Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grillmat til rundt 15 personer-hjelp!

#1

Ina sa for siden:

Vi skal ha et lite selskap i helgen med rundt 15 gjester og grillmat. Har tenkt å lage en del grillspyd, men hva ellers? Og hva med tilbehør? Kommer til å putte en del poteter i ovnen for baking + grønn salat og tomat- og løksalat. Lurer på om jeg skal gå for sjokoladefondant med bringebærsorbet til dessert, men tar gjerne imot forslag her også.


#2

Lykken sa for siden:

pastasalat, grillede mailkolber, marinerte grønnsaker i folie.


#3

Beckett sa for siden:

Hasselback-poteter kanskje? Jeg synes bakte poteter smaker omtrent som kokte, jeg.
Dessert? Vaniljeis med varmt blåbærsyltetøy. :nam:


#4

Beathe sa for siden:

Flintstek er jo godt og kan deles.

Som tilbehør er bakt løk kanongodt! Ta en (eller helst mange) stor løk, del den i 4, og pakk hver bit i aluminiumsfolie. Legges på grillen, snu ca hvert 5. minutt. Ferdige når de er myke. (Må kanskje prøve seg frem her)


#5

løve70 sa for siden:

Godt brød til er viktig!! gjeren foccacia e.l.


#6

Ina sa for siden:

Ja, foccacia skal jeg lage. Flintstek er lurt. Kommer til å ha en god del grønsaker på grillspydene, så tror ikke jeg griller noen utenom.


#7

Sue sa for siden:

Skal lage grillspyd i morgen (i regn - og tordenværet...:mad:) og som tilbehør har jeg tenkt til å lage asiatisk potetsalat. Har ikke prøvd den før, men synes den ser spennende ut. Skal ha salat ved siden av. Har veldig lyst på foccacia ved siden av også, men vet ikke om jeg orker å styre med det...

Dessert blir sjokoladepavlova med bringebær og pasjonsfrukt delice. Har ikke smakt pavlovaen, men ser at mange har skrytt av den her inne. Pasjonsfrukt delicen er nydelig!

Oppskrift hvis du vil ha:

PASJONSFRUKT DELICE

Moussen:
3 hele gelatinplater
2 dl pasjonsfruktpure (finnes i meget velass. butikker, bla Jacob's)
40 gram sukker
4 dl kremfløte, lettpisket

Gele til topping:
1 dl friskpresset appelsinjuice
1 hel gelatinplate

  1. Legg de tre gelatinplatene til moussen i bløt i noen minutter i kaldt vann.
  2. Varm opp et par ss pasjonsfruktpure og ha i de tre platene og sukkeret. Rør til alt har løst seg opp. NB! Det må ikke koke!
  3. Når al har løst seg opp, blandes resten av den kalde pureen i. Avkjøl.
  4. Pisk kremen nesten stiv.
  5. Vent til pasjonsfruktpureen er kald og vend inn i kremen (eller omvendt..). Ha i en springform ( 22-24 cm) eller i porsjonsformer og sett i kjøleskap til moussen stivner.
  6. Press juice av en stor appelsin, sil i finmasket sil. Varm opp juicen og ha i gelatinen. Avkjøl og hell over moussen. Klar til servering når gelen også er stiv.

Coulis!
100 g bær (skogsbærblanding er best.)
50 gram melis

  1. Kjør bær og melis i kjøkkenmaskin til en fin pure.
  2. Sil pureen gjennom en finmasket sil. Bruk gjerne en skje til å trykke væsken gjennom silen.
  3. Smak til med noen dråper sitronsaft om det er ønskelig.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.