Vimsen sa for siden:
Hvor lenge skal pinnekjøttet trekke? Jada.. til det slipper benet lett.
Men ca 2 timer eller ca 3?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Vimsen sa for siden:
Hvor lenge skal pinnekjøttet trekke? Jada.. til det slipper benet lett.
Men ca 2 timer eller ca 3?
Candy Darling sa for siden:
Minst 2, tenker jeg? Og det skal ikke trekke. Det er viktig at det koker slik at pannen er full av damp, ellers blir det tørt. :en erfaring rikere:
Sett gjerne noe tungt oppå lokket!
Anne sa for siden:
Ca 2,5 mener jeg, heller tre enn to :)
:nam:
Vimsen sa for siden:
Jada.. det småkoker. Har stått halvannen time nå, så da kan jeg sette på poteter og kålrabi.
Vimsen sa for siden:
Og man fyller selvsagt med vann underveis.
Candy Darling sa for siden:
:riktig:
kisha sa for siden:
Ca. 2 timer www.nrk.no/mat/julemat/501789.html
Vimsen sa for siden:
Det kokte i 3 timer og smakte fortreffelig. :mett
Ole Brumm sa for siden:
Jeg dampet minbe i tre timer i dag (bedre med for mye enn for lite)
Etterfyller ikke med vann for da blir ikke kraften så god,
men det skal selvfølgelig ikke koke tørt ;)
Snadder altså, fikk så julestemning når jeg satt ved middagsbordet i dag :D
Vimsen sa for siden:
Man spiser da ikke kraften! :kvalm:
Ole Brumm sa for siden:
Nei, man siker av fettet og har det på potetene,
eller så tar man vare på den og bruker det sammen med raspeball eller lutafisk :p
Vimsen sa for siden:
Nei. Man kaster det. Det er det man gjør.
Ole Brumm sa for siden:
:eek:
Harriet Vane sa for siden:
Man kan bruke kraften på potetene, men IKKE til å lage rotmos :blargh: Det gjør svigers :grøsser: Man skal bruke smør og fløte i rotmos :nemlig:
Vimsen: Jo leger, jo bedre, 3 timer er et minimum, synes jeg.
Heiko sa for siden:
Skal ha pinnekjøttlag til helga og lurer på om du eller noen andre har oppskrift på en god rotmos?
carolin sa for siden:
Her er det mannen i huset som lager pinnekjøtt, så jeg er ikke ekspert på området, men jeg vet at han alltid koker det i minst 3 timer. Kraften bruker vi på potetene.
Skilpadda sa for siden:
Jeg er veldig for at Heiko får en oppskrift på god rotmos. :nemlig:
Heiko sa for siden:
He,he! Alle som vil være grei med Skilpadda og sørge for at hun får god rotmos bør legge inn en oppskrift! :)
Myrsnipa sa for siden:
KOKER dere kjøttet? Vi har pinner i bunnen og bare vann opp til dem. Det ligger ikke kjøtt neddi vannet, alt blir dampet.
Candy Darling sa for siden:
Vannet koker, kjøttet dampes. Men det må ikke bare trekke. :teskje:
:dulte:
Myrsnipa sa for siden:
Når noen sier "trekke", så ser jeg for meg at kjøttet ligger I vannet, men at vannet ikke koker. Vi gjør det nok likt, Scarlett.
Lykketrollet sa for siden:
fikk lyst på pinnekjøtt :nam:
Vimsen sa for siden:
Tullhøne. Vi gjør det slik vi også. Selvsagt.
Irma sa for siden:
Vi har ganske ofte rotmos (eller kålrabistappe som jeg kaller det). Vi tar det ofte på feelingen, noe slikt sier mannen min i bakgrunnen her: 1/2 kålrot, 2 gulrøtter. Kokes i 15-20 min, heller av vannet, moses, salt og pepper, 1 ss smør, bittelitt melk.
Her er Stiansen sin variant:
500g kålrot
1 gulrot
100g sellerirot
100g persillerot
1 dl fløte
50 g smør
salt og pepper
Skrell grønnsaker og kutt i terninger. Kok til de er godt møre med litt salt. Sil av vannet og kjør i foodprocesoren med fløte, smør, salt og pepper.
Hannah sa for siden:
Leste denne tråden tidligere i dag, og det var bare nummeret før jeg ikke kjøpte pinnekjøtt på butikken i dag. Klarte å la være da ;)
Pleier å dampkoke det i minst 2,5 timer helst mer, og på slutten har vi det litt i stekeovnen sånn at det blir litt sprøtt utenpå. Det er veldig godt :jupp:
Pleier å ha smeltet smør på potetene vi da ;)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.