Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Store havrekjeks med rosiner

#1

Skilpadda sa for siden:

På en del kaffebarer (f.eks. Kaffebrenneriet) pleier de å ha noen digre havrekjeks med rosiner som jeg synes er så utrolig fristende. I går fant jeg en oppskrift på nettet som lignet veldig, og som jeg gjerne vil anbefale. Den gir 18 kjeks, det høres kanskje ikke så mye ut, men de skal altså være store. (Jeg brukte forresten ikke bare rosiner, men blandet i en del tørkede blåbær jeg hadde kjøpt dagen før, det var en vellykket kombinasjon.)

Havrekjeks med rosiner (18 store)

1,2 dl mel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
220 g usaltet smør
2,5 dl brunt sukker
2,5 dl hvitt sukker
2 store egg
7 dl havregryn
3 dl rosiner

Sett ovnen på 180 grader.
Rør smør og sukker mykt og porøst, rør inn egggene, ett om gangen.
Bland mel, bakepulver og salt, og rør dette inn i smørblandingen. Rør inn havregryn og rosiner.

Legg 18 store klumper av deigen (ca. 2 spiseskjeer hver) med god avstand på bakepapir. (I min ovn var det passe med 6 kjeks pr. bakeplate.) Stek litt under midt i ovnen i 20-25 minutter, til kantene er gyldenbrune. Dra hele bakepapiret over på en rist for avkjøling.


#2

Linemix sa for siden:

DEILIG! Takk! Kidsa og jeg digger havrekjeks!:nikker: (Den er så koselig den nye nikkesmileyen her. )


#3

gnuri sa for siden:

Å- tusen takk for oppskrift :klem:
Den skal jeg lage til jentene kommer fra skola i dag. Da er de alltid så sultne, og disse er det litt mat i, slik at de holder ut en time til middag :D


#4

Claire sa for siden:

Den oppskriften så fin ut! :)


#5

gnuri sa for siden:

Forresten- hvor fikk du tak i tørkede blåbær ? Det hørtes godt ut i kjeksene :ja:


#6

Skilpadda sa for siden:

På Rimi, av alle steder. De har begynt å føre en god del tørkede frukt og bær og ting, i alle fall Rimi her i Nydalen. AKkurat disse blåbærene var det tilsatt sukker i også, men ikke så veldig mye. De var gode å spise rett av boksen også, litt som små rosiner med blåbærsmak.


#7

Toffskij sa for siden:

Det hørtes veldig godt ut! Bakeprosjekt med ungene i kveld? :nam:


#8

Skilpadda sa for siden:

Merk baketiden, bare! Jeg hadde skrevet 10-25 minutter, men det skulle være 20-25. :flau: Man ser forsåvidt lett at de trenger å stekes mer, men hvis det er baking med ungene om kvelden, kan jo et ekstra kvarter spille litt rolle.


#9

gnuri sa for siden:

Takk- takk igjen :) Da må jeg tråle Rimi-butikkene i nærheten :D


#10

Tallulah sa for siden:

Disse må prøves ut. Er det sånn mykt brunt sukker, eller demerara?

Og hvor lenge holder egentlig sånne kjeks seg i kakeboks?


#11

Skilpadda sa for siden:

Mykt.

Ingen anelse. Vi spiste de siste i går kveld, de kom aldri så langt som til en kakeboks. :D


#12

Divine sa for siden:

Kan man kutte ut saltet og bruke vanlig smør, eller vil det uansett bli for salt?


#13

Skilpadda sa for siden:

Det var akkurat det jeg gjorde, og det gikk helt fint. :)


#14

gnuri sa for siden:

Da er første ladning kjeks akkurat tatt ut av ovnen - og det lukter himmelsk. Gleder meg til å overraske ungene når de kommer hjem fra skola :D


#15

daffy sa for siden:

Genialt! Denne skal jeg også prøve. Hvilket merke er det på sukkeret du brukte :må ha det inn med teskje:


#16

gnuri sa for siden:

Da har jeg fått smakt på kjeksene, og de var virkelig kjempegode :nam:
Jeg hadde litt lite havregryn, så jeg slengte oppi litt 4-kornsblanding, litt sesamfrø og litt solsikkefrø, og det tror jeg at jeg skal fortsette med :jupp:
Jeg hadde ikke saltfritt smør, og kom ikke på å redusere saltmengden i kjeksene, så de ble litt i salteste laget, men kjempegode likevel :riktig: Neste gang bare kutter jeg saltet. Tror nesten jeg skal forsøke å lage små slike til jul.....greit å variere julekakene :D


#17

daffy sa for siden:

Hvor mange grader skal kjeksene steke på, og bruker dere lettkokte eller de vanlige store havregrynene?


