Anda sa for siden:
et nokså tomt matskap/kjøleskap og null tid til handling (stuck med bortreist mann), og får to venner på besøk i morgen kveld.
Hva skal jeg servere til vinen - annet enn vann??
:hjelp:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Anda sa for siden:
et nokså tomt matskap/kjøleskap og null tid til handling (stuck med bortreist mann), og får to venner på besøk i morgen kveld.
Hva skal jeg servere til vinen - annet enn vann??
:hjelp:
Kneazle sa for siden:
Ikke tid til å rase ut og kjøpe ost og kjeks eller reker og loff, altså?
Hva inneholder det skrinne matskapet ditt, da?
Mandarin sa for siden:
Pasta med reker.
Surr litt hvitløk, hell på litt rekelake og litt hvitvin og la vesken koke inn, hell på en boks med tomater og la dette koke til sausen blir litt tykkere. Ha i litt fløte (ca 2/3 dels matfløtekartong) og la koke litt. Ha i rekene. Smak til med pepper (pleier å være salt nok).
Server med pasta og litt parmasan.
ENKELT OG GODT.
Men man har kanskje ikke reker i lake i kjøleskapet. :sparke:
Anda sa for siden:
Nope, det er der det skjærer seg, og jeg klarer ikke å tenke klart i fht skapet. Andamannen er på reise og ungene sover nede...
Jeg har noen varianter av salte kjeks, litt god parmaskinke, noen gamle jordbær og noen trøtte druer og litt i samme duren, litt bakegreier (men kan jo ikke servere søtt?)
Anda sa for siden:
Nei dessverre, men alt det andre... og noen frosne kamskjell?!
Mandarin sa for siden:
Scampi da?
Jeg vet ikke hvordan tomatsaus og kamskjell er. Det går kanskje ? :vetikke:
Kneazle sa for siden:
Hvis du har et glass oliven eller soltørkede tomater (evt bare salt og tørkede urter), vil jeg foreslå å bake foccachia. Server det rett fra ovnen, sammen med parmaskinken og italieneren. Snadder.
Anda sa for siden:
Yess! Der har vi den, strålende takk skal du ha!!
Kneazle sa for siden:
:værsågod:
Tertit sa for siden:
:nam: En knallgod ide Emma!
Canisa sa for siden:
:nam:
BonusMor sa for siden:
Funker foccachia til vanlig spekeskinke også? Jeg har nemlig 3 kg oppskåret spekeskinke, masse oliven, soltørkede tomater og mye vin jeg må bli kvitt :D
Nå fikk jeg lyst til å rase hjem fra jobb og lage deilig mat!
Anda sa for siden:
Selvsagt. Foccacia er rett og slett kjempegodt ferskt. Jeg pleier å ha litt grovt mel i også, om jeg er i det hjørnet. Skinken må skjæres så tynt som mulig... Mmmm!
Dixie Diner sa for siden:
Focaccia. :sikle:
Jeg smakte VERDENS beste focaccia i en liten landsby i Italia for noen år siden. Var innom et lite familiebakeri og kjøpte noen runde små nydelige focaccia-brød, de var så gode at jeg nesten blir hysterisk av tanken på at jeg kanskje aldri skal få smake dem mer.
Kneazle sa for siden:
Så mange varianter av ett ord i en liten tråd. :humre: Googlet litt, og kan opplyse om at Iset har rett: Det skrives focaccia. :nemlig:
Ble det et vellykket måltid, Anda?
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har da ikke italiensk svigerfamilie for ingenting. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.