Dixie Diner sa for siden:
Jeg har 1,2 kg lammekjøtt i fryseren og har litt lyst å bruke det i morgen. Men hva skal jeg lage? Det frister veldig med full komlemiddag men det liker ikke kreseræv-mannen. Lammefrikasse?
Kom med tips.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har 1,2 kg lammekjøtt i fryseren og har litt lyst å bruke det i morgen. Men hva skal jeg lage? Det frister veldig med full komlemiddag men det liker ikke kreseræv-mannen. Lammefrikasse?
Kom med tips.
Nabbe sa for siden:
Couscous? :D
Filifjonka sa for siden:
Her er en oppskrift som jeg tror Mim opprinnelig har lagt ut, den er veldig god. Koketiden må tilpasses typen kjøtt, tror denne er for bog som trenger lang tid. Jeg lagde den en gang av en lammestek i biter, som trengte en god del mindre tid for å bli mørt.
Lammegryte med sitrus og kanel
1,2 kilo oksebog eller lammekjøtt
salt
pepper
2 ss smør
½ sellerirot
2 gulrøtter
1 purre
hvitløk
1 ss hvetemel
2 ss tomatpuré
2 laurbærblad
skal av en appelsin
skall av en sitron
kanelstang
2 dl vann/kraft
2 dl rødvin
Kjøttet surres sammen med en løk eller to, hell over 1 glass rødvin, 3-4
gulrøtter (i store biter) 1 sellerirot i store biter, 1-2 boks tomater og
vann til det dekker, ha i revet appelsinskall av 1 appelsin, 1 kanelstang,
salt og pepper. La koke i 3-4 timer på svak varme.
Hjemmelaget potetmos + grønnsaker er godt til.
Dixie Diner sa for siden:
Tuusen takk!! Jeg er veldig glad i sitrus sammen med kjøtt, spesielt sitron/appelsin og kylling. Må prøves.
Nabbe: jeg fant denne, og den høres fantastisk ut. Mon tro om det ikke blir den i morgen altså ...
Eia sa for siden:
Nå minte du meg på denne retten også - den hadde jeg glemt. Den skal jeg jammen lage i løpet av uken. Takk.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.