Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sydentur til vinteren?

#1

Kneazle sa for siden:

Jeg planlegger å ta en sydentur sammen med min mor og min datter til vinteren. Men mine sydenkunnskaper er svært begrensede (var vel innom Kos da jeg var på interrail i '94), så det hadde gjort seg med noen tips fra dere. :p

Vi er altså tre damer på henholdsvis 3, 32 og 55 år. Liker stranda bedre enn bassengområde. Litt komfort er ikke å forakte. Reiser antakelig i februar. Én uke, maks 6 timers flytur fra Oslo.

Hvor drar vi? Når må vi bestille?


#2

tinkadott sa for siden:

om ikke en lang flytur avskrekker:

Thailand, thailand og thailand.

Kata beach på Phuket var vi på januar for noen år tilbake. Vi drømmer enda om en tur dit igjen....


#3

Kneazle sa for siden:

Thailand er definitivt utelukket.

Ellers er jeg reisevant, altså, og jeg er også glad i Kata.:hjerter: Så takk for tips. :)


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Strandliv i februar, kun fire timer fra Oslo? Den var vanskelig. Du kan ikke slenge på et par timer, og dra til Dubai i stedet da? Der er det komfort nok, og varmt.


#5

Kneazle sa for siden:

Har liksom sett for meg Kanariøyene, jeg. Men nå ser jeg at det er 5,5 timers flytid dit? :sjokk: Jaja, jeg får dytte i mor et par glass rødvin og satse på det beste.

Dubai, altså? Interessant.


#6

Mor til 4 sa for siden:

På Gran Canaria er det vel ganske så fin temperatur på vinteren, men dit er det vel litt over 5 timer med fly.
Maks 4 timer med fly og bra badetemperatur i februar, blir kanskje litt vanskelig ?


#7

Kneazle sa for siden:

Googlet litt, og fant ut dét, ja. :flau: : peker på forrige innlegg:


#8

Kneazle sa for siden:

Googler og googler, og blir stadig litt klokere. :p

Altså: Dubai utgår med mindre noen vet hvor jeg finner (relativt rimelige) pakketurer dit i januar. De få hotellene jeg fant var svindyre.

Gran Canaria er vel fortsatt mest aktuelt. Men det ser ut som det må bli uke 8, og det er kanskje vinterferieuka? Det blir fort 15000 for oss tre på (minimum) trestjerners hotell, ser jeg. Det koster kanskje såpass når man reiser i høysesong?

Noen som kan anbefale et barne- og mormorvennlig sted/ hotell?


#9

Elisabet sa for siden:

Jeg synes Egypt er deilig å reise til på vinteren. Naama Bay utenfor Sharm el Sheik er greit sted å reise. :) Der er en i alle fall garantert sol, det er en ikke på Gran Canaria.


#10

Kneazle sa for siden:

Egypt!? Aha. :surfer videre:


#11

Elisabet sa for siden:

Vi har reist med denne reisearrangøren et par gangen til Egypt, og har vært fornøyd. :) www.pyramidene.no/ Hvis du går inn på kart over hotellene under Sharm el Sheik så er det området hvor hotell nr. 7, 8 og 9 ligger jeg kan anbefale. Vi har også bodd på hotell nr. 12, og det er en flott hotell, men litt lenger å gå til sentrum og stranden. Sonesta Beach er et veldig fint hotell for både små og store. :nikker: Har bodd på hotell nr. 6 også. Det var flott hotell, men langt i gokk, så jeg kommer aldri å reise dit igjen.


#12

Pepper Lemon sa for siden:

Dubai er ikke et billig feriemål nei. Jeg synes så ofte jeg hører folk klage over både klima og mat etter å ha vært i Egypt. Er det ikke hakket mer værtrygt på en kanariøy da?


#13

Mandino sa for siden:

Har vært både på Gran Canaria og Tenerife i februar og det var slettes ikke å forakte. Fine tempraturer, ikke alt for fullt på strendene og grei komfort. Storesøster koste seg masse der i fjor. Kan være greit med temperert basseng for barna. Vi tenker dra tilbake til Tenerife i februar/mars neste år.

Er egentlig ikke så glade i slike pakketurer, men det er jo praktisk når man har med barn.


#14

Lykken sa for siden:

Madeira er et alternativ, tror det er ganske samme klima som Kanariøyene. Det er jo ikke så mye strender, men mye basseng og store saltvannsbadeanlegg, men det er jo en del å se og oppleve der.


#15

Elisabet sa for siden:

Jeg tror det er få som slår Sinai-halvøya i Egypt i fint vær for å si det sånn. De har 360 soldager i året i gjennomsnitt. ;) Vi opplevde en liten regnskur på 5 minutter en av gangene vi var der, og da hadde det ikke regnet på 4 år. Jeg har bare hørt om så mange i vår familie som har opplevd dårlig vær på Kanariøyene og vært ordentlig uheldige med når de har lagt turen dit når de har reist i januar og februar, men selvfølgelig kan det være veldig fint der da også. Skulle jeg reist til Kanariøyene så ville jeg i alle fall hatt oppvarmet basseng på hotellet. Rødehavet i Egypt holder jevnt over 26 grader hele vinteren og det er helt fantastisk og snorkle der. Vi har aldri blitt dårlige i Egypt. Bare en holder seg unna salater og rå grønnsaker som ikke er skrellet, og vasker hender/desinfiserer hendene så fort en har tatt i penger, så er mye gjort i å holde seg frisk i Egypt. :nikker:


#16

Mor til 4 sa for siden:

Har en del venner som reiser til Lanzarote på vinteren, jeg har aldri vært der før, men han blitt anbefalt det av flere venner.


