Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ost til pizza

#1

Katinka sa for siden:

Holder på å lage pizza. Ingen ferdigrevet ost i hus, så det ble Norvegia.

Hvilken type ost bruker dere til pizza?
Og hva er mozarellaens fortrinn?


#2

Veronal sa for siden:

Vi bruker det vi har (ofte lett gulost fra Synnøve Finden) og slenger ofte oppi litt blåmuggost i tillegg.

Mozarellas beste egenskap er at den danner lange tråder i smeltet form - den er vel gullstandarden når det gjelder smelteegenskaper.

Kjøper aldri ferdigrevet ost.


#3

Huldra sa for siden:

Jeg har begynt å kjøpe den 4 oster fra Tine, som er ferdigrevet. Den synes jeg er kjempegod på bortimot alt jeg skal ha ost på.

Har jeg glemt det, så river jeg opp Norvegian jeg alltid har i kjøleskapet. Enkelt og greit.


#4

safran sa for siden:

Vi bruker Norvegia til alt, vi. Også pizza.


#5

Filifjonka sa for siden:

Det er også veldig godt med litt parmesan i tillegg til annen ost. Jeg tar det vi har, ofte Norvegia, Jarlsberg eller Mozzarella, eller den svarte pakken med ferdigrevet Tine pizzaost. Den inneholder vel også cheddar.


#6

TGM sa for siden:

Vi synes Synnøve Finden sin gulost passer bedre som smelteost enn Norvegia.
Bruker både den feite og den lette varianten.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Vi bruker oftest Norvegia, siden det er den vi alltid har i hus. Men jeg elsker også blåmuggost og fersk mozarella.

Jeg kjøper aldri ferdigrevet ost, og iallefall ikke de der "pizzaost"-billiggreiene, da det ikke engang er ordentlig ost.


#8

Java sa for siden:

Det er de som heter topping eller liknende som ikke er ost. De som heter ost er ost.

En blanding av ridderost og port salut er knallgodt på pizza. Bør prøves.


#9

Alfa sa for siden:

Vi brukar som regel det vi har :enkel: Er ikkje så glad i seig smelta ost, så den må vere sprø-bar.


#10

Tinka sa for siden:

Blanding av revet norvegia og mozarella.


#11

daffy sa for siden:

Vi har alltid Jarlsberg i kjøleskapet. På pizza kjøper jeg 4-osten til Tine. Mozarella er også godt, men smaken er jo ikke så spennende så jeg liker å blande litt mer smakrik ost i tillegg.

Bruker aldri ost av denne typen :eek:
www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1429535.ece


#12

Ingrid-lille sa for siden:

De som heter ost er ost, men slike som coop sin pakke med ferdigrevet ett-eller-annet (husker ikke hva) er IKKE ost..


#13

cilen sa for siden:

En gang hadde jeg for lite ost, og jeg tok på nøkkel-ost. Det ble faktisk ganske godt! Ellers er det veldig godt med Brie.


#14

kiddo sa for siden:

Vi bruker et tynt lag revet Mozzarella (enten rive selv eller ferdigrevet) og så fersk Mozzarella i skiver oppå der. Etter litt steketid pleier jeg å slenge på noen biter Royal Blue :riktig:


#15

gnuri sa for siden:

Vi tar rett og slett det vi har i kjøleskapet. Holder oss som mange andre her unna de pakkene som ikke er ordentlig ost....


#16

Ole Brumm sa for siden:

Jeg er enkel og tar det vi har,
kjøper sjeldent ferdigrevet.


#17

Divine sa for siden:

Ups! Jeg har en sånn Coop-pakke i huset nå. Den heter bare "Revet". Den inneholder skummet melk, vegetabilsk olje, salt, potetmel, syrekultur og løpe. Så hva mangler for at den skal være en ost? :blånn: Jeg vil nemlig også bare spise ordentlig ost.


#18

daffy sa for siden:

Ordentlig ost har alltid "ost" i navnet. Jukesosten heter Revet, Pizzatopping osv. Den ligger ved siden av den ordentlige osten og er pakket på samme måte, så er man ikke obs er det veldig lett å ta med seg feil ...


#19

Divine sa for siden:

Ja, jeg har alltid vært nøye på å sjekke dette, men av en eller annen grunn så har jeg tatt for gitt at denne Revet fra Coop var ost. :sukk:

Nuvel, jeg får si som Eddie Izzard: "In the bin!"


#20

Eia sa for siden:

Her også (som regel Jarlsberg og Parmesan, noen ganger blåmuggost).


#21

Tallulah sa for siden:

Vi tar det vi har. Bruker aldri ferdigrevet. Som regel en blanding av vellagret norvegia og parmesan siden det er det vi som oftest har i skapet, men når vi plalegger litt har vi ofte brukt litt mer smakssterke oster fra delikatessebutikken eller fersk mozarella. Problemet med den ferske mozarellaen er at den der så full av vann.

Ridderost må prøves ut.


#22

Ibidelma sa for siden:

mozarella bruker vi.


#23

Fluke sa for siden:

Vi bruker Jarlsberg, for det har vi alltid. :)


#24

Lykketrollet sa for siden:

Bruker det vi har. Som oftest norvegia eller synnøve gulost.
Syns synnøve osten er best på pizza. Liker ikke brent sprø ost, og den pleier å holde seg myk.

Jarlsberg ost er kjempegodt! Men ikke på pizza :niks:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.