Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste tapasoppskrift?

#1

Knerten sa for siden:

Jeg skal på jentetreff på fredag og alle skal stille opp med en tapasrett.
Jeg har bare spist tapas et par ganger og aner ikke hva jeg skal lage.

Hva er din beste tapas-oppskrift?
Gjerne noe som ikke tar maaange timer å forberede :o


#2

Misteri sa for siden:

Sniker litt på denne... skal nemlig ha tapaskveld på lørdag. ;)


#3

Dixie Diner sa for siden:

Alle skryter av baconsurrede dadler. Jeg har ikke smakt det selv, men jeg har til dags dato ikke hørt om ETT menneske som ikke har blitt helt forgapt i det etter å ha smakt det. Det skal jeg ha på tapas-bordet mitt i dåpen.

Baconsurrede dadler

Ellers er minipaier eller en stor pai kjekt på et tapasbord, gjerne med noe fetaost eller lignende.



#5

Trois sa for siden:

Jeg lager tapas ofte men er ikke så flink med sjømat. Sist jeg skulle servere tapas fant jeg noen innbakte reker (en stor pose) i frysedisken til ICA. Serverte disse (måtte ha de 20 min i ovnen) med chillisaus. Var utrolig populært og fatet ble tømt fort.


#6

Kaktus sa for siden:

Trois: Hvordan chilisaus?


#7

Trois sa for siden:

Oj, løper til kjøleskapet for å se......Blue Dradon-Sweet Chilli Sauce.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Sweet chilisaus er en av mine favorittsauser/dipper. Jeg serverer alltid det til hjemmelagde vårruller, av og til blander jeg noe av chilisausen med rømme.


#9

Knerten sa for siden:

Kan jeg servere lefser med røkelaks, Snøfrisk og fersk dill inni som Tapas?
Eller går ikke dette under tapas?


#10

Dixie Diner sa for siden:

Går ikke de fleste småretter inn under tapas da? Er det egentlig noen regler for hva som kan kalles tapas når det gjelder småretter? Tapas betyr vel bare "småretter", gjør det ikke? Jeg vil absolutt si at sånne lefser er ypperlig tapasmat. :)


#11

Røverdatter sa for siden:

Små kjøttboller og tomatsaus ved siden av er jo veldig godt. Eller en tomat- og mozzarella-salat med frisk basillikum. Eller små saltkokte poteter med aioli.

:lyst på tapas:


#12

Honda sa for siden:

hvitløk kjøtttboller med bacon rund på "tannpirker"
tror det bruker å være en svisker på og,

steikes i steikovnen.


#13

Mandino sa for siden:

Lime- og koriandermarinerte reker (ca 8 pers):

2 kg reker med skall
5 dl rapsolje
1/2 dl søt chilisaus
1 tsk cayennepepper
1 ss curry
1 ss paprikapulver
saft og skall av 3 lime
1/2 dl friskrevet koriander

Skrell reker, bland resten i en bolle og hell over. La stå kaldt i 5 timer eller mer (gjerne over natten).

Nyyyyyyyyyydelig!


#14

Hyacinth sa for siden:

Dadler med bacon rundt (eller spekeskinke, enda bedre) er aller best med blåmuggost inni. Ta ut steinen og fyll med ost. Surr med bacon.

En kjempeenkel tapasrett er rå scampi marinert en stund i sweet schilisauce på flaske. Legg på grillen/ i ovnen noen få minutter, så er de klare.


#15

rajraj sa for siden:

Og hvis du får ånden over deg: Dryss litt parmesan over scampien, surr god spekeskinke rundt (serrano, eller rett og slett stranda spekeskinke - billigere) før du griller de i ovnen. Veldig godt. :nam:

En annen enkel rett er smørdampede asparges med bacon rundt. La aspargesen surre i smør og hvitløk i stekepanne noen få minutter. Surr bacon rundt og legg under grillen i stekeovnen til baconet er stekt.

Eeeeeller brekk ut stilker på litt store champingnoner, fyll med blåmuggost eller hvitløk- og chillismør og stek i ovnen til de er myke.


#16

Hyacinth sa for siden:

:rofl:


#17

Hyacinth sa for siden:

Takk for scampitips! Sweet chilisauce i tillegg, eller bare parmesan oppå?


#18

rajraj sa for siden:

Det blir nok ikke akkurat noen usmak av at de marineres i chilisaus først. Selv har jeg ikke brukt det, men tror jaggu jeg må prøve det og en gang.


#19

Knerten sa for siden:

Tusen takk! Her var det virkelig mange gode ideer!


#20

Obelix sa for siden:

Hvis du ikke gidder lage noe er de ferdig marinerte og stekte kyllingvingene/-klubbene fra Prior ( ?) veldig gode.

Lefser med laks er godt. Ta finhakket rødløk i stedenfor dill.

Kjøttboller

Tortillalefser fyllt med blåmuggost og Ruccolasalta: Smør på blå castello ost på en lefse, legg Ruccola over osten og legg en lefse til over. Stek i panne på begge sider bittlitt slik at osten smelter. Kjempegodt og enkelt, en bør serveres lunkne/varme.

Eller du kan "spidde" Brie på salt kjeks , toppet med en drue.

Hjemmelaget hvitløksbrød.

Fader, nå ble jeg sulten her jeg sitter på nattevakt :nemlig:


#21

Avatar sa for siden:

Kjøttboller med tomatsaus.

4-500 gr kjøttdeig.
3 grove skiver brød
1 stor løk
3 fedd hvitløk
Rød chili ca 2cm uten frø.
1 ts salt
1ts pepper
3ss soya saus
2-3 ss søt chili saus (sweet chicken sauce)
Ca 4 ss olje

Bløtlegg brødskivene I ca 2 dl vann til de er oppløst.(grøt)
Finhakk løk, hvitløk og chili
Ta det i en bolle med 4 ss olje,chilisaus,soyasaus salt, pepper . La det stå og trekke i ca 10 min.
Bland kjøttdeig, brød og krydderblandingen godt sammen til den blir litt seig. Lag små kjøttboller og stek de i olje. Prøv om deigen er løs, bland i litt potetmel 1-2 ss.
Du kan godt ha i biter av fetaost, kjempegodt! Bare smuldre i deigen.

Tomatsaus.
1 boks hakkede tomater.
1 finhakka løk
2 fedd finhakka hvitløk.
1 ss sukker
Litt pepper og salt.
Vil du ha litt sterk saus, hakk i chili uten frø.
Kok opp og server.

Scampi og kamskjell
Tin og tørk godt av slik at alt er tørt.
Mariner i olje, finhakket hvitløk og chili.
2 fedd, ca 2 cm chili.
La stå i en time.
Varm panne med olje stek scampien raskt ca 2min på hver side, det samme med kamskjell. Kamskjell er fine å steke på grillpanne.
Det blir ofte vann i panna, hell det av.
(prøv deg frem)

Kich.eller Pai.(godt for barna)
Kjøper halvfabrikata, den er alltid vellykket.
Steker 2 pakker bacon i terninger. (bruk hva som helst)
Litt stekt løk.
Raskt stekt vårløk el purre.
Fyll paien og hell på eggebalndingen og osten. Stekes
Den er fin og fylle med skalldyr også.
Se på pakka.
Lag salat, det liker de fleste.

Serranoskinke og spansk pølse i biter/ skiver smaker godt.
To litt kraftige oster, St Paulin el Ridderost og en brie er gode alternativ.
Svarte el grønne oliven, marinerte er kjempegodt.
Fetaost mmm.
(Kjøp det i invandrerbutikk, det er snadder)

Hjemmelaget kylling.
1 kylling deles i biter, gnis inn med olje og krydres med rosmarin, oregano, pepper, hvitløk eller hva du ønsker. La stå en til to timer og stek det i en ildfast form i stekeovnen ca 30 min.
På 200 gr.

Råstekte poteter.
Vaket og skrelte poteter, (behøver ikke å skrelles)
Skjær potetene i tynne båter.
Vend de i salt, pepper og fransk krydder ( kan sløyfes)
Stekes i olje på ganske sterk varme i stekepanna til de er litt gyldne, etterstek evnt i ovnen.

Bak deg et godt brød, lettvint med grovt mel og tørka tomater i biter, bruk også litt oregano i deigen. Smaker kjempegodt.

Middelhavsmat smaker kjempegodt!

Lykke til.


#22

Knerten sa for siden:

Jøye meg! Så mye godt :jupp:
Jeg gleder meg til å lage noen retter til i morgen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.