Denne er fantastisk god, serveres varm med is, krem eller bare som den er.
Oppskriften er til rund form, men om man ganger den med 1.5 er den super i langpanne.
Kan bakes et par dager før og varmes opp i ovnen igjen rett før servering.
200 g. smør/margarin
250 g. hvetemel
80 g. melis
1 pk. vaniljekrem
4-5 epler
200 grader i ca. 45 minutter.
Lag smuldredeig av mel, smør og melis.
Strø 2/3 i en smurt form
Klipp et lite hull i vaniljekrempakken og klem ut kremen jevnt utover deigen.
Legg skrelte eplebåter tett i tett, og hell siste rest av smuldredeigen over.
Dette er en kake som man IKKE bør undervurdere selv om den høres enkel ut:tilber:
Det hørtes jo veldig enkelt og godt ut. Må testes en gang. Og med smuldredeig, mener du bare å smuldre det oppi forma? Ikke trykke, kna eller klappe? :blond:
Den høres både enkel og god ut. Snuppa skal ha med en kompis hjem fra barnehagen i morgen, og det høres ut som en logisk ting å servere når mammaen kommer for å hente.
Ja det gjorde vi nok!
Jeg ser jeg har skrevet feil! Jeg har prøvd å doble den men da syns jeg den ble litt lav så doble den + en halv gang, detta ble knotene forklart..hehe
Og den posen jeg kjøpte blir det ikke mer enn ca 2,5 dl vaniljekrem ut av.
Dog ser jeg at jeg hadde en pose pulver i skuffen som ikke skal kokes. Den skal vispes i 4,5 dl melk. Må bruke den da? For det skal være ca 5 dl vaniljekrem i kaka?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.