Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Til Venezuela med baby på 5,5 mnd?

#1

Karima sa for siden:

Vi planlegger et to måneders utenlandsopphold i overgangen mellom min og samboerens foreldrepermisjon. Vi vil til et sted der det er varmt og deilig i november og desember, helst i et spansktalende område. Foreløpig sikter vi oss mot Isla Margarita, Venezuela. Det er visstnok en vakker, sval og tilnærmet insektsfri øy, med mye turister, både venezuelanere og utlendinger.

Vi har med oss en snart-fireåring og altså baby, som kommer til å være 5,5 mnd når vi reiser. Vi er i utgangspunktet veldig reisevante og jeg har vært i Sør-Amerika flere ganger før. Men sitter på en ørliten skepsis til å reise så langt med en unge som ikke er halvåret en gang, det må jeg innrømme.

Noen som har erfaring med utenlandsopphold med så liten baby, som vil dele tips og erfaringer? Lurer særlig på hvordan man bør forholde seg til sykdomsrisiko og hva man gjør med mat til baby.


#2

Kneazle sa for siden:

Vi var i New Zealand i seks uker. Snuppa var 5,5 mnd da vi reiste. Vi hadde en fantastisk tur, angret ikke et sekund.

Vi er også reisevant, og valgte NZ framfor mer eksotiske steder fordi det har et deilig klima (ikke for varmt), det er rent og lett å ferdes der, og det har et godt helsevesen. Og liten sykdomsfare. Pysete førstegangsmamma tok ingen unødige sjanser. ;) Flyturen er grusomt lang, sikkert dobbelt så lang som den dere planlegger. Med basinette gikk det veldig greit på vei ned, men jeg skal innrømme at hjemreisen, med en aktiv unge på 7 mnd, var litt mer strevsom.

Ang mat, så valgte jeg å fullamme helt til vi var hjemme igjen. Praktisk og trygt. Hun tok ikke vann fra flaske heller, så hun tørstedrakk MM, og var trillrund da vi kom hjem. :p

Lykke til med planleggingen! Spør gjerne hvis det er noe annet dere lurer på!


#3

Botero sa for siden:

firste gang Daniel reiset til Colombia var han kun 4 måneder. Har ikke vært i Margarita, men Cartagena og Barranquilla i Colombia, det er nesten samme klima og sykdomsfare. Jeg ammet han helt tiden, koket up alt da jeg pumpet meg noen ganger. Jeg kjener flere som har vært der meg små barn og de sier det er en fint sted å reise med barn.


#4

Karima sa for siden:

Takk for svar! :) Hadde fullamming vært et alternativ, hadde jeg helt klart gått for det. Men faktum er at jeg skal være kjempefornøyd hvis jeg fortsatt delammer om 4,5 mnd (har dårlige melkepupper, og har ikke klart å fullamme noen av barna mine tross iherdige økeforsøk).

vicky79: Tok dere gul feber-vaksine før dere reiste? Ser at vaksinen helst ikke skal gis til barn under ett år...


#5

Botero sa for siden:

ok, then it is important that you cook all! take a vannkoke with you, I am not sure if you can buy one over there. eat in good restaurants, wash fruits very good, and always drink wather from sell bottles.
Yes Daniel got the gul feber-vaksine when he was 5 months. It was not problem, importand to take it with good time before traveling in case of feber.

Can I ask why do you want to travel to a latin country? :)


#6

Karima sa for siden:

Jepp, vi må være supernøye med hygienen.

Så bra at de kan få vaksinen, det var veldig beroligende å høre. :)

Por que un pais latino? Quiero practicar mi espanol. Y porque me encanta Sudamerica. ;)


#7

Estrella sa for siden:

Anda, otra que habla espñol. :glis:


#8

IOA sa for siden:

Jeg har ikke vært der selv, men har en venninne som er gift med en fra Venezuela. De har vært der med datteren sin flere ganger helt fra hun var liten baby. Nå vet jeg ikke hva slags vaksiner de måtte ta, men det har i hvert fall gått helt fint. Jeg har forøvrig flere venninner som er gift med latinamerikanere, og flere av dem har delvis bodd i utlandet i permisjonstida. De fleste av dem er storfornøyde og syns det har vært helt uproblematisk. Tar man de forbeholdende vicky79 nevner her tror jeg nok det skal gå helt fint.

God tur!


#9

Botero sa for siden:

Si que bien!!! uff es mucho mas facil para mi escribir en español. ;)
Nosotros tambien estamos planeando ir a Margarita o Aruba en nuestro proximo viaje a Sur America. Margarita esta lleno de muchos turistas y es uno de los sitios mas economicos, mis amistades que han ido dicen que es tranquilo y muy bonito. Aruba tambien es bonito y como viajamos por KLM podemos hacer una escala alli. Pero estos planes son para el 2009.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.