Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Resteplass, sliter med å beholde is i magen

#1

Lilith sa for siden:

Jeg og en venninne skal til Tyrkia og har sett oss ut en tur som går på lørdag. Prisen er fremdeles ganske høy, og vi vil vente til torsdag/fredag med å bestille. Men jeg sliter sånn med å beholde roen. Vil ha DEN turen på DEN dagen... Uææææææ...

Noen tips til hvordan holde hodet kaldt?


#2

Skytte sa for siden:

Ikke noe hjelp å få fra meg. Jeg hadde ikke klart å vente. Hvis jeg var innstilt på å reise nettopp dit den dagen, så hadde jeg bestilt for lenge siden. :humre:

Med det været som er nå, så vil vel slike restplasser være ganske attraktive antar jeg...


#3

Lilith sa for siden:

Uæææææ panikk
Du må ikke si sånt..!:neglebit:


#4

Skilpadda sa for siden:

Hvis du ikke har is i magen, er det bare én ting som hjelper: Gå straks ut og kjøp deg en is! :nemlig:


#5

rajraj sa for siden:

Jeg har reist på restplass flere ganger, og har alltid hatt flaks med å komme dit jeg vil, når jeg vil - eventuelt har jeg alltid fått et alternativ som er vel så bra. Hvis det er helt umulig for dere å dra et annet sted enn det ene dere har sett dere ut, ville jeg kanskje ikke ventet så mye lenger. Hvis det derimot er ok å måtte flytte litt på seg, ville jeg ikke bestilt før fredag.

Hvem er det dere skal bestille gjennom? Det er nemlig et par reisebyråer som alltid, når man bestiller restplass uspesifisert, anbefaler deg å oppgradere billetten slik at man er garantert privat bad o.l. Min erfaring er at det kun er for å få tjent inn litt penger på billetten, noe som jo er forståelig fra deres ståsted. Det er dog ytterst få hoteller som operer med felles bad, likevel, og sjansen for at man skal havne på et sånt sted er minimal.

Is i magen tips: Sorry. Men halve moroa er jo å sitte foran skjermen og oppdatere siden jevnt hele dagen, er det ikke? ;)


#6

Joika sa for siden:

Du risikerer jo å ikke få den om du venter, så jeg tror ikke jeg ville tatt sjangsen om jeg ikke syntes det hadde vært litt ett fett hvor jeg skulle dra.


#7

Joika sa for siden:

Du risikerer jo å ikke få den om du venter, så jeg tror ikke jeg ville tatt sjangsen om jeg ikke syntes det hadde vært litt ett fett hvor jeg skulle dra.


#8

Lilith sa for siden:

Vi skal bo i min venninnes leilighet, så vi er ganske avhengig av å komme på riktig sted ja. Men ikke nødvendigvis på den tiden, i verste fall går neste tur ned den 2.juli, og da vil vi nok ikke vente så lenge med å bestille dersom sjansen går fra oss denne gangen. Men jeg vil dra på løøøørdaaaag reisefeber

Kanskje jeg bare skal gå og kjøpe meg en is?:rolleyes:

Vi tenker forøvrig å bestille gjennom startour, de er desidert billigst så vidt jeg kan se..


#9

Skytte sa for siden:

Fornuftig sagt. :humre:


#10

Guava sa for siden:

Slik været er nå i Sør Norge hadde jeg ikke tatt sjansen på å vente.


#11

T-bone sa for siden:

Hvor mye er det egentlig å spare på vente til rett før avgang med å bestille turen?


#12

rajraj sa for siden:

Det kan være veldig mye. Hvis reiseselskapene fremdeles har flyseter (evt. med hotellplass) ledige rett før avreise, dumper de gjerne prisene betraktelig for å få fyllt opp det chartrede flyet sitt.

