Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dårlig hukommelse!

#1

Vimsen sa for siden:

Hvor lenge skal pinnekjøttet trekke? Jada.. til det slipper benet lett.

Men ca 2 timer eller ca 3?


#2

Candy Darling sa for siden:

Minst 2, tenker jeg? Og det skal ikke trekke. Det er viktig at det koker slik at pannen er full av damp, ellers blir det tørt. :en erfaring rikere:

Sett gjerne noe tungt oppå lokket!


#3

Anne sa for siden:

Ca 2,5 mener jeg, heller tre enn to :)
:nam:


#4

Vimsen sa for siden:

Jada.. det småkoker. Har stått halvannen time nå, så da kan jeg sette på poteter og kålrabi.


#5

Vimsen sa for siden:

Og man fyller selvsagt med vann underveis.


#6

Candy Darling sa for siden:

:riktig:



#8

Vimsen sa for siden:

Det kokte i 3 timer og smakte fortreffelig. :mett


#9

Ole Brumm sa for siden:

Jeg dampet minbe i tre timer i dag (bedre med for mye enn for lite)
Etterfyller ikke med vann for da blir ikke kraften så god,
men det skal selvfølgelig ikke koke tørt ;)

Snadder altså, fikk så julestemning når jeg satt ved middagsbordet i dag :D


#10

Vimsen sa for siden:

Man spiser da ikke kraften! :kvalm:


#11

Ole Brumm sa for siden:

Nei, man siker av fettet og har det på potetene,
eller så tar man vare på den og bruker det sammen med raspeball eller lutafisk :p


#12

Vimsen sa for siden:

Nei. Man kaster det. Det er det man gjør.


#13

Ole Brumm sa for siden:

:eek:


#14

Harriet Vane sa for siden:

Man kan bruke kraften på potetene, men IKKE til å lage rotmos :blargh: Det gjør svigers :grøsser: Man skal bruke smør og fløte i rotmos :nemlig:

Vimsen: Jo leger, jo bedre, 3 timer er et minimum, synes jeg.


#15

Heiko sa for siden:

Skal ha pinnekjøttlag til helga og lurer på om du eller noen andre har oppskrift på en god rotmos?


#16

carolin sa for siden:

Her er det mannen i huset som lager pinnekjøtt, så jeg er ikke ekspert på området, men jeg vet at han alltid koker det i minst 3 timer. Kraften bruker vi på potetene.


#17

Skilpadda sa for siden:

Jeg er veldig for at Heiko får en oppskrift på god rotmos. :nemlig:


#18

Heiko sa for siden:

He,he! Alle som vil være grei med Skilpadda og sørge for at hun får god rotmos bør legge inn en oppskrift! :)


#19

Myrsnipa sa for siden:

KOKER dere kjøttet? Vi har pinner i bunnen og bare vann opp til dem. Det ligger ikke kjøtt neddi vannet, alt blir dampet.


#20

Candy Darling sa for siden:

Vannet koker, kjøttet dampes. Men det må ikke bare trekke. :teskje:

:dulte:


#21

Myrsnipa sa for siden:

Når noen sier "trekke", så ser jeg for meg at kjøttet ligger I vannet, men at vannet ikke koker. Vi gjør det nok likt, Scarlett.


#22

Lykketrollet sa for siden:

fikk lyst på pinnekjøtt :nam:


#23

Vimsen sa for siden:

Tullhøne. Vi gjør det slik vi også. Selvsagt.


#24

Irma sa for siden:

Vi har ganske ofte rotmos (eller kålrabistappe som jeg kaller det). Vi tar det ofte på feelingen, noe slikt sier mannen min i bakgrunnen her: 1/2 kålrot, 2 gulrøtter. Kokes i 15-20 min, heller av vannet, moses, salt og pepper, 1 ss smør, bittelitt melk.

Her er Stiansen sin variant:

500g kålrot
1 gulrot
100g sellerirot
100g persillerot
1 dl fløte
50 g smør
salt og pepper

Skrell grønnsaker og kutt i terninger. Kok til de er godt møre med litt salt. Sil av vannet og kjør i foodprocesoren med fløte, smør, salt og pepper.


#25

Hannah sa for siden:

Leste denne tråden tidligere i dag, og det var bare nummeret før jeg ikke kjøpte pinnekjøtt på butikken i dag. Klarte å la være da ;)
Pleier å dampkoke det i minst 2,5 timer helst mer, og på slutten har vi det litt i stekeovnen sånn at det blir litt sprøtt utenpå. Det er veldig godt :jupp:
Pleier å ha smeltet smør på potetene vi da ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.