#18

Skilpadda sa for siden:

180 grader, det står i oppskriften. :) Jeg brukte store havregryn, men det går sikkert bra med lettkokte også.


#19

Mandarin sa for siden:

Skal i gang å lage nå. Spennende!


#20

gnuri sa for siden:

mmm- lagde disse i ettermiddag igjen til jentenes store glede :D


#21

apan sa for siden:

Denne må jeg abonnere på til en egnet dag.


#22

Pingis sa for siden:

Jeg har hatt denne liggende på bokmerker lenge nå, bakte dem i kveld. Jeg hadde halvt om halvt med rosiner og sjokolade, og laga kjeksene litt mindre. Ble utrolig gode!


#23

Skilpadda sa for siden:

Jeg har også gått over til å lage dem vesentlig mindre. De går skummelt fort unna, så det er bra det er en såpass stor porsjon.


#24

Ole Brumm sa for siden:

Å nå fikk jeg lyst på kjeks. Noterer oppskrift til baking i morgen, om jeg har alle ingred. da...


#25

Maiken38 sa for siden:

Nam disse hørtes deilige ut. Oppskriften er notert og dette skal prøves. Takk for at du delte oppskriften med oss :blomster:


#26

Tertit sa for siden:

Si i fra da, så kommer jeg og smaker :D


#27

Maiken38 sa for siden:

Den er grei Tertit.
Med te eller kaffe attåt da?


#28

Tertit sa for siden:

Må bli te det :jupp: :lykkelig:


#29

Maverick sa for siden:

Åh. Det er de, ikke sant? De er helt fantastiske. :tilber:


#30

Sokk sa for siden:

Vi har bakt skilpaddekjeks i formiddag, og de ble veldig gode. Prøvde med halvparten hver av rosiner og sjokoladebiter, men neste gang blir det bare med rosiner. Det ble nesten for søtt med sjokoladen. :nemlig: Kjeksene ble spist til dessert både etter lunsj og middag, og husets fireåring var litt bekymret for at resten av dem skulle bli for gamle til at de kunne spises i morgen. :knegg:


#31

Pingis sa for siden:

Sokk da! Ingenting som heter "for søtt" når det involverer sjokolade!


#32

Knerten sa for siden:

De høres helt nydelige ut! Abbonerer.


#33

Sokk sa for siden:

:flau: Jeg trodde faktisk aldri jeg skulle si noe sånt, altså.

(Men rosinene lagde en sånn deilig, litt syrlig kontrast til kjeksen. Og du vet at en kjeks er søt når rosiner er syrlige i forhold. :nikker:)


#34

Skilpadda sa for siden:

Jeg kan tenke meg at sjokolade egentlig ikke passer så godt i disse. :nikker: Heller bruke sjokoladen der den kommer bedre til sin rett.


#35

Pingis sa for siden:

:fnis:

Jeg kan muligens unnskylde meg med at jeg hadde litt mindre sukker i kjeksene. Mhm. Helsekjeks, nesten.

Eller så er jeg bare forskrekkelig glad i sjokolade.


#36

Søster sa for siden:

Disse har blitt mine favrittkjeks, og jeg har dem alltid med på barnehage- og jobbtilstelninger. De er også gode med tørkede tranebær.


#37

Pingis sa for siden:

Var nok denne som ledet meg ut på sjokoladeville veier.


#38

Sokk sa for siden:

:lol:

Jeg har nå prøvesmakt, og kan berolige alle med at de smaker like godt dagen derpå. :puh:


#39

Hjertensfryd sa for siden:

Planer om å lage desse i morgon. Skulle igrunn lage dei i går, men eg hadde jammen meg ikkje nok smør.

