Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor fort blir epler og bananer brune (oppskåret)?

#1

Beathe sa for siden:

Skal ha med fruktfat (biter på spyd) på skolen kl 17:30 og lurer på hvor lenge jeg må vente med å skjære frukten for å unngå at eplene og bananene blir brune på snittflatene? Kan jeg snart begynne?
-Og så har jeg jo hørt om å ta på sitronsaft, men blir ikke frukten "sur" da? Kan jeg evt bruke sånn sitron på flaske?


#2

Mauser sa for siden:

Det er rust. Jernet i frukten reagerer med oksygenet i lufta, og så blir det brunt. Sitron på flaske går helt fint.


#3

Veronal sa for siden:

:knegg: Ikke rust, men en liknende reaksjon i hvert fall. (Bruningsreaksjonen skyldes oksidasjon av fenoler. www.bio.uio.no/plfys/haa/leks/b/brunings.htm)

Flaskesitron fungerer bra og så lenge du ikke overdriver så påvirker det ikke smaken nevneverdig.


#4

Beathe sa for siden:

Smaker ikke frukten litt sitron da? :domm:




#7

Beathe sa for siden:

Takk for svar - frukten ble satt inn med sitron og holdt seg fint :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.