Dixie Diner sa for siden:
Disse kan jo fylles med hva som helst. Kjøttdeig/karbonadedeig er best synes jeg, men det hadde jeg ikke i dag.
1,8 liter hvetemel
5-6 dl vann
5-6 ss olivenolje
1 ss salt
2 pakker gjær, tørr eller fersk (jeg bruker tørr)
Jeg liker å ha litt hvitløk og oregano i deigen
Lag deigen og la den stå til heving i ca. 20-30 minutter. I mens kan du gjøre klart fyllet. Jeg laget to forskjellige i dag, hadde noe rester som måtte brukes opp:
Fyll 1:
Tomatpure
2 ostepølser i små biter
Maiskorn
Revet ost
Fyll 2:
Tomatpure
Bogskinke i små terninger
Revet løk
Revet ost
Maiskorn
Trill små boller av deigen og kjevle ut hver enkelt bolle til en god runding. Smør tomatpure på rundingene og ha fyll på den ene halvdelen. Brett over den andre delen og trykk ned sidene med en gaffel. Pensle godt med pisket egg og stek pirogene ved 225 grader i ca. 15 minutter.
Serveres med salat.