Dixie Diner sa for siden:
Denne laget jeg i går, dels fra oppskrift og dels egenkomponert. Kaken ble ikke den fineste utseendemessig (pluss at mine bilder suger), men den smakte fantastisk:
1 sukkerbrødbunn, delt i 3 lag
Bringebær- eller jordbærsyltetøy
3 dl kremfløte, stivpisket
Eggekremfromasj:
4 dl h-melk
Frøene av 1 vaniljestang eller 1 liten ts vaniljesukker
6 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maizenna
5 gelatinplater
Sjokoladeglasur:
100 gram kokesjokolade
100 gram smør
75 gram melis
1 eggeplomme
3 ss kaffe
evt. en halv ss konjakk (jeg hadde i 3-4 romdråper i stedet)
Fromasjen: Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke.
Ha alt unntatt gelatinen i en kjele og varm opp til kokepunktet under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på så den ikke sprekker. Tykner den for fort, ta kjelen av platen og rør forsiktig, sett den så tilbake og tykne til passe konsistens. Smelt gelatinen i en kopp i mikro (eller i litt kokende vann) og tilsett i fromasjen under kraftig omrøring. Ha fromasjen i en bolle og sett til avkjøling. Den skal være tykk nok til å kunne legges oppå kakebunnen uten å renne utover, men ikke helt stiv. Det kan ta en halvtime eller noe sånt.
Legg den ene bunnen på et kakefat. Dynk den med melk eller saft/juice. Smør over så mye syltetøy du vil ha og legg den andre bunnen oppå. Dynk den også. Legg på den avkjølte, halvstive eggefromasjen og glatt den litt ut. Ha 2/3 av den piskede kremen over fromasjen og resten oppå kaken. Sett den i kjøleskapet i en times tid til fromasjen er helt stivnet.
Sjokoladeglasur: smelt smøret og ha sjokoladen oppi. La den smelte helt og rør godt. Rør inn melis, kaffe, eggeplomme og konjakk/rom. La blandingen avkjøles helt så den tykner litt, og legg dem over kremen på kaken. Pynt med feks. hakkede mandler/nøtter eller annet. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladen er helt stivnet.