Dixie Diner sa for siden:
Jeg har jo ikke bakt i dag, neeeida. :flau: Vel, her er noe av dagens bakst, nyydelige italienske småkaker med sjokoladefyll. De skal egentlig være litt mindre i størrelsen og det skal kun være smeltet kokesjokolade i dem, men jeg synes det er bedre med litt fyldigere sjokoladekrem-fyll. Veldig enkle å lage, raskt går det også:
Kakedeig:
200 gram mykt smør
150 gram sukker
180 gram hvetemel
150 gram malte mandler
1 ts mandelessens (jeg sløyfet dette)
Fyll:
100 gram kokesjokolade
100 gram smør
Melis til passe konsistens
Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha smør og sukker i food prosessoren. Kjør det godt. Tilsett mel og malte mandler og mandelessens. Kjør til en deig. Ta deigen ut og kna den med hendene. Lag små baller med litt fuktede hender. Legg dem på papirkledd stekeplate og trykk dem litt ned. De flyter litt ut ved steking samt blir litt større, så kulene skal være ganske små, som en femmer, kanskje?
Stek kakene i et kvarters tid, kanskje 20 minutter. Ta dem ut når de såvidt begynner å bli lysebrune i kantene, de må ikke bli brent!
Legg dem til avkjøling. De er veldig skjøre når de er varme, så de må bli HELT kalde før de fylles med sjokoladekremen, men de blir ganske fort kalde.
Sjokoladekrem:
Smelt smøret, ha sjokoladen i smøret og la den smelte. Rør godt. Ha i melis og rør til passe, litt tykk, konsistens. Legg gode klatter av blandingen på undersiden av hver kake og legg en kake oppå, trykk litt ned så sjokoladekremen fordeler seg.
Legg dem på et fat og sett i kjøleskapet til kremen har stivnet.