten sett rabarbra i butikken ja. Mega kanskje?
Har man en liten hageflekk så gjør den seg jo selv uten noen form for stell.


#30

Bobbelur sa for siden:

Bare sånn i tilfelle det er noen heromkring som vil ha: Det er mer enn nok rabarbra i hagen min. Jeg klarer ikke bruke opp alt selv, så om noen 'naboer' (bor i Vestfold) vil ha så si i fra!


#31

Marit K sa for siden:

Rabarbrasyltetøy er utrolig godt i marsipankake, tro det eller ei. :nam:


#32

mkj sa for siden:

Jeg ønsker meg rabarbra i hagen, både hjemme og utenfor hytta, men hvor får man tak i det?


#33

Njulaif sa for siden:

Åhh... Det eneste som mangler her for at det skal bli veeeldig likt det syltetøyet som min farmor brukte å lage, er en kanelstang oppi mens det koker. Nå fikk jeg lyst på rabarbrasyltetøy...


#34

Mjau sa for siden:

Nå står syltetøyet og koker, men så tenkte jeg plutselig på om den skal koke med eller uten lokk? :gruble:
Blir senkveld i kveld tror jeg....


#35

Malus sa for siden:

Tror ikke det spiller noen rolle.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.