Minste jenta tåler ikkje melk, eldstemann tålte ikkje melk, kunne få melk, tåler ikkje melk igjen.
Eg har altså to unger som ikkje bør få melk i seg. Er det lettast å skifte ut all melk her i huset med rismelk og havremelk og dei andre produkta til alle sammen. Eg har lite lyst til å lage to middager heile tida, men veit ikkje korleis desse andre produkta virker inn på smak og slikt. Me er jo vant til å bruke vanlig melk.
Minste jenta får Nutramigen på blå resept. Den varer jo kun i 1 år. Er det nokon som veit kor mykje utredning dei no vil ha ?
Då me fekk gjekk eg til legen og sa ho ikkje tålte melk, forklarte symptoma, legen sendte søknad til Haukeland og resepten kom i posten 2 månader etter.
toro har enm kok og kjøl brun saus beregnet for storhusholdning som er uten melk, den er god. Men det er sjelden vi bruker sauser og slikt. Ja maten vår er ganske kjedelig, men har kommet seg kraftig nå iom at iv kan ha gluten i den.
Vi har resept på mini max som vi bruker litt i sauser, til kakao og pannekaker/vafler. Nutramigen kan ikke brukes i mat da den har en forferdelig smak. Jeg fatter virkelig ikke hvordan ungene klarer å venne seg til den smaken :grøsser:
Så klart, alle gjer jo slik som passer best for den enkelte. Og viss de har hatt fleire allergier å ta hensyn til i tillegg så gjer det tinga vanskligare med ein gong.
Den får ho kun på flaske og i enkelte retter som eg lager kun til ho. Men no er ho så stor at eg vil helst inkludere ho fult ut i middagsmaten vår ( noko ho insisterer rimelig bra på sjølv )
Då må eg finna alternativer som passer oss alle sammen
Til nå har vi laga de fleste middagene uten melk, og om vi har pannekaker fek lager vi dei på melk men tar av litt blanding før vi tilsetter melken som vi bruker havremelk i.
Synes ikkje det er så mange middager det MÅ være melk i. Og da bruker vi sausen ofte bare selv. Mange sauser blir vel nesten like god på havremelk og?
Vi har fått mini max for 1 år. Og så får vi se etter det. håper vi slipper å ha det forsatt.
Alle typer vafler, pannekaker etc blir like gode med rismelk eller vann/juice i som melk.
Eg trur nok at smaken er ei tilvenningssak. Det finnes jo oatley havrefløte etc som kan brukes. Og om de tåler soya så finnes det "soyarømme" også. Min søster sier at vaflene blir bedre med "soyarømmen" i. Kanskje den kan brukes i sauser etc? :vetikke:
Eg trur dei tåler soya ja. Får vel rett og slett sjå kva som er mulig å få tak i her. Ellers må vel reisa til åsane for å handle. Det blir jo ein smule bakvendt det og
Lillebror drikker nutramigen og han har fått det frem til han blir 10 på vedtak fra NAV.
Jeg baker brød uten melk som vi alle spiser. Ellers lager jeg 2 middager hvis vi andre har noe med melk. Vi brukte fra før veldig lite sauser, men lasagne og taco og pizza er vel det vi har som han ikke tåler. Da får han som regel samme kjøttet vi har, kokt potet med eget smør som han synes er kjempegodt og grønnsakene vi har. Jeg tar av til han før jeg tilsetter krydder uansett. Stort sett spiser vi mye kylling-filet og annet rent kjøtt så det byr ikke på mye ekstra. Når vi har kjøttkaker i brun saus lager jeg egen saus til han. Idag har vi spist pannekaker laget på egg-erstattning og rismelk. Ungene synes det er NAMM....
Vi er veldig nøye så han ikke får i seg seg noe han ikke tåler når vi tilbereder mat!
Stek gjerne pizzaen halvferdig før du har på chipsen. Chips tåler ikke like mye steking som ost gjør.
Vi har barn på diett, og spiser stort sett samme middag alle sammen. Gjerne med saus, Toro sin saus kan blandes med soyafløte og kjøttkraft og bli veldig god. Pannekaker og grøt lager vi i to omganger.
Du kan fint lage saus og pannekaker og grøt og alt annet som trenger melk, med soyamelk. Det gjorde vi da T. skulle ha melkefri diett. Funket som bare det. Jeg laget melkefrie kaker også. :jupp:
Soya melk er ikke noe problem å få tak i. Her finner jeg det på alle matbutikkene som er her. Til og med rema og prix. Selv liker jeg beste havremelken.
Jeg syns ikke soyamelk eller rismelk er noe godt i mat. Rismelk smaker som avkok fra ris og soyamelk har en bismak som ikke er god. Havremelka derimot egner seg ypperlig i matlaging. Havrefløte kan fint erstatte vanlig fløte i matretter og det smaker godt. Sauser lager vi bare en av med havremelk/havrefløte.
Grøt lager vi to sorter av, en med havremelk og en med enten laktoseredusert eller vanlig. Pannekaker lager vi også av to forskjellige rører pga at guttungen ikke tåler egg heller.
Alt som det skal være ost i lager vi også to av siden han ikke kan spise vår ost. Han er den eneste som liker den melkefrie osten.
Alle de melkeerstatningene er vel laget slik at de kan stå varmt helt til du åpner de? Dermed kan du kanskje kjøpe inn et stort lager en gang i måneden og sette i en bod om du har plass til det?
Både Kiwi og Coop her har tatt inn både ris-, havre- og soyamelk. Dermed kan kanskje din lokalbutikk gjøre det samme? Om du kjøper hele pakken slipper de jo å ha den stående i butikken, men samtidig så tror jeg det er såpass mange i dag som bruker dette at mange butikker faktisk får avsetning på melka hvis de først tar den inn.
Jeg synes det er vanskëlig å få tak i alternativ melk. Selv om jeg har mange mat-kjeder i nærheten, var det bare Meny som har havremelka, og selv ikke der har de fløteerstatning basert på noe annet enn soya. (jeg måtte unngå soya også)
Stor-butikkene har mere utvalg; men de ligger også litt unna.
[url]www.allergimat.no[/url]
Her finner du en del som du kan bestille på nett. Jeg har ikke prøvd det selv da. Ellers har gogreen en del ting også. De er ikke glutenfrie som oatley sine produkter, men det gjør vel ikke dere noe ...
I mange butikkar står det kaldt, for då slepp ein å kjøla det sjølv først før ein kan bruke det. Vi kjøper gjerne 10-12 liter med rismelk om gangen. (Bruker det på havregryn og müsli om morgonen.
Har du prøvd yoghurten derfra annemede? Mine liker kun alpro soya, ikke den andre soyatypen en får i butikken. Disse har jeg ikke hørt om engang. Kan man kanskje få kjøpt noen av disse produktene i sverige?