Min mor fikk rett og slett frysninger gjennom telefonen nettopp da jeg fortalte at jeg hadde KJØPT potetsalat til grillingen senere i dag. :knegg: Med ett gikk det opp for meg at jeg har arvet hennes "lage alt fra bunn av selv"-holdning.
Jeg pleier ikke å gjøre dette, men i dag kjøpte jeg altså potetsalaten. Helt crazy.
Vi har bare kjøpt det til matpakkeformål. (Mannen fyller matboksen min (ikke nå i permisjonen, dah) og noen dager ligger det en spiseskje med potetsalat til f.eks. kjøttbollepålegg. :hjerter: ) Ellers lager vi potetsalat selv.
Jeg stemte "i nødstilfeller", selv om det heller ikke er helt riktig. "Av praktiske grunner" hadde vært mer riktig. Jeg ser for meg at det er lengre holdbarhet på kjøpt potetsalat sammenlignet med vår hjemmelagede.
Bare i nødstilfeller. Lager egentlig ikke selv heller - det er godt, men siden det bare er jeg som liker det i familien gidder jeg verken lage eller kjøpe så ofte.
Mannen kjøper, jeg kjøper hvis han skal ha og jeg har dårlig tid. Jeg liker egentlig ikke kjøpt potetsalat, men digger min hjemmelagede. Så inviterer vi gjester lager jeg stort sett selv.
Ja, det kan nok hende. I fjor hadde vi potetsalat én gang, tror jeg. Det var en ferdigkjøpt variant som jeg spritet opp med litt mer grønnsaker. Jeg synes ferdigkjøpt potetsalat stort sett er godt. :nikker:
Men det hender da at jeg kjøper ferdiglaget også selv om den ikke er så god. Hvis vi har dårlig-tid-i-hverdagen-middag er butikklagede karbiser og ferdig-potetsalat absolutt brukt en sjelden gang.
Ja, erru gær'n. Jeg synes potetsalat er bare sådär, og å koke poteter først, la de kjølne, for så å kline dem inn med majones (urk) og whatnot? :sjokk:
Ja, innimellom så gjør jeg det fordi jeg ikke har tid til annet. Godt forberedt grilling inkluderer hjemmelaget potetsalat og div annet hjemmemarinert kjøtt/fugl/fisk. Har vi ikke tid, blir det ferdigkjøpt potetsalat, pølser og lumper.
Ja jeg liker det best, men ikke alle typene da. Coop sin er direkte usmakelig, men Delikat/Denja eller hva det er er veldig god. Den med Aioli er kjempegod, samme med den med creme fraiche.
Jeg prøver å lage det meste fra bunnen, både fordi det som regel smaker best men også fordi det er gøy å lage mat. Men enkelte ting synes jeg faktisk smaker best fabrikkprodusert. Potetsalat er en av dem.
Jeg kjøper som oftest, men nå har jeg lært å lage selv, så har jeg rømme i huset og jeg har tid så lager jeg. Koker potetene i biter, så går det fortere. Majones lages kjapt av egg, olje og sennep, så det trenger jeg ikke ha i huset.
Jeg kjøper potetsalat, hvis vi bare skal ha til vanlig middagsgrilling.
Er det noe mer spesiellt så lager jeg den selv, fra bunn av. Det er det som er aller best.
Nå spiser jeg veldig sjelden potetsalat selv, så det blir ikke ofte vi kjøper det heller.
Ja, jeg kjøper den, fordi jeg ikke gidder å lage noe annet
(Det er vel ikke alltid fordi jeg ikke gidder, men fordi jeg ikke rekker fordi vi plutselig fant ut at vi skulle grille.)
Vi lager/kjøper 50/50. Synes flere av de kjøpte potetsalatene er gode, men om vi har planlagt grillingen og/eller invitert gjester, lager jeg selv. Det er stort sett i grillsesongen vi spiser potetsalat, men det hender vi lager eller kjøper ellers i året også.
Jeg synes absolutt ikke det er lettvint. Først må man skrelle de helsikes potetene. Så skal man koke dem. Så må man vente på at de er ferdigkokt og dernest avkjølt. En tidkrevende affære.
Jeg får ikke stemt, da ingen av alternativene passer. Jeg grøsser ikke av ferdigkjøpt potetsalat og kjøper det rett som det er. Men kan jeg velge så foretrekker jeg den hjemmelagde. Oppskriften finnes i en tråd fra rundt 17. mai (tror jeg). Da var det noen som etterlyste oppskrift på potetsalat.