#17

Strå sa for siden:

Flyskrekk? Få henne til å snakke med legen og få fire piller (maks to hver vei) som kan inntas sammen med vin/øl. Funker som bare det på Mutter'n, hun har vært med på 6 timers flyturer. Mottoet hennes er at ikke "fanden skal den hærsens flyskrekken kutte reiselivet mitt".

Så vidt jeg vet kan Kanariøyene være usikkert i januar/februar, dvs. nesten 30 % sjanse for dårlig vær. Mener at du kan finne (link til) værstatistikker på met.no . Egypt derimot...


#18

Kneazle sa for siden:

Egypt utgår også. Litt for mange venner som har fått magetrøbbel på turer dit. Og så har det vært litt for mange bombeangrep på turiststedene. : pyse: Men jeg tror det er mer værsikkert enn Gran Canaria, ja.

Fant et fint hotell i Maspalomas på GC. Noen som kjenner til stedet? Det ser ut som om slutten av november også kan være et mulig reisetidspunkt. Er det grei temperatur der da?


#19

Lykken sa for siden:

Vi var to uker i Maspalomas i begynnelsen av desember i 02, vi var veldig uheldige og hadde storm og strømavbrudd og en hyper 8 mnd gammel baby. Ikke morosomt. Som sagt her, Kanariøyene har mye fint vær, men for meg virker det som det har blitt mer ustabilt de siste 10 årene. :vetikke:
Maspalomas i seg selv var fint, pent og rent og ganske nytt, mye mindre slitent enn Playa Del Ingles. Det er en golfbane der, og vi bodde på noe som het noe med golf i navnet, veldig ok anlegg med markterrasser og mye gress for ungene å leke utenfor, gjerne sammen andre.


#20

silje sa for siden:

Lanzarote.

Rolig, flott natur, genuint med sine max 4 ? etasjes hoteller, enkelt å komme seg over hele øyen med leiebil om en vil fart og se.

Anbefaler sør Playa blanca eller puerto del carmen for best vær.

Nyt.

Silje


#21

Anne C sa for siden:

Jeg har vært på Gran Canaria nesten hver vinter (november, desember og påske) de siste 7 årene, og har bare vært VELDIG uheldig en gang. Det var julen 2004, men det var visstnok den dårligste vinteren på 40 år. Ellers har vi hatt masse bra vær.

Av Kanariøyene er det Gran Canaria som er mest værsikker.


#22

Skytte sa for siden:

På Lanzarote, Playa Blanca, hotell Playa Flamingo.

:jupp: Der er det herlig for små og store. Vi var der i november og hadde perfekt vær 25 grader og strålende sol hver dag. Usikker på værforholdene i februar. Du kan jo sjekke ut værstatistikker på www.weather.com

Vi vurderer en tur igen i november. Ikke umulig det blir Lanzarote denne gangen også.:riktig:


#23

Anne C sa for siden:

Der er det kjempefint ja! Vi var der i januar et år, men var ikke så heldige med været. Jeg har også vært to ganger på Tenerife i jula med knallvær og en gang på Fuerteventura i jula med nesten bare bra vær.


#24

Elin sa for siden:

Gran Canaria må det bli på dere!! I overkant av 5 timers flytur.
Anbefaler gjerne Sunwing Arguineguin som er et kjempebra sted for familier med barn.
Sunwing

Dersom du har mulighet så undersøk om det er mulig å leie på Anfi del Mar. Mange har leiligheter der som de leier ut privat. Det er det desidert beste stedet å bo på Gran Canaria og har egen flott strand.

Anfi del Mar


#25

Hyacinth sa for siden:

Er det, Elin? Jeg har noen venner med leilighet på Anfi del Mar. Det høres veldig "syden" ut, med nordmenn overalt og blinkene neonlys, alt tilrettelagt osv. Er det slik, eller er jeg fordomsfull?


#26

007 sa for siden:

Jeg har vært på Anfi flere ganger, og jeg synes ikke Anfi er harry med neonlys og alt tilgjengelig. Leilighetene er utrolig flotte, det samme er bassengene og stranden.

Ellers er jeg enig med Silje: jeg liker aller best Lanzarote.


#27

løve70 sa for siden:

Las Meloneras på Gran Canaria er et veldig fint sted. Det er forholdsvis nytt, med bra restauranter og fine butikker. Noe helt annet enn harry stedene Puerto Rico og Playa De Ingles.

Jeg reiste dit med min mor, min svigerinne og barna. Vi likte oss der alle sammen. Vi bodde på hotellet Blue Star Cay Beach . Fint leilighetsanlegg som absolutt kan anbefales!! Vi reiste i slutten av januar og var dessverre uheldige med været :(


#28

Elin sa for siden:

Blinkende neonlys er det i alle fall ikke på Anfi del Mar. Det er 5-stjerners og førsteklasse og svært internasjonalt med gjester fra nærsagt hele verden.

Men ja, neonlys og Ola Dunk finnes på Gran Canaria. De henger rundt på senteret i Puerto Rico og i Playa del Inglès. Gran Canaria er litt mer enn det.... og Anfi er, som sagt, kjempeflott.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.