Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Meatloaf

#1

tutta sa for siden:

Noen som har en god og enkel oppskrift på amerikansk meatloaf??

:blomster:


#2

tutta sa for siden:

Ingen??:confused:


#3

Katinka sa for siden:

Meat Loaf er 80-tallet for meg.
Sorry. :)


#4

Miss Norway sa for siden:

Åh hjelp - er jo akkurat ferdig med "Turkey-dinner" jo... (Thanksgiving idag/dvs igår, og sånt feires jo i vårt halvamerikanske hjem)

Skal se hva jeg finner imorgen...


#5

kiddo sa for siden:

Synes denne så litt god ut:
www.matnyttig.no/oppskrifter/amkjottbrod.html

Jeg lager kjøttbrød slik:
Kjøttdeig/karbonadedeig
ca 2 ss Griljermel
Noen dl melk (så deigen blir passe fast)
1 egg
Grillkrydder
Timian
Hakket løk
Bittelitt revet parmesan
Legges oppå løkskiver og gulrotstaver i ildfast form eller leirgryte, gjerne noen champignoner også. Legg baconskiver over kjøttbrødet.
(Er så lenge siden jeg har laget det at jeg ikke helt husker steketid, men sett den på nederste rille på 200-225 grader. Skjær evt et snitt i midten for å se om den er gjennomstekt)


#6

Candy Darling sa for siden:

:jupp:

I wanna know right now:
Do you love me, will love me forever,
do you need me, will you ever leave me
Will you make me so happy for the rest of my life
Will you take me away, will you make me your wife … :digger:

:sorry:


#7

Ryli sa for siden:

Og hvis noen har en oppskrift på Marion Raven, så kanskje de legger ut den også? :snill:

Unnskyld for (oppfølging av) avsporingen, tutta! :sorry:


#8

Claire sa for siden:

Jeg har:

Nok til 1 stk, storspist, feit rockemusiker:

1 stk halvgodt musikktalent
1 stk halvdårlig sangstemme
1 stk huldreaktig mørk parykk, litt godt over øynene for en mystisk look
1 stk kropp som er villig til å kle av seg for et godt ord

Bon apetit! :snill:


#9

Ryli sa for siden:

Da var fredagskosen i boks! Takk, Claire! :klem:


#10

Claire sa for siden:

Bare hyggelig! :)

Det går fint å fryse ned ev. rester, de holder seg et par års tid. Litt mer pikant og utfordrende smak etter opptining. ;)

:morbid:


#11

Ryli sa for siden:

Men jeg trenger litt tips til tilberedning også. Er det bare rett i ovnen, eller bør hun f.eks. marineres først? Og hva serverer man som tilbehør? :confused:


#12

Claire sa for siden:

Hun kan fint marineres en times tid; i litt billig parfyme. :nemlig:

Jeg tror hun gjør seg best med minst mulig tilbehør. Litt minimalistisk, sushi-aktig, om du forstår. Svært så dekorativ når hun anrettes, altså. :jupp:


#13

Ryli sa for siden:

Skjønner! Hva drikker man til dette, da? Julebrus?


#14

Claire sa for siden:

Noe litt søtt og klissete passer fint, ja. :D


#15

Claire sa for siden:

Stakkars tutta har vel mistet lysten på meatloaf for lengst, men jeg føler at jeg må sette inn en ordentlig oppskrift også, for skams skyld:

500 gram kjøttdeig
1 ts salt
1 egg
4 ss rødvin
3 ss malt brød
1/4 ts grovmalt pepper
1/4 ts timian
1 laurbærblad, knust

FYLL
1/2 løk
1 hvitløkbåt
3 ss hakket persille

  1. Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig.
  2. Bland sammen rødvin, tørket brød, krydder og egg og bland det inn i deigen.
  3. Klapp farsen ut på fuktet matpapir, til en ca. 1 cm tykk firkant.
  4. Finhakk løk, hvitløk og persille og fordel fyllet utover farsen. Rull den sammen til en avlang og tykk rull. Legg rullen på en smurt plate. Lag den glatt og fin. Stekes ved 175 grader i ca. 45 minutter. Server med chilisaus, grønnsaker og kokte poteter.

#16

tutta sa for siden:

Takker :blomst:


#17

tutta sa for siden:

Takk for oppskrift!! :blomst: Avsporingen var herlig:D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.