Håper dei lever opp til forventningane no då



#41

Smash sa for siden:

Tenkte å lage disse NÅ, men har ikke brunt sukker. Kan jeg bruke bare hvitt, eller blir det helt feil liksom. :blond:
Storesøster har siste dag i barnehagen i dag, så da hadde det vært koselig å tatt med seg kjeks til de andre på gruppa, ikke sant?



#43

Pia sa for siden:

Jeg tror du bør ha brunt. Det er vel en grunn til at alle cookieoppskrifter har brunt sukker i seg.


#44

Smash sa for siden:

Jeg forsto ikke svaret, Iset. :knegg:


#45

Smash sa for siden:

Ja, det er iallfall det jeg har brukt tidligere, så det stemmer vel. Har bakt vanlige havrekjeks da. Skal bake disse senere i dag siden svigers kommer på besøk.


#46

Dixie Diner sa for siden:

Nei, det var bare et stønnetryne til selve oppskriften. :knegg:
Når det gjelder brunt sukker så har jeg faktisk med hell ofte byttet det ut med hvitt, så det går an. Det som gjør dem litt bedre med brunt sukker er at de blir litt seigere og får en litt annerledes smak, men det er ikke den fantastisk store forskjellen altså. Men gå for brunt sukker om du har, det blir litt bedre. :)

Jeg tror jeg må bake disse i dag, og Skilpaddas i morgen. utsetter leve-sunt-planene litt til


#47

Dixie Diner sa for siden:

Nå står disse i ovnen, røra var livsfarlig god. :dåne:


#48

Marge sa for siden:

Hvor lenge holder kjeks seg som man har bakt selv? Er det noe å ta med på hytten?


#49

Mei sa for siden:

Hvor god kan havrekjeks være lissåm? Veldig gode!

Forstår ikke hvordan dette kunne bli 18 stykker, jeg fikk nærmere 40. Jeg syns imidlertid en del av dem ble for tynne. De hang knapt sammen, gjorde jeg noe feil da?


#50

Pingis sa for siden:

Hvis man lager 18 blir de forskrekkelig store, ja.

Jeg pleier forresten å ta i litt mer mel, sånn at de blir litt tykkere. Den oppskrifta Iset linker til er nesten identisk (bortsett fra at den har sjokkis istedet for rosiner), men der er det over 3 dl mel.


#51

Stellebord sa for siden:

I tre dager har jeg kjent et regelrett sug etter disse. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle finne livsfarlige havrekjeks, men disse er vanvittig gode. Så takk til Skilpadda for noen ekstra kilo. ;)


#52

Mei sa for siden:

Mer mel ja, det tror jeg kan være lurt.


#53

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes også de ble veeldig store (hadde 6 på en plate) og tynne, så jeg skal ha i mer mel neste gang og lage dem mindre. De var veldig gode da.


#54

Smash sa for siden:

De var gode ja, men første plata ble jo bare en veldig stor kjeks. :knegg:
Måtte ommøblere de andre platene, og da gikk det greit.
Får prøve litt mer mel neste gang jeg også.

Syns faktisk de var bedre uten sjokolade enn med. Sier en sjokoholiker.


#55

Nessie sa for siden:

Kanskje jeg skal bake disse til bursdagen til Hannah :D


#56

Ditlovna sa for siden:

Har nettopp lagd disse. Kjempegode og kjempestore ble de. Tusen takk for oppskrifta. Neste gang skal jeg lage de litt mindre. Tror dette blir en slager.:ja:


#57

Nessie sa for siden:

Farsken. Dette var en tråd og ja.


#58

Stikka sa for siden:

Veldig gode. Jeg brukte litt mindre sukker, brukte muscovadosukker og lyst rårørsukker, og tranebær.

Hvor lenge kan jeg oppbevare dem? Jeg bør helst ikke dytte i meg resten i kveld. Redd den kan få konsekvenser for livlinjen min. :knegg:


#59

malena sa for siden:

Åh nam, disse må prøves. Mon tro om de blir bedre med 70% eller 86% sjokolade enn vanlig kokesjokolade?


