Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har fått symaskin!

#1

jolie sa for siden:

Ja, da ble jeg tredve, og jammen fikk jeg en symaskin. En enkel en av merket "Brother". Kanskje finner jeg ut om to år at jeg trenger noe mer avansert, men den ser grei ut for en som skal lære seg å sy.

Første prosjekt er gardiner til snuppa sitt rom, og et dynetrekk. Innbiller meg at jeg ikke kan trå mye feil her. Stoffet er kjøpt inn og vasket, og i kveld setter jeg i gang. Hjelpes! :knegg:

Jeg har aldri sydd særlig på maskin, men jeg tok symaskinsertifikatet på barneskolen i det minste. Drømmen er å kunne sy litt til meg og barna, men først og fremst prøver jeg meg på digre firkanter ;)

Tips til uunnværlige bøker, utstyr eller bare generelle sytips mottas med takk.


#2

Inagh sa for siden:

Grattis med symaskin - hilsen novisa som også har lyst til å lære seg søm!


#3

Kumilla sa for siden:

Jeg fikk også symaskin til 30 årsdagen min...men synd å si så er det hittil bare M (mannen min) som har brukt den (flaut!)


#4

kokosbolle sa for siden:

Gratulerer! Begynn med noe enkelt ja. Men gardiner er noen luringer, neimen ikke lett å sy rette fine sømmer så lange strekk. Men merk av sømmen med kritt, så går det så fint ja :ja:


#5

Joika sa for siden:

Uhm.. gratulerer? :gruble:


#6

Helle sa for siden:

Grattis! Jeg har også symaskin, men den blir brukt alt for sjelden...


#7

pippimamma sa for siden:

Gratulerer! Symaskin er kjekt å ha (for oss som kan bruke den vel og merke). Jeg å tilstå at min har vært lite i bruk i det siste, men den blir brukt til å legge opp bukser og sy unike gardiner. Jeg sydde kjole til ene datteren for litt siden og har lovet eldstedatter å sy til henne også.

Håper du får glede av maskinen din, det er gøy å få til noe som ingen andre har. For ikke å snakke om så kreativ andre får en til å føle seg. :knegg:


#8

Tertit sa for siden:

Grattis med dagen (?) og symaskin! :)


#9

jolie sa for siden:

Takk for gratulasjoner - joda, jeg har hatt bursdag også ;)

Har ikke fått sydd de helt store kolleksjonene - er på innkjøpsstadiet enda! Men gardinene nærmer seg ferdige. Og det med så godt som rette sømmer! :knegg:


#10

Fibi sa for siden:

Må man vaske stoff før man syr med det? :flau: grønn

:ønsker seg også symaskin:


#11

Tjorven sa for siden:

Gratulerer så mye, både med vel overstått bursdag og symaskin.

Jeg har også akkurat kjøpt en veldig enkel symaskin.

Det første jeg gjorde var å sy gardinger til sommet til snuppa, men det var jo så kjeeeeedelig. Deretter gikk jeg til innkjøp av boka "Sy til barn", og har nå sydd noen veldig enkle kjoler til snuppa. Jeg er veldig stolt, og snuppa liker dem. Mannen innrømmer at han har sett langt bedre håndverk, men moren hans var/er sydame .... så jeg bare hever meg over den kommentaren. Mitt arbeid blir sikkert også bedre etterhvert.


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg er også grønn, men har fått forklart at man må vaske stoffet først slik at det får krympet. Hvis ikke så kan jo klærne bli altfor små etter første gangs bruk.


#13

Fibi sa for siden:

Åja, sånn ja. :rødme:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.