Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet på hjemmelaget majones/aïoli?

#1

Kaktus sa for siden:

Jeg har laget majones/aïoli nå, og lurer på om jeg kan servere den på mandag? Hvordan merker jeg at den er dårlig? Jeg klarer bare ikke å smake selv. Majones er en ting jeg virkelig ikke liker.


#2

Ariel sa for siden:

Majones holder jo "i det uendelige", gjør det ikke? Kan ikke tenke meg at den blir fortere dårlig av litt tilsatt hvitløk.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Oppbevart temmelig luftett, mørkt og kjølig (kjøleskap, altså) så er den holdbar i to uker.


#4

Strå sa for siden:

Ikke en gang kjøpemajones med alt mulig rart av konserveringsmidler tilsatt holder evig, som regel bare tre-fire månder. Den du lager selv, f.eks. til aioli, holder i et par uker om du gjør som Mim sier. Ved vanlig bruk, inn og ut av kjøleskapet i korte perioder, holder den seg god i ca en uke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.