#60

Skilpadda sa for siden:

Jeg tror ikke sjokolade er tingen i disse i det hele tatt, egentlig. Tror tørket frukt/bær er det som passer best.


#61

Pingis sa for siden:

Pft. Sjokkis var så fint, atte. :nemlig:


#62

Millis sa for siden:

Disse bakes i kveld :glis:


#63

Hobbes sa for siden:

Ja, første runde står i ovnen for å sjekke om oppskriften er kokeboksverdig. :nemlig:


#64

Kanutte sa for siden:

Nydelige! Men neste gang skal jeg ha i mere mel, for det ble nesten knekk-konsistens på dem. Selv om det står at de skal stekes i 20-25 minutter var mine unnagjort på omtrent 10 min. Jeg har nok en rar ovn. Nå regner jeg med at mann og barn blir gledelig overrasket når de kommer hjem. :)


#65

Hobbes sa for siden:

Jeg erfarte akkurat det samme - mer mel, kanskje mindre margarin, og mindre steketid.


#66

Hobbes sa for siden:

Med 200 g smør og 1,5 dl mel ble de perfekte. :sikle:


#67

Stompa sa for siden:

Hver gang denne tråden kommer opp får jeg lyst til å bake disse. Men dessverre falt de ikke i smak hos ungene, og det er ikke helt heldig at jeg spiser alle sjøl. :hehehe:


#68

HSJ73 sa for siden:

Blir disse kjeksene seige eller sprø?


#69

Sokk sa for siden:

Det spørs vel hvor lenge du steker dem, men jeg synes de er best når de er litt lyse og seige. :nam:


#70

HSJ73 sa for siden:

Takk for svar! Vil gjerne ha seige havrekjeks, sprø havrekjeks er jo noe helt annet! Hvor lenge, sånn cirka, bør de stå i ovnen for ikke å bli sprø?


#71

Storm sa for siden:

Funker det å bruke denne oppskriften får å få prøvd de nye pepperkakeformene våre? Gutten min har helt siden formene kom tidligere i uka vært desperat etter å få laget dinosaurkaker. Eller er røra for flytende?


#72

Benmurphy sa for siden:

Nei du kan ikke pepperkakeforme disse. Deigen har konsistens omtrent som våt grus, og man legger kjeksene på platen i klumper med god avstand. Smøret smelter i ovnen og gjør at de flyter ut til flate kjeks.

Ben "havre og frukt; altså helsekost" Murphy


#73

Storm sa for siden:

Takk for svar! Da får vi prøve å finne noe annet. Men disse helsekost-kjeksene spørs det om vi må lage allikevel, når vi først har alle ingrediensene i hus. :nikker:


#74

sannereg sa for siden:

Denne tråden må jeg ha tilgjengelig, De kjeksene høres kjempe gode ut, jeg har noen tantebarn som helst ikke skal ha godis og slikt, men disse kan kansje gå


#75

sannereg sa for siden:

Kan de oppbevares i en tett kakeboks i ca 1 uke?


#76

Søster sa for siden:

Det kan det umulig være noen som har hatt anledning til å finne ut. :nam:

#77

sannereg sa for siden:

Jeg skal ha med kake til uka på jobben, jeg tapte veddemål....
da tror jeg disse hadde vært helt topp


#78

Leah sa for siden:

Kan disse om mulig være bedre enn Isets oatmeal-raisin cookies?? :gruble:


#79

eclipse sa for siden:

Nam :) de kjeksene hørtes nydelige ut!


#80

sannereg sa for siden:

Jeg skal bake dem imorgen, gleder meg


#81

Tussilago sa for siden:

Disse fikk jeg lyst til å bake :nam:... og jeg som skulle være så sunn denne helgen.


#82

Pingis sa for siden:

Det er jo havregryn i dem, Tussilago! Det er jo helsekost. :nemlig:


#83

Lilo sa for siden:

Verdens beste kjeks:) Har allerede andre porsjon stekende i ovnen..


#84

Hobbes sa for siden:

I kveld. :sikle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.