Mor (dvs jeg) var på baketokt igjen i dag, og raidet skuffer og skap etter ingredienser. Fant 4 poser Sniggles som vesla ikke likte, og hadde en pakke med Nescafe-poser med forskjellige smaker. Resultatet ble ganske digg:
6 egg
8 dl sukker
4,5 dl mel
1 porsjonspose Nescafe kaffe med karamellsmak (eller annen smak, her er det bare å eksperimentere i vei, cappucino er sikkert digg, dessuten kommer jeg til å ha TO poser i neste gang, tror jeg)
300 gram smeltet smør
3 ts vaniljesukker
4 pakker Sniggles (2 røde og 2 gule), grovhakket
100 gram grovhakket mørk kokesjokolade
150 gram grovhakkede mandler
8-10 ss bakekakao
Rør egg og sukker jevnt for hånd. Jo mindre du pisker, jo seigere og bedre blir kakene. Rør sammen resten av ingrediensene og hell den jevne massen i en stor langpanne (30x40 cm) kledd med bakepapir.
Stek kaken på 175 grader i 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen og ta den ut ved hjelp av bakepapiret. Skjær den i små konfektruter og server. Rutene skal være ganske fuktige inni.
Og så finnes den med eplefyll og med ferskenfyll.
Liten er ikke veldig glad i det, det blir hakket for klissete og søtt for ham.
Mor, derimot... :o
(skjønner ikke hvor han har preferansene sine fra. Kan umulig være min unge. )
Nå tester vi denne. :D Vi trenger mange aktive kaketråder. Gjør vi ikke? :knegg: Denne (med noen modifikasjoner) står i ovnen nå. Vi er veldig spent, røra var i allefall uuuuutrolig god.
Jeg er lavkarber. ;) Jeg spiser ikke kakene selv, jeg gir bort hvert smitt og smule (smaker bare litt for å konstatere at det ikke smaker piss når jeg skal gi det bort). :)
Jeg smaker jo et lite stykke, men det holder. Jeg er mer matmons enn kakemons, egentlig, selv om jeg liker tanken på en god kake. Men det er bakingen som frister mest. :D
Jeg har aldri trodd at jeg skulle si dette, men jeg begynner å komme til det punktet hvor et stykke er nok. Jeg er som Iset fryktelig glad i å bake, men har vært fryktelig glad i å spise det jeg har bakt. Tror nesten det er fordi jeg har bakt så sjeldent. Men, etter en rimelig heftig bakevår etter alle disse kaketrådene her, så kjenner jeg ikke det desperatet behovet for å spise hele kaken selv. :D Så, Iset - keep'em comming. :ja:
Denne var forresten fabelaktig god. Jeg hadde ikke karamell-kaffe, men jeg laget en kopp med vanlig instant kaffe og tilsatte bittelitt espressopulver. Halve kaken ble, etter forslag fra guttungen, drislet med vaniljesaus som jeg marmorerte ned i kaken. Det ble farlig godt. :ja: