Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pai med laks og spinat

#1

Libra sa for siden:

Denne var så himla god at jeg bare må tipse dere om den. Den ble straks utropt til en av favorittene her i huset av både store og små.

Paibunn:
250 g hvetemel
125 g smør
Litt vann

Smuldre smør og mel. Tilsett vann til du får en smidig deig. Pakk deigen inn i plast og la den ligge kaldt i ca 1 time.

Deigen kjevles og legges i en stor paiform. Prikkes og forstekes i 10 min på 200 grader.

Eggestand:
5 egg
1 eggeplomme
2 dl melk
2 dl fløte
salt og pepper

200 g revet ost

2-3 laksefileer (jeg bruker 3 fileer av de som du får kjøpt i posjonspakker på Rema)
Laksefileene krydres med salt og pepper og stekes.
1 pakke spinat "forvelles" i stekepanne med olje og hvitløk. Sett til siden og la det renne av seg.

Laksen deles/fordeles i bunnen av paien. Bruk fingrene og ikke del det opp i for små biter. Kutt opp spinaten og fordel over fisken.

Slå over eggestand og fordel osten over.

Stekes i 30 minutter på 200 grader.

Serveres med en grønn salat, gjerne med en blanding av pinjekjerner og walnøtter i.


#2

Eia sa for siden:

Gammel tråd, men gode matoppskrifter tåler vel noen oppfriskninger.

Denne paien ser veldig god ut, så den tenkte jeg å lage i kveld.

Men jeg lurer på en ting; hvorfor skal laksen stekes i forkant? Den burde jo bli gjennomstekt i løpet av de 30 min i ovnen, eller?


#3

gnuri sa for siden:

Denne så god ut- må abbonere så jeg husker å prøve den :)


#4

Libra sa for siden:

Aner ikke hvorfor det skal være sånn at laksen skal stekes først. Jeg er enkel å ha med å gjøre - jeg gjør det jeg får beskjed om uten å bruke hodet selv. Så får jeg får en oppskrift så følger jeg den og tenker ikke over om det kan være logisk å gjøre noe annet. :knegg:

Forsøker du å legge fisken ustekt i paien - så gi tilbakemelding på hvordan det går. :jupp:


#5

Annki sa for siden:

Denne hørtes skikkelig NAM ut! :)
Bruker du fersk eller frossen spinat, har det noe å si?


#6

Libra sa for siden:

Jeg har alltid bruk fersk spinat, jeg har aldri bruk den frossne til noe. Så jeg aner ikke om det vil utgjøre noen forskjell med frossen.


#7

krystallklart sa for siden:

Dette skal jeg jammen ha på middagsplanen neste uke.


#8

Madicken sa for siden:

Jeg liker veldig godt både laks og spinat, men kan ikke huske å ha smakt kombinasjonen, så denne må prøves (selv om jeg ikke er særlig begeistret for paibunn)!


#9

Eia sa for siden:

Nå står paien i ovnen. Jeg er ikke så glad i paibunn egentlig, så jeg tok en variant av en smørfri oppskrift, med cottage cheese, litt vann og grovt mel (sammalt hvete). Jeg la også til litt løk i fyllet. Osten er parmesan.

Jeg gleder meg! :hyper:


#10

Divine sa for siden:

Jeg lagde denne i går. :nam: Kjempegod.

Men jeg lurer litt på oppskriften.

Stemmer dette?

5 egg pluss en ekstra eggeplomme? Det ble for øvrig alt for mye væske i forhold til paiformen, så jeg må redusere med 1/3 neste gang, tror jeg.


#11

Eia sa for siden:

Jeg lurte også på det, men jeg kuttet bare ut den ekstra eggeplommen (og en hel del av væsken for øvrig :knegg: )

Jeg ser også at jeg har glemt å rapportere. Fyllet ble kjempegodt, bunnen not so much. Smør neste gang. :nemlig:


#12

Divine sa for siden:

Jeg må forsteke bunnen lenger. Den var fortsatt litt rå selv når resten var mer enn godt nok stekt.


#13

Timar sa for siden:

Jeg lagde laks- og spinatpai i forrige uke. Brukte fersk laks, uten å forsteke, og det ble veldig godt! Og spinaten var frossen. Tinte den i kjele og klemte ut mest mulig vann før jeg hadde den i paiformen.

Ordentlig godt! :D


#14

Libra sa for siden:

Jeg har fulgt oppskrifta med 5 egg + 1 ekstra eggeplomme. Jeg er så lite krativ at jeg sjlden stiller spøsmål ved oppskrifter. Har jeg fått en beskjed så begynner jeg ikke å eksprimentere meg frem til orbedringer. Det får dere t dre av - så bare adopterer jeg det etterpå. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.