Jeg svarte visst feil. Jeg kjøper den fordi jeg ikke gidder noe annet. Jeg liker den veldig godt også, men jeg synes ikke den er bedre enn hjemmelaget da.
Nei, stort sett lager mannen det, han er kokken i huset.
Vi kunne kanskje kjøpt i et nødstilfelle, men da ender det med at jeg ikke spiser noe særlig av den fordi jeg synes ikke kjøpe-potetsalat er noe godt.
(Jeg bytter ofte ut potetene med blomkål til meg selv når mannen lager potetsalat også, det er litt vanskeligere med kjøpt kan man si.)
Nå, som vi ikke spiser poteter selv hender det at jeg kjøper en boks til ungene:lat: (kaster 3/4 da de sjelden vil ha). Før, eller når vi skal ha grillgjester, lagde/lager jeg selv...
Jeg smakte First Price sin i fjor, den var faktisk veldig god, også koster den 10 kr. Mange har spurt om jeg har laget selv om jeg har servert den en sjelden gang...
Nei, fysj!! Ferdig-potetsalat smaker helt forferdelig. Hjemmelaget, derimot:nam:. Jeg lager med vinaigrettedressing og ikke majo-greier. Synes ikke der er så mye mas å lage det heller - og det er definitivt verdt tiden.
Jeg skreller ikke, også kutter jeg de opp før jeg koker de, da er det fort som en lort! Blander det sammen mens potetene er litt varme og, syns det er godt jeg!
Poteter
løk
bacon
ravigottesaus
rømme
salt/pepper/krydder
(og noen ganger mais, men bare om jeg er i hommør til det)
Kjøper bare i nødstilfelle, men Kjæresten kan finne på å kjøpe en gang i blant.
Nei, de er bare anderledes enn mine, det kommer sikkert av at du er et annet menneske enn meg. Å dæven, det leder meg til å tro at vi er selvstendige individer :).
Jeg skulle ønske jeg kunne skriver "i nødstilfeller", men i det siste har det blitt mer enn som så. Gorine sin er veldig god også.
Men egentlig liker jeg best hjemmelaget potetsalat med olje og krydder - uten rømme/majones. Eventuelt en hjemmelaget variant med rømmedressing og epler i...
Jeg er lat og dessuten ingen gourmet, så jeg har aldri laget "hvit" potetsalat. Her er det 100 % kjøpte produkter som råder. Men jeg lager ofte en oljebasert potetsalat som jeg har fått oppskrift på fra Tinetoff. :nam:
Siste alternativet. Men må innrømme jeg begynner å bli mektig lei av den. Både den og grillkjøtt. Så framover blir det nok litt mer flid i grillforberedelsene. :jupp:
Før laget jeg alltid med majo/rømme - ble lei av den, så begynte jeg å lage med vinagraitte, men nå er jeg lei av den også. Så nå har vi ikke potetsalat så ofte, men har poteter i skiver med olje og hvitløk som vi griller i folie på grillen)
Ja, fordi jeg synes det smaker bedre. Kjøper som oftest Rema1000 sin (er det Landlord mon tro?) eller Rimi sin. De andre merkene synes jeg ikke er så gode.
Nå må jeg bare le. Rett før vi skulle gå å grille kom min mor heseblesende inn dørene med hjemmelaget potetsalat !! :hehehe: :bortskjemt:
Deilig hjemmelaget med lunepoteter, grønne oliven, ruccula, cherry tomater + en oljebassert dressing.
Jajaja. Så da står den ferdigkjøpte i kjøleskapet og venter på mannen. Han vil sikkert ha den.
Jeg er ikke spesielt begeistret for kjøpevarianten, så det kjøper jeg bare i nødstilfeller. Men mannen i huset liker faktisk kjøpevarianten best, tosken.
Det er kommet så mange nye gode potetsalater på markedet. Husker ikke merke, men det er noen som heter grill-potetsalat, i forskjellige varianter, og de er nam nam.
Jeg liker å lage mat fra grunnen av, men potetsalat har jeg ikke laget selv til nå
Ja. Poenget med grilling er jo at det skal gå kjapt å tilberede, så en kan slenge seg under parasollen og ta livet med ro :cool:
(men siden jeg er veggis, bruker jeg litt tid på salaten :o )
dette er på ren slump. En gjeng med nypoteter, vasker dem bare og skjærer dem i skiver. Et par-tre fedd hvitløk finhakket, en god stråle med olje og krydder etter smak.
Tipper en sånn pakke som passer til 4 voksne er ferdig på omtrent 20 minutter.
Men den må ikke ligge på direkte varme hele tiden, da blir de veldig svidd. Hvis du har sånn varmehylle og har lokket på grillen på blir det nesten som i stekeovnen.
