Noen som vet om det finnes? Jeg har lest en del tråder om matbokser/niste her på FP og det beste tipset til nå er å lage nisten kvelden i forveien for da holder den seg kald lengst mulig. Det beste ville være om matboksen hadde kjøleelement, tenker jeg.
Når jeg har behov for å legge kjøleelement i matboksen, bruker jeg gamle pepperkakedeigbokser. De funker utmerket og har passe størrelse. Et stykk kjøleelement går akkurat ned i bunnen.
Hva slags niste er det du pleier å lage, som trenger å holde seg kald? Det går også an å legge noe frossen mat eller drikke i matboksen, som tiner innen man skal spise, men holder det andre kaldt underveis.
Jeg har en av dem, og den har sånn "regntrekk"-stoff inni. Så det lønner seg egentlig å ha en matboks oppi. Men da har man plass til et kjøle-element under.
Foreløpig lager jeg ikke niste, men snart må jeg. Tenker meg at det er kjedelig med svett ost og inntørkede agurkskiver og da er vel løsningen kjøleelement?
Mange fine matbokser i linken, men får satse på noe som er å få kjøpt i Norge (for å gjøre det enkelt).
Jeg har aldri opplevd det. Så lenge det er pakket i en matboks som ikke er altfor stor så har all maten holdt seg helt strålende frem til lunch, uten kjøleelement. Jeg legger aldri frukt og grønnsaker oppå osten, men i små bokser ved siden av. Balanse linket til denne geniale siden i en tråd for litt siden, der får du masse tips om mat, hvordan holde kald mat kald, og varm mat varm, unngå bakterievekst, lage fristende mat, bruke opp rester osv.
Da jeg jobbet i bokhandel for noen år siden, solgte vi sånne matbokser med små kjøleelementer i. Aner altså ikke om de fortsatt selger disse, eller noe om kvaliteten.
Jeg pleier å ha frosne brødskiver i matpakka mi, og da tiner de innen lunsj og smaker ferskt og fint, samt at pålegget holder seg bra også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.