Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eplegrøt

#1

amo sa for siden:

Nå har vi laget eplekake omtrent hver eneste søndag i høst. Fant ut at det var på tide og utvikle seg litt, så i dag har jeg laget eplegrøt, av epler fra egen hage.:kry:

6 eple, skrellet og kuttet i terninger.
Kokt møre i 3 dl. vann og 1,5 dl. sukker.
(Tok ca. 5 min.)

2ss. potetmel blandet med 6 ss. vann og ristet i glass til jevning.
Tok grøten av platen og tok jevningen oppi. Grøten tykknet ganske fort mens jeg rørte.

Så nå skal vi spise taco, med eplegrøt til dessert. Litt av en kombinasjon.:rolleyes:


#2

daffy sa for siden:

10 husmorpoeng til deg! Ser godt ut forresten!


#3

Apple sa for siden:

Så kreativ, da! Godt eplene kommer til nytte.:riktig:


#4

Ole Brumm sa for siden:

Det såg godt ut :jupp:
Sidendet høres ut som du har mye epler
og få oppskrifter så skal du få en med meg :)

Stekte epler:
Ingredienser:
epler (ca to store epler per person)
mel ca 1/2 dl
sukker ca 1/2 dl
smør passelig mengde

Skrel epler og skjer de i flak (litt store biter men ikke så tykke)
Legg dette i en ildfastform.
Bland mel og sukker sammen og strø over. Benytt mer eller mindre av sukker/mel blandingen alt ettersom hvor mye epler du bruker, det skal dekke eplene i ett lite lag.
Ha til slutt litt smør oppå epleblandingen (i små klatter).
Stek i ovnen på ca 220 grader i 30-45 min alt ettersom hvor mye epler du har brukt. Til de blir gylne på toppen.

Server, evt sammen med is.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.