Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kokt ris til overs ...

#1

amor sa for siden:

...har til overs endel kokt ris fra middagen i går. Hva kan jeg bruke den til? Gjerne en kjapp kveldsrett til fem sulte små.... :riktig:

Tusen takk for tips! :D


#2

Tallulah sa for siden:

Rislapper? Stekt ris med grønnsaker og egg?


#3

Irma sa for siden:

Lages ikke rislapper med risgrøt?

Jeg ville puttet oppi rød chili, mais, erter, purre og stekt kylling - stekt det litt sammen. Servert med sur/søtsaus eller soyasaus.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Stekt ris med egg, erter og kylling er nydelig. Rislapper kan fint lages uten risengrynsgrøt, det er bare å ha i egg, melk og mel, litt salt og sukker og steke lapper i panne.

Stekt ris:

Ha strimlet kyllingkjøtt i ei varm stekepanne og fres det i litt smør til det er gjennomvarmt. Tilsett ferdig kokt ris og de grønnsakene du skulle ha i nærheten. Frosne erter, løk, tynne skiver av gulrot, feks. La alt bli gjennomvarmt. Tilsett 3-5 sammenpiskede egg og vend dem inn i risen. Server retten med soyasaus og brød.


#5

Tallulah sa for siden:

Det går helt fint å lage med kokt ris også. Man bare blander risen i pannekakerøre og steker i vei.


#6

Malus sa for siden:

Dessert: Ris med melk og syltetøy :) Nam. Best når risen er litt varm, og så med kald melk på.


#7

Irma sa for siden:

Da skal rislapper på ris prøves ut! Takk for tips. :)


#8

Pio sa for siden:

Stek den i pannen sammen med et egg eller to og grønnsaker, gjerne frosne fra pose. Pass på at det ikke er for mye varme når du har oppi eggene, det beste er å ta de mt slutten.
Har du litt skinke, kyllingrester, pølserester så er det godt oppi. :nam:


#9

Tammen sa for siden:

Stekt ris!:nikker:
Sleng i hva enn du har som kan gi god smak. Egg, kyllig, bønner, erter, paprika, raspet gulrot, kålrot,purreløk,løk,pølser,reker,fisk osv osv

Eller lag en kjapp gryterett med evt noe kjøtt, litt grønnsaker ( squash, sopp, paprika,løk, raspet gulrot, brokoli), og lag en tomatsaus med noen tomater (gjerne i boks), litt løk, hvitløk og krydder (+ørlite sukker som smaksforsterker) . :nam:!

Jeg elsker å lage restemat av hva enn som finnes i huset! Kan bli smaksbomber for store og små! Lykke til! :D


#10

Kneazle sa for siden:

Appelsinris hvis du vil ha noe søtt. Stekt ris hvis du vil ha "ordentlig mat". :ja:


#11

Angelique sa for siden:

Da jeg var liten spiste vi ris med tyttebærsyltetøy , hjemmelaget sådan selvsagt , og fløte ...namnam


#12

amor sa for siden:

Tusen takk, damer!

Risen var kokt til kyllingmiddag dagen før og jeg hadde kyllingrester igjen også.

Det ble kylling, mais, erter og ris med piskede egg over.....

Nam nam! Vi hadde en hyggelig kveldsstund ved bordet.

Tusen takk! :highfive:


#13

Mauser sa for siden:

Nå ble jeg sulten igjen. Grillkoteletter med speilegg og tomatbønner, kanskje?


#14

Maiden sa for siden:

Jeg bruker fløte og tyttebærsyltetøy. :nam:


#15

liefje sa for siden:

Jeg pleier alltid aa fryse resten av risen. Dvs. jeg pleier alltid aa koke saa mye at jeg kan fryse ned litt. Synes det er mye mer praktisk aa ha ferdigkokt ris i passelige porsjoner i fryseren enn aa koke ny ris hver gang. Greit aa ha til nasi eller tilsvarende ris-retter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.