Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Heftelser?

#1

Fluke sa for siden:

Når en bil står med heftelse, hva betyr det sånn egentlig?

Det gjelder pant i bilen for billån. Og det antar jeg jo at vil bli betalt ut når bilen selges, og da betyr ikke heftelsen noe. Eller?


#2

allium sa for siden:

Det kan du ikke anta. Hvis den gamle eieren stikker betalingen i egen lomme og "glemmer" lånet, er det den nye eieren som får trøbbel med banken.

Hvordan man ordner sånt hvis man skal kjøpe bil med heftelser aner jeg ikke.


#3

Inagh sa for siden:

Jeg hadde aldri turt å kjøpe en bil med heftelser, i frykt for hva allium nevner kan skje. :nemlig:


#4

Fluke sa for siden:

Til nå har jeg styrt unna biler med heftelse når jeg har sett på, men noen av dem hadde vært veldig aktuelle om det ikke var for heftelsen liksom ...

Men så ser jeg at noen skylder penger til de samme som jeg skal låne penger av, og da ordner det seg kanskje av seg selv? :vetikke:


#5

kisha sa for siden:

Det betyr at det er tatt pant i bilen. Det kan være billån, eller andre forhold.
Jeg vil aldri kjøpt en bil med heftelser.


#6

Irma sa for siden:

Dette må du sjekke ut nøye altså. Da vi skulle kjøpe vår forrige bil av en seriøs bilforhandler (Toyota) oppdaget vi at den sto med masse i heftelse. Først når de dokumenterte at lånet var betalt og heftelsen fjernet ordnet det seg. Samme dag som overtakelsen skulle skje. :rolleyes: Banken vår fulgte prosessen, for de ville selvsagt ikke betale ut billån før heftelsen var fjernet.


#7

Fluke sa for siden:

Takk for svar. :)


#8

Carrera sa for siden:

Er det heftelser på en bil, så kan det bety at heftelsen bare er billånet vedkommende har på bilen. Stort sett så går betaling via banken, og rett i lånet ved salg, så da er det ingen fare.

Og dette kan man dobbelsjekke ved å kontakte banken til selger.

Skal vel godt gjøres å finne biler uten denne heftelsen i dag, i hvert fall om vi snakker biler med litt pris på.


#9

-ea- sa for siden:

Det er ikke skummelt å kjøpe en bil med heftelser, bare man gjør det riktig. Dvs betaler til den som har pant i bilen.

Jeg lurte fælt på dette da jeg kjøpte bil i vinter, og fant at heftelsen på bilen oversteg summen jeg skulle betale. Det var det opprinnelige lånet den forrige eieren hadde tatt da hun kjøpte bilen.

Jeg fikk en fax fra banken som hadde pantet, hvor de skrev hva som var restgjeld, og at hvis de fikk denne summen innbetalt innen en viss dato, så skulle de slette heftet. For sikkerhets skyld ringte jeg også banken (ikke det nr som sto på faxen, jeg leita opp hovednummeret til banken :skeptisk: ) og fikk sjekket at dette var tilfelle.

Så betalte jeg inn beløpet til banken, og resten av kjøpesummen til selgeren (ikke mange kronene hun fikk da, men hun ble jo kvitt det store lånet sitt). Etter noen dager sjekket jeg i Brønnøysundregistrene, og da var heftelsen borte.


#10

-ea- sa for siden:

NB: Det er uansett viktig å ha med i kontrakten at bilen selges fri for heftelser!

Du finner kjøpekontrakt på NAF sine hjemmesider.


#11

Elise sa for siden:

Vi kjøpte nettopp bil med heftelse, og før vi betalte fikk vi kvittering på at pengene til heftelsen var innbetalt. Dette var av forhandler, så jeg antar det var greit. Har dog ikke sjekket etterpå, det bør vi kanskje gjøre...

Forrige gang tror jeg også vi kjøpte bil med heftelse, og da fikk først selger kjøpesum minus heftelsen, så betalte han heftelsen og fikk siste rest av oss. Trur eg.

Men ja, det som kan skje er at du får ansvaret for gjelda, siden den følger bilen.


#12

HP sa for siden:

De gangene jeg har kjøpt bil så har jeg overlatt heftelsene til banken min. Banken har ordnet med overføring av penger direkte til de riktige kreditorene, samt heving av heftelser. Har ikke vært noe problem for meg, men jeg vet banken min måtte forhandle litt med han ene jeg kjøpte bil av og banken hans. :)


#13

Avatar sa for siden:

Ja, det tror jeg helt sikkert går bra. De setter pengene direkte på personens lån, og så får han/hun eventuelt resten på sin egen konto.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.