En gang fikk jeg ti dager i Tyrkia, med kjempefint hotell, til 895 kroner. Reisen hadde kosta meg godt over 2.000 om jeg hadde bestilt et par uker før. Men det er jo gambling involvert, man risikerer at det kun er ledige plasser til en destinasjon man egentlig ikke ønsker seg eller ingen ledige plasser i det hele tatt.


#13

Lilith sa for siden:

Vel, det viser seg at vi ventet litt for lenge. Da jeg kom på jobb i morges var plassene oppbestilt, og alternativet var å dra i morgen, eller dra 2.juli. Jeg hev meg rundt, ringte venninnen min, mannen min, moren min, faren min, snakket med sjefen, ringte tilbake til venninnen min, mannen min og moren min, deretter ringte jeg startour, så venninnen min, mannen min, venninnen min og startour igjen. Og vi drar i morgen kl.09.25:riktig:

Nå sitter jeg her på jobb, har ikke pakket en skit, har ingen koffert å pakke i, ingen bikini for den ble stjålet (!) i fjor, er skrapt for penger på konto så jeg kan verken kjøpe ny eller annet nødvendig (håper inderlig skattepengene kommer i morgen) og lurer på om jeg kan ha vært litt forhastet:rolleyes:

Men hihihi, jeg gleder meg!


#14

Helle sa for siden:

Spennende Thula! Det ordner seg sikkert. God tur!


#15

Isolde sa for siden:

Lindex og kappah har gode billige bikinier. Ellers så har de nok der nede!

Dere får ha en super duper tur!


#16

Elin sa for siden:

Her var det mye feil. Dette du skriver her gjelder overhodet ikke i høysesong når prisene er på det høyeste i hele året, og hvor "alle" vil reise. Tvert i mot kan man oppleve at en tur man har "sett seg ut" går OPP i pris jo nærmere man kommer avreisedato. Dette fordi turoperatør ser at flyet nærmer seg fullt og at man vet at de siste setene uansett vil bli solgt, og man skrur dermed opp prisen de siste dagene for avreise for å kunne tjene noen skarve kroner på de allerede betalte flysetene.

Prisdumping er ikke noe turopperatørene bedriver for moro skyld fordi vi som som kunder skal kunne reise billig.


#17

Avatar sa for siden:

:lol: Liker innstillingen din jeg da...! God tur!


#18

rajraj sa for siden:

Vet ikke om jeg ville kalt det skrave kroner, men ... Mulig det er feil at jeg skrev at de gjerne (som i med glede) dumper prisene, men at de gjør/har gjort det, er det ingen tvil om. Det er klart det ikke er for moro skyld at turoperatørene setter ned prisen. De skal jo tjene penger, de også. Men at det er en reel måte å kunne få billige turer på - også i høysesong - er ikke feil. Ikke for mitt vedkommende, hvert fall.

Jeg har reist en gang til Tyrkia, med hotell i prisen, i slutten av juni og prisen ble dumpet dagen før. Har reist til Hellas tre somre på rad på samme måten, da kun flysete, og prisen har sunket betraktelig få dager før avgang. Et år reiste jeg i juli, de to andre i midten av august.

Når det er sagt, har jeg også opplevd at prisen har gått opp. Men da har det vært snakk om turer i sommersesongen som har vært billige i for eksempel januar, for så å bli satt opp i april-mai når det nærmer seg fullt.


#19

Elin sa for siden:

Der prisen går ned så er det fordi det er MANGE flyseter igjen, evt. mange s.k. allotment-hotellrom som ikke er bortbestilt. Da setter turoperatøren ned prisen i håp om at de skal kunne fylle opp litt mer for seter/rom som turoperatøren allerede har betalt. Dersom pågangen er stor, så settes prisen OPP dersom turoperatøren ser at alt vil bli solgt. Derfor skjer "prisdumping" svært sjelden i høysesong, som igjen betyr at bestiller man en uspesifisert reise i juli så koster den nesten det samme som om man hadde bestilt den samme reisen spesifisert noen måneder tidligere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.