På en del kaffebarer (f.eks. Kaffebrenneriet) pleier de å ha noen digre havrekjeks med rosiner som jeg synes er så utrolig fristende. I går fant jeg en oppskrift på nettet som lignet veldig, og som jeg gjerne vil anbefale. Den gir 18 kjeks, det høres kanskje ikke så mye ut, men de skal altså være store. (Jeg brukte forresten ikke bare rosiner, men blandet i en del tørkede blåbær jeg hadde kjøpt dagen før, det var en vellykket kombinasjon.)
Havrekjeks med rosiner (18 store)
1,2 dl mel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
220 g usaltet smør
2,5 dl brunt sukker
2,5 dl hvitt sukker
2 store egg
7 dl havregryn
3 dl rosiner
Sett ovnen på 180 grader.
Rør smør og sukker mykt og porøst, rør inn egggene, ett om gangen.
Bland mel, bakepulver og salt, og rør dette inn i smørblandingen. Rør inn havregryn og rosiner.
Legg 18 store klumper av deigen (ca. 2 spiseskjeer hver) med god avstand på bakepapir. (I min ovn var det passe med 6 kjeks pr. bakeplate.) Stek litt under midt i ovnen i 20-25 minutter, til kantene er gyldenbrune. Dra hele bakepapiret over på en rist for avkjøling.
Å- tusen takk for oppskrift :klem:
Den skal jeg lage til jentene kommer fra skola i dag. Da er de alltid så sultne, og disse er det litt mat i, slik at de holder ut en time til middag :D
På Rimi, av alle steder. De har begynt å føre en god del tørkede frukt og bær og ting, i alle fall Rimi her i Nydalen. AKkurat disse blåbærene var det tilsatt sukker i også, men ikke så veldig mye. De var gode å spise rett av boksen også, litt som små rosiner med blåbærsmak.
Merk baketiden, bare! Jeg hadde skrevet 10-25 minutter, men det skulle være 20-25. :flau: Man ser forsåvidt lett at de trenger å stekes mer, men hvis det er baking med ungene om kvelden, kan jo et ekstra kvarter spille litt rolle.
Da har jeg fått smakt på kjeksene, og de var virkelig kjempegode :nam:
Jeg hadde litt lite havregryn, så jeg slengte oppi litt 4-kornsblanding, litt sesamfrø og litt solsikkefrø, og det tror jeg at jeg skal fortsette med :jupp:
Jeg hadde ikke saltfritt smør, og kom ikke på å redusere saltmengden i kjeksene, så de ble litt i salteste laget, men kjempegode likevel :riktig: Neste gang bare kutter jeg saltet. Tror nesten jeg skal forsøke å lage små slike til jul.....greit å variere julekakene :D
Jeg har hatt denne liggende på bokmerker lenge nå, bakte dem i kveld. Jeg hadde halvt om halvt med rosiner og sjokolade, og laga kjeksene litt mindre. Ble utrolig gode!
Vi har bakt skilpaddekjeks i formiddag, og de ble veldig gode. Prøvde med halvparten hver av rosiner og sjokoladebiter, men neste gang blir det bare med rosiner. Det ble nesten for søtt med sjokoladen. :nemlig: Kjeksene ble spist til dessert både etter lunsj og middag, og husets fireåring var litt bekymret for at resten av dem skulle bli for gamle til at de kunne spises i morgen. :knegg:
Tenkte å lage disse NÅ, men har ikke brunt sukker. Kan jeg bruke bare hvitt, eller blir det helt feil liksom. :blond:
Storesøster har siste dag i barnehagen i dag, så da hadde det vært koselig å tatt med seg kjeks til de andre på gruppa, ikke sant?
Ja, det er iallfall det jeg har brukt tidligere, så det stemmer vel. Har bakt vanlige havrekjeks da. Skal bake disse senere i dag siden svigers kommer på besøk.
Nei, det var bare et stønnetryne til selve oppskriften. :knegg:
Når det gjelder brunt sukker så har jeg faktisk med hell ofte byttet det ut med hvitt, så det går an. Det som gjør dem litt bedre med brunt sukker er at de blir litt seigere og får en litt annerledes smak, men det er ikke den fantastisk store forskjellen altså. Men gå for brunt sukker om du har, det blir litt bedre. :)
Jeg tror jeg må bake disse i dag, og Skilpaddas i morgen. utsetter leve-sunt-planene litt til
Forstår ikke hvordan dette kunne bli 18 stykker, jeg fikk nærmere 40. Jeg syns imidlertid en del av dem ble for tynne. De hang knapt sammen, gjorde jeg noe feil da?
Hvis man lager 18 blir de forskrekkelig store, ja.
Jeg pleier forresten å ta i litt mer mel, sånn at de blir litt tykkere. Den oppskrifta Iset linker til er nesten identisk (bortsett fra at den har sjokkis istedet for rosiner), men der er det over 3 dl mel.
I tre dager har jeg kjent et regelrett sug etter disse. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle finne livsfarlige havrekjeks, men disse er vanvittig gode. Så takk til Skilpadda for noen ekstra kilo. ;)
De var gode ja, men første plata ble jo bare en veldig stor kjeks. :knegg:
Måtte ommøblere de andre platene, og da gikk det greit.
Får prøve litt mer mel neste gang jeg også.
Syns faktisk de var bedre uten sjokolade enn med. Sier en sjokoholiker.
Har nettopp lagd disse. Kjempegode og kjempestore ble de. Tusen takk for oppskrifta. Neste gang skal jeg lage de litt mindre. Tror dette blir en slager.:ja:
Nydelige! Men neste gang skal jeg ha i mere mel, for det ble nesten knekk-konsistens på dem. Selv om det står at de skal stekes i 20-25 minutter var mine unnagjort på omtrent 10 min. Jeg har nok en rar ovn. Nå regner jeg med at mann og barn blir gledelig overrasket når de kommer hjem. :)
Hver gang denne tråden kommer opp får jeg lyst til å bake disse. Men dessverre falt de ikke i smak hos ungene, og det er ikke helt heldig at jeg spiser alle sjøl. :hehehe:
Funker det å bruke denne oppskriften får å få prøvd de nye pepperkakeformene våre? Gutten min har helt siden formene kom tidligere i uka vært desperat etter å få laget dinosaurkaker. Eller er røra for flytende?
Nei du kan ikke pepperkakeforme disse. Deigen har konsistens omtrent som våt grus, og man legger kjeksene på platen i klumper med god avstand. Smøret smelter i ovnen og gjør at de flyter ut til flate kjeks.
Takk for svar! Da får vi prøve å finne noe annet. Men disse helsekost-kjeksene spørs det om vi må lage allikevel, når vi først har alle ingrediensene i hus. :nikker:
Denne tråden må jeg ha tilgjengelig, De kjeksene høres kjempe gode ut, jeg har noen tantebarn som helst ikke skal ha godis og slikt, men disse kan kansje gå