Og en god vinagraitte (husker aldri hvordan det skrives)
God olje og balsamicoeddik eller en god hvitvinseddik.
Salt og pepper og ørlitegranne sukker
Gjerne litt sennep
Krydder etter smak.
Og man kan som du ser over her, ha i alskens av hva man liker:
ruccula
oliven
reddiker
sukkererter
Man kan til og med lage en utvidet salat av det med spekeskinke i og noe av det nevn over her.
Hvis du googler lun potetsalat så får du sikkert mange tips.
Det hender jeg lager selv, og det hender vi kjøper ferdig. Ikke i nødstilfelle, men om man brått bestemmer seg for å grille/man kommer på 16.45 at det er grilling i barnehagen klokka 17/man er litt lat og ikke orker lage fra bunnen akkurat i dag/mannen har lyst på potetsalat på brødskiva (!) etc etc.
Den hjemmelgede er helt klart bedre, men kjøpings går helt greit det også.
Jeg kjøper, for jeg liker ikke potetsalat/rekesalat/italiensk salat/Waldorfsalat eller noe annet som har sånn hvit substans på seg. Så om mannen vil ha dette merkelige hvite stoffet, så kjøper jeg det.
Ja så klart. Lager kun til spesielle anledninger, som jul eller vi har bedt gjester til noe. Jeg lager vel så og si ingen ting fra bunn av til vanlig. Aldri laget en saus sjøl.
Ikke liker jeg rømme og ikke liker jeg majones - og jaggu liker jeg ikke potetsalat heller... Gubben synes det er ok med potetsalat, så noen ganger lager vi og noen ganger kjøper vi - da kjøper vi stort sett en liten dæsj som er laget i butikken. Mega'n her har god, sier dem...
Men jeg har fått skryt av den salaten jeg lager da...selv om jeg synes den er gyselig selv... ;)
Aldri i livet. Jeg liker ikke majones, så det eneste som duger er hjemmelaget potetsalat med minimalt med rømme på, og masse mais. Andre tilsetninger: purreløk, ruccula, gressløk.
Nei, nå jeg lager potetsalten selv. Jeg må se hva som havner i salaten, har hatt mange ekle øyeblikk med kjøpt potetsalat. :grøss: Udefinerbare klumper er ekkelt.
Jeg er veldig glad i å lage mat, bake og sådær.
Men jeg har aldri laget potetsalat eller saus fra bunnen av.. Men hvis det virkelig er så enkelt, så kanskje jeg skulle prøve meg litt fremover.
Ja, jeg kjøper den fordi jeg ikke gidder å lage noe annet. Hvorfor? Fordi jeg ikke liker potetsalat. (Lage noe jeg selv ikke liker? no way:fnise: )
Forøvrig pleier mannen å koke noen poteter og blande i kjøpt potetsalat - da blir den visst bedre. (Jeg mener forsatt at det er skikkelig fælt)
Jeg har vokst opp med kjøpesalat, men etter at jeg lærte å lage selv på heimkunnskapen har jeg vel knapt kjøpt siden. Jeg synes nesten man ikke kan snakke om kjøpesalat og hjemmelaget salat som samme ting, smaken ligner jo ikke en gang.
Hvis man synes det tar lang tid å lage potetsalat kan man også bare koke poteter og lage en dressing til dem mens de koker. Vi lager ofte en blanding av kesam, eple i små terninger, litt salt og litt currypaste til passelig sterk smak. Denne passer godt til kokte poteter og grillet svineindrefilet for eksempel. Jeg synes det er godt med varme poteter med slik dressing på, bryr meg ikke med å kjøle ned potetene og skjære dem i terninger.
Man kan lage potetsalat kjappere enn det går å koke vanlige poteter altså. :jupp: Man skjærer poteter i biter, koker i 5-10 minutter. Lar de dampe av litt. Legger bitene på et brett i fryseren en liten stund. Samtidig som potetetene koker blander man sammen rømme/majonesguffa. Ta opp de kjølige potetbitene fra fryseren, bland sammen og voila! Vi har også et par ganger tydd til ferdigkjøpte halvkokte poteter, og gjort det på samme måte.
Oooh... Nå kjente jeg hvor lat jeg må være, for du mista meg på "legger bitene på et brett i fryseren"... :knegg:
Men det er helt sant at det er ti millioner bedre enn kjøpesalat... Så nå skal jeg bare planlegge litt før neste grilling. Det kommer aldri til å skje at jeg gjør noe sånt "på sparket"! :)