Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grillmat-tips og oppskrifter

#1

Elisabet sa for siden:

Jeg trenger en tråd med mye inspirasjon til grillmat som er enkelt å lage og forberede. Vi skal på campingferie i 2 uker og en ny transportabel Webergrill er innkjøpt. Dvs. at det blir nesten bare grillmat til middag i 2 uker på hele familien. Da trenger jeg litt variasjon og inspirasjon, enkle oppskrifter, også med tips om hva som serveres til. ;)


#2

Beathe sa for siden:

Bakt potet og bakt løk. Løken deles i 2 eller 4. Snu hvert 5. minutt. Supergodt tilbehør!

Ellers er jo disse 3-pack-pølsene gode; Tønsberger, hviløkspølse osv.
Flintstek også!


#3

Libra sa for siden:

Fetaost og avokadoblanding.
1 pakke Apetina fetaost (bare for angi mengden)
1 Avokado
En god dæsj olivenolje
Saften fra 1 lime

  • alt dette moses sammen.

Tilsett en rødløk, strimlet i tynne strimler eller hakket og en god neve grovhakkede pinjekjerner.

Utrolig godt til grillet kyllingfile. Enten servert som vanlig grillet kyllingfile med f.eks stekte poteter eller som stæsj til kyllingburger.

Et annet tips er å marinere kyllingfileene i matyoghurt eller skummet kulturmelk. Tilsett gjerne litt honning i marinaden.


#4

Interference sa for siden:

Bakt løk er kjempegodt! Snitt litt i skallet på løken, dryss over litt havsalt/maldonsalt og pakk inn i folie. Legg rett på glørne.
Grønnsaker i folie med godt krydder og en liten klatt godt smør. (gulrot, squash, paprika, blomkål, brokkoli, aubergine osv)
En pastasalat er kjempegodt som tilbehør. Ren pastasalat (uten majones) er mindre søl, og surner ikke hvis det er varmt ute.
eks:
grovhakkede sukkererter
cherrytomater
bogskinke
paprika i forskjellige farger
agurk
kald pasta (skruer, sløyfer, skjell osv.)
ananas
mais
ruccula
osv osv. Mulighetene er uendelige.

Jeg har en ting for grillbein og ostepølser selv. Men har lært at marinert kalkunfilet eller kyllingfilet gjør seg på spyd, og gode marinader holder seg ganske lenge i kjøleskap. Lag marinade selv, og endre litt på ingrediensene for å få litt forskjellig smak på maten.

Sprøstekt sopp, grillede eller dampede maiskolber, helgrillet aubergine med salt og pepper, grønnsaksspyd, en lett salat, eggesalat...

Åh jeg elsker å grille!


#5

maggypop sa for siden:

Selvlagde hamburgere: Kjøttdeig eller karbonadedeig med en skje Jensens chili og hvitløk-blanding, ett egg og krydder etter smak. Supergodt!
Ellers vil jeg anbefale å pakke ned et glass med pesto. Dette kan brukes både som marinade og i f.eks pastasalat.


#6

Dali sa for siden:

Brokkolisalat:
Små buketter brokkoli
Rømme
Majones
Rosiner
Litt sitron og ev salt/pepper

Ja, det høres ut som en rar kombinasjon, men smaker kjempegodt! Har brukt den til laks og kylling.


#7

Tertit sa for siden:

På Biltema har de et gass-kokeapparat som leveres i koffert til ca 200 kr. Jeg hadde absolutt villet investert i et sånt før en to ukers campingferie. Det er enkelt å bruke, kjapt å varme opp, billig i bruk og lett å ta med seg. Det øker mulighetene for variasjon i kosten.

Ellers pleier vi å grille hele sjampinjonger, maiskolber, halve poteter, løk, tomater, skiver av auberginer, oppskårne grønnsaker pakket inn i folie m.m


#8

LilleT sa for siden:

Kokt eller rå brokkoli?


#9

Elisabet sa for siden:

Vi har gassbluss inni campingvogna, men vil helst lage minst mulig mat der som lukter veldig. Men vi får kokt og sånn inne. Det er gassgrill vi skal ha med oss. Hvordan er det med å bake potet og sånne "større" ting i folie på den? Tar det evigheter?


#10

Tertit sa for siden:

Bakt potet skal gå helt fint på gassgrill. Hva du mener med "større ting" vet jeg ikke helt. Det kommer jo litt an på grillens størrelse. Vi har en stor gassgrill og griller det meste.

Viste ikke at dere hadde med campingvogn. Da er dere jo godt berga hvis dere får ruskevær også :)


#11

Elisabet sa for siden:

Med "større ting" så mener jeg "tykke" ting. Dvs. ting som kanskje tar litt tid og bli ferdig. :knegg: F.eks. hele poteter. Vi kan alltids grille under tak i forteltet om det skulle være ruskevær. Men vi håper selvsagt på strålende sommervær. Det er ikke bitteliten grill vi har, men den skal romme mat til 5 stykker, så i forhold til grillen vi har på terrassen hjemme så er den mindre. Får helt vann i munnen av alt mulig godt dere ramser opp. :D

Hvis en f.eks. skal grille fisk i folie på grillen, for lenge skal den ligge der?


#12

Libra sa for siden:

Det kommer jo an på hvor store og tykke stykker du har. Men for normalt store posjonsstykker vil jeg anta at det holder med rundt 10-15 minutter.


#13

Beathe sa for siden:

Vi pleier alltid å ha bakt potet når vi griller, men vi bruker ikke så store poteter. Vanlige middagspoteter holder lenge. Ferdige på en halv time tenker jeg, kanskje litt mer.
Både poteter og løk går veldig greit å bake på gassgrill.


#14

Tertit sa for siden:

Skal du grille noe som tar lang tid, demper du jo bare varmen litt. Har du avlastningsrist på grillen, er det lurt og la det "hvile" der innimellom. Det meste kan grilles på gassgrill.


#15

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Skjær poteter i båter, legg de i en pose med olje, salt, krydder (for å marinere litt) og pakk de inn i folie: flat folie pakke, laksebiter/ørret i follie (funker også knallbra med sånne frosne biter med ymse urter/krydder) og grill i vei. Inni fiskefolien pleier vi å ha gulrot-skiver (tynne rundinger) og løk, evt brokkoli, blomkål, paprika osv..

Man kan lage den fiskefoliepakka sånn at man kan åpne folien underveis for å sjekke om fisken slipper beinet, og da er fisken klar!!! :nam:


#16

Dali sa for siden:

Rå :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.